PS3 Slim'de daha iyi işlemci

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
PS3 Slim'de daha iyi işlemci
PS3 Slim'de daha iyi işlemci

Yeni ve ince PlayStation 3 1 Eylül itibariyle "büyük" abisinin tahtına geçiyor. Sony, 120 GB kapasiteli yeni PlayStaion 3'ü gamescom fuarında tanıttı.

Slim sürümünde iyileştirilmiş bir Cell işlemci bulunacak. Sony, IBM ve Toshiba tarafından geliştirilen işlemci yeni sürüm için elden geçirildi. IBM'den bir sözcü yeni Cell işlemcinin önceki 65 nm üretim süreci yerine 45 nm mimarisinde üretileceğini belirtti. Diğer taraftan işlemci IBM'in Power mimarisine sahip olacak ve böylelikle yeni Cell işlemci daha düşük elektrik sarfiyatıyla daha iyi bir performans sunacak.

IBM sözcüsü, yeni işlemcinin hangi hızda çalışacağını söylemedi. Şimdiye kadar kullanılan Cell CPU 3,2 hızına sahipti. 45 nm süreciyle birlikte Sony, Cell işlemcinin maliyetinin düşmesinden yararlanacak. Konsol sahipleri de daha düşük elektrik sarfiyatına sahip olacak.

Cell işlemcinin yanında PlayStation 3, Sony'nin nVidia'yla birlikte geliştirdiği RSX grafik işlemcisine sahip. Henüz, GPU'nun da elden geçip geçmediğine dair bir bilgi gelmedi.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 18:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
PS3 Slim'de daha iyi işlemci
İlginizi Çekebilir