Poco X3 NFC - Fiyat performans canavarı

Ersin Kılıç 2.11.2020 - 13:53
Poco X3 NFC modelinin neden iddialı olduğuna, teknik özelliklerine, oyun ve kamera performansına göz atıyoruz

Poco X3 NFC modelinin fiyatı ve sahip olduğu özellikler ile birlikte son dönemde karşımıza çıkan en iddialı modellerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Bu içeriğimizde de telefonun neden iddialı olduğuna, teknik özelliklerine, oyun ve tabi ki kamera performansına göz atacağız.

Poco X3 NFC inceleme

Öncelikle telefonun genel tasarımından bahsetmek istiyorum. Çünkü karşımızda 6.67" boyutu ile gerçekten de büyük bir model bulunuyor. 9.4 mm kalınlığa ve 215 gram ağırlığına sahip olan Poco X3 NFC modeli, bu ebatları tam anlamıyla dolduran özellikleri de beraberinde getirmiş. IPC LCD teknolojisi kullanılan bu ekranda 2400 x 1080P çözünürlük karşımıza çıkıyor. %84.41 ekran kasa oranı bulunan telefonun ekranında nokta kamera çıkıntısına yer verilmiş. Gorilla Glass 5 desteğine sahip olan bu model aynı zamanda IP53 sertifikasına da sahip. Yani toza ve yağmur gibi etkenlere karşı koruma sistemi olduğunu söyleyebiliriz.

120 Hz Ekran

Telefonun ekranından bahsetmişken HDR10 ve 120 Hz yineleme hızını da unutmamamız gerekiyor. 120 Hz'lik ekran Poco X3 NFC modelinin en önemli yeteneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Hem günlük kullanımda hem de oyunlarda bu ekran hızının artılarını hissediyorsunuz. Kaydırma, uygulama geçişleri gibi anlarda kendini gösteren 120 Hz teknolojisi oyunlarda da daha akıcı bir performans almanıza olanak sağlamış. Özellikle PUBG Mobile ya da Call of Duty Mobile gibi oyunlarda bu ekran yineleme hızının faydalarını daha net bir şekilde hissediyorsunuz.

Telefonun tasarımına baktığımızda arka kısımdaki kamera diziliminin birçok modele göre faklı olduğunu görüyoruz. Firma bu noktada bir farklılık yaratmayı başarmış. Yine arka yüzeyde Poco logosu ve aşağı doğru inen şerit kısmı tasarımı zenginleştiren unsurlar arasında yer alıyor. 

Stereo ses sistemi ve şık tasarım

Telefonun sağ kısmında ses tuşları ile birlikte açma kapama tuşuna da yer verilmiş. Bu tuş üzerinde aynı zamanda bir parmak izi sensörü de bulunuyor. Bu noktada hem yüz tanıma hem de parmak izi sisteminin oldukça stabil çalıştığını da belirtmem gerek. Kullandığım süre boyunca her ikisinde de bir aksaklığa rastlamadım.

Poco X3 NFC - Fiyat performans canavarı

Telefonun alt kısmına baktığımızda ise Tip C portu, 3.5 mm'lik jak girişi ve hoparlör mazgallarını görüyoruz. Yeri gelmişken telefonda çift hoparlör yani stereo çıkış özelliği bulunuyor. Medya dosyalarında oldukça iyi bir performans sergileyen stereo hoparlör sistemi, oyunlarda da sesin nereden geldiğinizi anlamanız için önemli bir yer teşkil ediyor diyebiliriz.

Oyun performansı

Poco X3 NFC modeli orta segmentin yeni liderlerinden biri olan Snapdragon 732G işlemcisini kullanıyor. Sekiz çekirdekli bu işlemcinin ana çekirdekleri 2.3 Ghz hızında çalışıyor. Kalan altı çekirdek ise 1.8 Ghz hızında çalışıyorlar. Adreno 618 grafik birimi ve 6GB Ram ile birlikte telefonun iyi bir performans gösterdiğini söyleyebilirim. Hem normal kullanımda hem de oyunlarda takılmadan, akıcı bir oynanış ile karşılaşıyorsunuz. PUBG Mobile, Call of Duty Mobile ve Forza Mobile gibi oyunlarda yaptığımız testlerde yüksek grafik ayarlarında bile oldukça iyi bir performans ile karşılaştık. Bu segmentte genelde orta ayarlarla karşımıza çıkan oyunlar, Poco X3 modelinde ise daha iyi grafik seçenekleri ile karşımıza çıkıyorlar.

Poco X3 NFC - Fiyat performans canavarı

Telefonun bizim kullandığımız modelinde 128 GB'lık bir depolama birimi bulunuyor. Bunun dışında piyasada 64 GB'lık modelleri bulmak da mümkün. Fakat aradaki fiyat farkına baktığımızda oldukça cuzi bir fark görüyoruz. Yani alacaksanız benim tavsiyem seçiminizi 128 GB'lık modelden kullanmanız yönünde.

Göz alıcı fotoğraflar

Gelelim telefonun en çok merak edilen noktalarından birisine, yani kamera performansına. Başta da belirttiğim gibi Poco X3 NFC modelinin arka kısmında dörtlü kamera sistemine yer verilmiş. Ortada bulunan ana kameramız 64 MP çözünürlüğüne sahip. f1.89 diyafram aralığı bulunan bu kamerada Sony'nin IMX 682 sensörü bulunuyor. f2.2 diyafram aralığı bulunan 13 MP'lik 2.kameramız ise geniş açı lensi olarak karşımıza çıkıyor. Dar alanlarda ve toplu çekimlerde bu lensi kullanarak daha geniş bir alanı fotoğraflarımıza sığdırabiliyoruz. 

Diğer iki lenste ise f2.4 diyafram aralığı bulunuyor. Bu lenslerden birisi derinlik algısı için kullanılmış. Yani portre fotoğraflar çektiğinizde arkada bokeh dediğimiz bulanıklığı bu 3.lens sayesinde elde ediyoruz. Derinlik etkisi fotoğraflarda oldukça iyi verilmiş. Son lensimiz ise tahmin edebileceğiniz gibi makro sensörü olarak karşımıza çıkıyor. Telefonun ön kamerasına baktığımızda ise f2.2 diyafram aralığına sahip olan 20 MP'lik bir selfie kamerası görüyoruz. Bu kamera derinlik algısını yazılımsal olarak gerçekleştiriyor. 

Poco X3 NFC - Fiyat performans canavarı

Telefonun genel fotoğraf performansına baktığımızda bulunduğu segmente göre şaşırtıcı sonuçlar çıkardığını söyleyebilirim. Fotoğraf renkleri ne çok soluk ne de abartı bi kontrast kullanılmış. Renkler oldukça tok ve bu durum doğal fotoğrafların ortaya çıkmasını sağlıyor. Kamera arayüzünden 64 MP seçeneğine ulaşarak daha detaylı fotoğraflar da çekebiliyorsunuz.

Video tarafına geçtiğimizde arka kamerada 1080P 60 FPS video çekilebildiğini görüyoruz. 4K çözünürlüğe aldığınızda ise 30 FPS oranında videolar çekmek mümkün. Selfie kamerasında ise 1080P 30 saniye kare oranında videolar çekebiliyorsunuz. Video performansı özellikle stabilite konusunda ön plana çıkıyor ve yine bulunduğu segmente göre gayet güzel sonuçlar alabiliyorsunuz.

MIUI arayüzünü kullanan Poco X3 NFC modeli kullanım olarak oldukça keyifli özelliklere sahip. Gece modu ya da kayarak kontrol gibi artık klasikleşen tüm özelliklere bu modelde de yer verilmiş. Kamera arayüzünde ise dikkat çekici bazı özellikler bulunuyor. Kamera arayüzü öncelikle oldukça sade ve uzun pozlama, ağır çekim gibi özelliklere de sahip. Burada ayrıca klon ve VLog özellikleri benim oldukça hoşuma gitti. Klon özelliği sayesinde aynı sahnede üç farklı poz verebiliyor ve farklı fotoğrafların ortaya çıkmasını sağlayabiliyorsunuz. Vlog moduna geçtiğinizde ise karşınıza birçok şablon çıkıyor. Bu şablonlar ile çekeceğiniz vlog videolarına çok güzel ara geçişler hazırlamak mümkün kılınmış.

Poco X3 NFC - Fiyat performans canavarı

Bitmeyen batarya performansı

Son olarak bu modelin bir diğer öne çıkan özelliğinden de bahsedelim. Pocco X3 NFC modelinde tam 5160 mAh'lik bir batarya bulunuyor. 120 Hz ekran özelliğini kullansanız bile bir güü çok rahat bir şekilde çıkaracak performans sunduğunu söyleyebilirim. Ekran yineleme modunu 60'a alırsanız kullanımınıza da bağlı olarak 2*3 güne kadar pil ömrü sunabilecek bir batarya performansı bulunuyor. Telefon ayrıca hızlı şarj özelliği sayesinde yarım saat içerisinde %55-60 oranında doluyor. Telefonun kutusundan 33 Watt değerine sahip bir hızlı şarj adaptörü çıkıyor. Unutmadan kutu içerisinden bir şeffaf kılıf çıktığını da hatırlatalım.

Sonuç olarak Poco X3 NFC modeli sahip olduğu özellikler ve hem fotoğraf hem de kullanım performansı ile dikkat çeken bir model olmayı başarmış. Bu özelliklerini fiyatı ile kıyaladığımızda telefonun tam bir fiyat performans ürünü olduğunu söyleyebiliriz. Bu fiyat aralığında iyi fotoğraf kalitesi, pil ve yüksek performans arıyorsanız Poco X3 NFC modeli kesinlikle göz atmanız gereken telefonlardan biri olmuş diyebiliriz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 13:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2020 07:56
Kesinlikle şu dönemde kendi fiyat aralığında alınabilecek en iyi cihaz. Bu kadar fazla özelliğin bir arada sunulduğu nadir telefonlardan. Yurtdışı cihaz olarak da sadece 2500tl'ye alınabiliyor olması harika.
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2020 23:08
Bu ürünü bende fazladan var almak isteyen letgoya baksın
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2020 14:40
Harbi fiyat performans konusunda iyi özelliklere sahip. Merak ettiğim bir model
Kalan Karakter: 300 Gönder
Poco X3 NFC - Fiyat performans canavarı
İlginizi Çekebilir