RDR 2 Valentine Curse Gizemi - Lanetli Kasaba

Alparslan Gürlek 12.05.2021 - 15:21
RDR 2 Valentine Curse, oyunun en korkunç gizemlerinden biri olarak gün yüzüne çıkıyor. Lanetli kasaba Valentine o kadar da masum değilmiş!

Oyunlara çeşitli gizemli öğelerin, hikayelerin saklandığını ve geliştiricilerin bu konuda ne kadar yaratıcı olabileceğini biliyoruz. Ancak Red Dead Redemption 2'de bu işler biraz daha derinleşiyor ve ürkütücü bir hal alıyor. RDR 2 Valentine Curse gizemi oyuncular arasında hala bir tartışma konusu ve gün geçtikçe netleşiyor. Biz de sizler için bu gizemin detaylarını araştırdık ve bu yazımızda sırasıyla neler olduğunu ve oyunda sizi nasıl etkileyebileceğini derledik. Buyursunlar!

Önce çok önemli bir konuyu belirtmek gerekiyor, eğer oyunu bitirmediyseniz ve hikayeyi oynayarak öğrenmek istiyorsanız, sizin için spoiler olabilecek bazı bilgiler bulunuyor. Bu nedenle okurken bunu göz önünde bulundurun.

Lanetli kasaba Valentine! - RDR 2 Valentine Curse

Red Dead Redemption 2'de karşılaşacağınız ilk yerleşim yeri olan Valentine küçük, sakin ve huzurlu bir kasaba olarak görünse bile arkasında ürkütücü bir gizem saklıyor. Vahşi Batı'da Kızılderili efsanelerinden yola çıkarak oluşturulan bir arka plan hikayesi var ve öğrendikçe tüylerinizi ürpertecek derecede korkunçlaşıyor. Hatta bunun etkilerini Arthur Morgan olarak oyunda görebiliyoruz.

Valentine kasabasının lanetlendiği hikayesi -oyundaki NPC'lerden de duyabilirsiniz- kasabanın geçmişini konu alıyor. Bunu araştırmak için bazı oyuncular, Red Dead Redemption 2'nin dosyalarını dahi incelemiş. Söz konusu lanet, RDR 2'ye sadece büyük bir ayrıntı seviyesi eklemekle kalmıyor, aynı zamanda ana hikayedeki yerleşim yerlerinizden birisini de içerisinde barındırıyor.

Oyun içinde yer alan New Hannover Gazetesi'nde (No.36) bulabileceğiniz "The Curse of Valentine: A Haunting Spectatle" makalesinde bu lanetten şöyle bahsediyor:

"Valentine kasbası son yıllarda birçok garip görüntü ve ses bildirdi ve bölge sakinleri bölgeye musallat olan bir lanetten bahsediyor. Suda hayalet kanolar görüldü ve geceleri yas tutan Kızılderili annelerin çığlıkları duyuldu. Başka zamanlarda ise genellikle rüzgarlı, yıldızların aydınlattığı akşamlarda uzaktan delici çığlıkların duyulduğu bildiriliyor.

Kasaba sakinleri bunun yıllar önce bulduğu bir hazine ile öldürülen Kızılderili bir aileden kaynaklandığını iddia ediyor. Raporlar esrarengiz ancak yine de birkaç kaynaktan geliyor ve şehirdeki Kızılderili eserlerinin yaygınlığı, yerel halkın heyecanını yalnızca artırdı."

RDR 2 Valentine Curse olayı ile ilgili oyuncular, şehrin çeşitli yerlerinde NPC'lerin lanetten bahsettiğini duyabilirler. Kasabanın silah ustası R.L. Dalton ve Worth's General Store'un sahibi Jacob Worth tarafından lanet ile ilgili diyaloglar bulabilirler. Ayrıca ana hikayedeki topluluğumuzun ilk yerleşim yeri olan Horseshoe Overlook'ta Karen ve Mary-Beth arasında da bir konuşmada bu lanetten bahsediliyor. Karen ve Mary-Beth diyaloğu, kasabada yapılan bir katliamdan sonra öldürülmeden önce son Kızılderili tarafından bu lanetin yapıldığından bahsediyor. Ayrıca RDR 2 Valentine Curse olayı, Red Dead Redemption 2'deki tek Amerikan Yerlileri gizemi de değil.

RDR 2 Valentine Curse Gizemi - Lanetli Kasaba

Oyundaki bir kampçı, oyun dosyalarında bulunabilecek ancak son sürümden kesilmiş bir katliam resminden de bahsediyor. Gösterdiği resimde Karen ve Mary-Beth arasında konuşulan katliamı gerçekleştiren sömürgeciler yer alıyor. Karen ayrıca mezarda bir baykuş ya da kartalın varlığından bahsediyor ve muhtemelen, eğer oyun şeref seviyesi yüksekte bitirilirse Arthur Morgan'ın mezarına inen kartaldan bahsediyor.

Bununla birlikte, lanetin başka bir yorumu daha var. Ekip, Thomas Downes ile tanışır ve Leopold Strauss ona bir borç verir. Birçoğunuzun bildiği gibi Arthur sonunda onu öldürmek üzere gider ve tüberküloza yakalanmasına neden olan parayı Downes'tan alır. Muhtemelen RDR 2 Valentine Curse gizemi, Arthur'un başına gelecek bahtsızlığı önceden göstermek için oyuna dahil edilmişti. Nihayetinde kasaba sakinleri üzerinde etkili olan bir lanetin Arthur'a bulaşması ilginç, çünkü Arthur Morgan Valentine'ın yerlisi değil.

Rockstar'ın hikayenin ana karakterinin kaderini ve sonunu, Vahşi Batı'nın mitlerine dayandırması oldukça ilginç. Arthur Morgan'ı öldüren tüberkülozun bir Kızılderili laneti tarafından bulaştığını konu alan hikaye, doğaüstü bir temele dayanıyor. İşin doğaüstü tarafını bir kenara bırakarak gerçeğe dönersek, Arthur'un ölümü, Amerika'nın keşfi sırasında Avrupalıların yerlilere yaptığının tam tersi şeklinde. Bildiğiniz gibi Amerika'nın keşfi sırasında kaşifler tarafından yerlilere bir hastalık bulaştırılarak çoğu öldürülmüştü.

Burada altı çizilmesi gereken önemli nokta ise Arthur'un Kızılderili laneti olan bu hastalığı nasıl kaptığı. Lanetin hikayesinde bahsi geçen katliam olayında olduğu gibi, Arthur da açgözlülük ve şiddet gösterdiği sırada bu lanetli hastalığı kapmıştı. Kampçının size gösterdiği katliam resminin oyundan neden kaldırıldığı ya da kartalın neden lanetli olması gereken birinin değil de, iyi Arthur'un mezarına konduğu belirsizliğini koruyor. RDR 2 Valentine Curse gizemi hala tam anlamıyla çözülmemiş olabilir, ancak bu makalemizde hikayesinin geçmişine ve oyuna etkilerine dair genel bir tablo çizdiğimizi düşünüyoruz.

YouTube kanalı Strange Man tarafından RDR 2 Valentine Curse gizeminin detaylarının anlatıldığı harika videoyu da aşağıdan izleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek bazı yazılarımız:

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 13:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.05.2021 13:10
Keske su site hep böyle makaleler yayinlasa
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.05.2021 13:01
Henüz oyuna başlamadığım için okumadım, ama emeğine sağlık demek için geldim :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.05.2021 00:52
soluksuz okudum oyunun yarılarındayım spoiler yedim ama şuan cok şaşırdım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.05.2021 22:30
Kardeş strange mani zaten takip ediyoruz, ne kattın sen kendinden Alparslancim şimdi soylermisin? Senin emeğin ne oldu bu konuyu buraya copy paste yaparken? Bu adamın onlarca ilginç videosu var hepsi de ilgi çekici. Haber yapamadığın zaman burdan konu alıp siteye mı atacaksın? Çok çalışkansın valla
Kalan Karakter: 300 Gönder
RDR 2 Valentine Curse Gizemi - Lanetli Kasaba
İlginizi Çekebilir