PS5 Dijital Sürüm stokları bu fiyatlara rağmen tükendi

Alparslan Gürlek 4.02.2021 - 17:37
Ülkemizde satışa başlayacak PS5 Dijital Sürüm, diskli sürüme nazaran daha uygun fiyatıyla öne çıksa da hala pahalı. Buna rağmen stoklar çok dayanmadı.

Ülkemizde yeni nesil konsollar fiyatları nedeniyle beklenildiği kadar heyecanlı karşılanmasa da talep oldukça yüksek. Bildiğiniz gibi geçici ilave gümrük vergisinin kaldırılmasıyla düşmesi beklenen fiyatlar düşerken PlayStation Türkiye, PS5 Dijital Sürüm müjdesini vermişti. Türkiye satış fiyatı 6000 TL olan dijital sürüm hala cep yakan fiyatlarla satılsa da stoklarda tükenmiş durumda. An itibariyle ülkenin önde gelen teknoloji mağazalarında stokların hepsi satılmış durumda.

Bu fiyata rağmen PS5 dijital sürüm stokları tükendi

Vatan Bilgisayar, MediaMarkt gibi Türkiye'nin önde gelen teknoloji mağazalarında PlayStation 5 dijital sürüm için stoklar tükenmiş bile. Dünya'nın geri kalanına nazaran oldukça pahalı fiyatlarla aldığımız konsol ülkemizde de tabiri caizse yok satıyor. Geçtiğimiz günlerde bizim için adeta bir "müjde" olan dijital sürümün ülkeye gelişi oyuncular tarafından coşkuyla karşılandı. Hali hazırda diskli sürümü 7,500 TL fiyatıyla satılan PS5 dijital sürümü de Türkiye'de 6,000 TL gibi bir fiyattan satılıyor. Hala bir oyun konsoluna vermek için aşırı yüksek bir fiyat olsa da ülkemizde stoklar hızlıca tükeniyor. 

PS5 Dijital Sürüm stokları bu fiyatlara rağmen tükendi

Daha önce "Tokyo'da PS5 izdihamı" haberinde de insanların konsola akın ettiğini görmüştük. Orada Gibson, bu satın alımların %70'e yakınının "yeniden satıcılar" tarafından yapıldığını söylüyordu. PlayStation 5'in ilk sürümünün ülkeye girmesiyle biz de bu yeniden satıcılarla karşılaşmıştık. Dijital sürüm için de buna benzer bir durumdan söz etmek mümkün. Hatta bu alıp daha pahalı bir fiyattan satan kullanıcılar nedeniyle Japonya'da konsolun uzun vadede sağlığı tehdit altındaydı. Aynı şeyi Türkiye için de söylemek mümkün. Stoklar tükendiğine göre, etrafta ederinin çok çok üstünde satılan PS5 dijital sürüm konsolları göreceğiz gibi görünüyor. Stokların ne hızla yenileneceği ise hali hazırda gizemini koruyan bir konu.

Pandemi sürecinin de etkisiyle altın çağını yaşayan oyun endüstrisi bu yıl oldukça rağbet görüyor. Microsoft ve Sony kullanıcılara ürün yetiştirmek konusunda gerçek anlamda sıkıntı yaşıyor. Daha önce yaptığımız "Microsoft Xbox Series X / S yetiştirmek için çok sıkı çalışıyor" haberinde konuyla ilgili ayrıntılara ulaşabilirsiniz. Peki sizler stokların tükenmesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 44
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 07:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.02.2021 14:25
millette .ok gibi para var arkadaş
Kalan Karakter: 300 Gönder
emc
emc 9.02.2021 09:10
Ben bekleyenlerdenim Konsol şöyle Pro model vs. çıksın, Birazda Playstation'a özel oyunlar çıksın o zaman görelim. PS5 için özel oyun öyle hem ps4, ps5'e duyrulan oyunlardan değil...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2021 01:55
Valla ben disc li versyon aldım rahatladım.Linç yükleniyor...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2021 01:01
Nasıl tükendi satışa çıkmadı daha ne ara tükendi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2021 12:49
Sony ps4pro'ya ssd takıp ps5'i yeni nesil diye piyasaya sürmüş ve buna rağmen yok satıyo burda galiba sony haklı
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2021 23:05
İkisini aynı kefeye koydun ya, gerçekten YUH. Bak bakalım özelliklerine bir karşılaştır derim. Sen mi haklı olacaktın, senin ki gariban tesellisi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PS5 Dijital Sürüm stokları bu fiyatlara rağmen tükendi
İlginizi Çekebilir