Pokemon GO geliştiricisi Niantic projelerini iptal ediyor

Batuhan Bolat 3.07.2022 - 04:54
Pokemon GO geliştiricisi Niantic, onlarca personelini işten çıkardı ve birkaç AR oyununun geliştirilmesine son verdi.

Niantic’in Pokemon GO’su, tüm zamanların en büyük mobil oyun hitlerinden biriydi ve San Francisco merkezli geliştirici, 2016’daki başarısını tekrardan yakalamayı hiçbir zaman başaramadı. Yine de durumlar dışarıdan gözüktüğü gibi değildi. Geliştirici stüdyo Niantic, yaklaşmakta olan NBA All-World’ü geçtiğimiz gün duyurdu ve canavar yetiştirme temalı AR (artırılmış gerçeklik) temalı oyunu Peridot’u bu senenin ilerleyen zamanlarında piyasaya sürecek gibi görünüyor.

Niantic 100’e yakın çalışanını işten çıkardı ve projelerini iptal etti

Ancak stüdyo, perde arkasında pek iyi görünmüyor. Peridot ve NBA All-World hala geliştiriliyor gibi görünse de şirketin ciddi bir mali tehlikede bulduğu belirtiliyor. Buna karşılık, Niantic birkaç ürününü ve projesini iptal ediyor ve yaklaşık 100 çalışanını işten çıkarıyor. Niantic CEO’su John Hanke kısa süre önce Bloomberg’e stüdyonun “Ekonomik bir kargaşa dönemiyle karşı karşıya olduğunu” ve “çeşitli alanlarda maliyetleri düşürmeye başladığını” söyledi.

Pokemon GO geliştiricisi Niantic projelerini iptal ediyor

İlginizi çekebilir: Pokemon GO Hileleri 2022. Fake GPS, saati ileri alma

Buna 85 ile 90 personelin işten çıkarılması ve devam eden dört oyun projesinin iptal edilmesi de dahil. İptal edilen oyunlardan biri de Heavy Metal adlı bir Transformers oyunu. Bir diğeri ise Niantic’in Punchdrunk Entertainment ile beraber ortaklaşa geliştirdiği Hamlet. Hamlet, Punchdrunk’ın web sitesine göre ilk AR projesi olacaktı. İptal edilen diğer iki proje ise Blue Sky ve Snowball.

Niantic’in maddi sıkıntıları Pokemon GO’nun popülaritesi düşünüldüğünde garip görünebilir. Ancak Niantic’in diğer projeleri o kadar başarılı olmadı. Neyse ki, Pokemon GO ve NBA All-World projeleri diğer oyunlarla birlikte halen aktif olarak geliştirilme aşamasında olduğu söylendi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 13:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
Pokemon GO geliştiricisi Niantic projelerini iptal ediyor
İlginizi Çekebilir