Portal 2'deki "evlatlık" esprisi olay oldu

Murat Sağlam 19.05.2011 - 09:58
Oyunun mu yoksa habercilerin suçu mu?
Amerika'da WBTV adında bir kanalın yaptığı habere göre, Portal 2'de evlat edinilmiş bir robot ile ilgili yapılan espriler, 10 yaşındaki evlat edinilmiş bir kızın oyunu oynarken yaşadıkları yüzünden sorgulanır hale gelmiş. Hatırlarsanız "Alright fatty. Adopted fatty. Fatty fatty no parents!" yani " Tamam şişko, evlatlık şişko, anası babası olmayan şişko" anlamına gelen bir şaka oyunda yer alıyor.

Portal 2'deki "evlatlık" esprisi olay oldu
Bu noktada ilginç olan şey ise, WBTV'nin bu haberi, genellikle her TV kanalının yaptığı gibi olabilecek en yüksek ajitasyon dozunu kullanarak yapması. Habere göre 10 yaşındaki Çin asıllı evlatlık kız, ailesinin onu evlatlık olarak aldığını bilmiyormuş. Oyunda dalga geçilmesi üzerine birşeylerin farkına vararak ailesini sorgulamaya başladığı için onu evlatlık edinen ebeveynleri ne yapacaklarını şaşırmışlar.

Haberde ajitasyon dozu arttırılarak ve oyun düşmanlığı körüklenme amacı güdülerek, "Kendine eğitici sıfatını uygun gören ve herkesin oynayabileceği şekilde derecelendirilen bir oyunda böyle bir tehlike ile karşı karşıya kalmak oldukça üzücü, oyun oynayan çocuklarınıza dikkat edin." denilmesi bardağı taşıran son damla oldu.

Biz yorum yapmak isterdik ama bu kısmını size bırakmayı tercih ediyoruz. Siz ne dersiniz? Sizce şakadan anlamayan "büyük" insanlar mı suçlu? Yoksa bu haberi böylesine ajitasyon hale getirerek halkı oyunlara karşı kışkırtan haberciler mi suçlu? Belki de 10 yaşına gelmiş bir çocuğa evlatlık olduğunu söylemeye utanan ailesi suçludur ne dersiniz?
Yorumlar 49
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 15:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
Portal 2'deki "evlatlık" esprisi olay oldu
İlginizi Çekebilir