Resident Evil 4 yapımcısı, oyunun Remake sürümü için görüşlerini belirtti

Mehmet Akif Zımba 7.06.2020 - 19:17
Resident Evil 4 için zamanında yönetmenlik koltuğuna oturmuş olan Shinji Mikami, bu oyunun geliştirilmekte olduğu söylenen Remake projesi hakkında konuştu.

Hayatta kalma tabanlı korku oyunu denince akla gelen oyunlardan birisi olan Resident Evil 4 için bir Remake sürümü gündemde. Serinin daha önceki oyunları için yapılan yeniden yapım projelerinin üstüne, gözler Resident Evil 4'e çevrildi.

Bu senenin başlarında VGC ekibinin yaptığı bir haberle, Resident Evil 4 için bir Remake projesi üzerinde çalışıldığını öğrenmiştik. Bu projeyi de daha önce Resident Evil 3 Remake projesinde görev almış olan M-Two isimli geliştirici ekip üstleniyordu.

Resident Evil ve Resident Evil 4 projelerinin yönetmeni olan Shinji Mikami de, bu oyunun yeniden yapım projesinde görev almak istemişti. Ancak, kendisinin halihazırda Bethesda ile GhostWire: Tokyo isimli bir oyun üzerinde çalıştığı gerekçesiyle ekibe dahil edilmediği söyleniyor.

Resident Evil 4, Capcom tarihindeki en yüksek puanlandırmaya sahip oyunu konumunda bulunuyor. Bu sebeple oyuncular da ikiye bölünmüş durumdalar. Bir grup oyuncu oyunun orijinali gibi kalması gerektiğini, bir diğer grup da oyunun bu projesini merakla beklediğini söylüyor.

Resident Evil 4 yapımcısı, oyunun Remake sürümü için görüşlerini belirtti

Shinji Mikami'nin Resident Evil 4 Remake projesinin iyi olmasını istiyor

IGN ekibinin yakın zamanda, uzun süredir sessizliğini koruyan, Shinji Mikami ile yaptığı bir röportajda, kendisine bu proje hakkında ne düşündüğü soruldu. Shinji Mikami ise bu projeyle bir sorunun olmadığını belirtti, ancak tek bir şartla. O şart ise, oyunun iyi olması.

Kendisine Capcom'un şimdiye kadar yaptığı Resident Evil yeniden yapımlarıyla ilgili genel olarak ne düşündüğü de soruldu. Shinji Mikami bu konuda Resident Evil 2 ile ilgili bir video gördüğünü ve gerçekten iyi olduğunu düşündüğünü söyledi. Üstüne, bu yeniden yapımların iyi sattığı sürece, bu projelerin devamının geleceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Ayrıca Capcom'un Resident Evil 4 Remake için, diğer iki yeniden yapım oyunundan daha büyük bir ekiple çalıştığı söyleniliyor. Hatta bu projede Resident Evil 2 ve Devil May Cry 5 ekiplerinin de destek verdiği de söylenenler arasında.

Capcom, ilk iki yeniden yapım projesinden aldığı derslerle Resident Evil 4'ü umarız hak ettiği bir şekilde yeniden karşımıza çıkarır. Öbür türlü, oyunculardan büyük bir tepki alacağı kesin gibi görünüyor. Gelecekteki gelişmeleri de sizlere aynı hızla aktarıyor olacağımız için, bizleri takipte kalın.

Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 17:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2020 21:46
Yahu orjinal ekibi toplamamak bu başyapıta haksızlık :/
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2020 21:04
Allah aşkına bu oyun türünü oynayan kaldı mı hala?
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2020 12:14
Yüksek ihtimalle PUBG gibi oyunların mobil versiyonunu oynayıp ekstra olarak LOL oyayan bir genius.
Naru61
Naru61 11.06.2020 07:25
Bu oyun turu derken bu tur olu bir tur degil ki siz anlasilan yeni oyuncu tayfasiniz.
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 08:18
Bunu oyun kültürü sadece pubg ve lol den ibaret olan sen mi söylüyorsun?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2020 22:38
Resident Evil 4 günümüz için bile çokta kötü sayılmaz grafik anlamında.Code Veronica Remake görmek isterdim şahsen.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2020 21:34
Ben bu oyunu televizyon olmadığı için..PS2 yi ati vivo ekran kartına bağlayıp
PC monitöründe oynamıştım ilk..Efsane idi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 15:43
remake oyunlara olan talep, oyun yapımcıların da işine geliyor. Bu talep devam ettiği sürece yeni oyun göremeyeceğiz.. Yeni bir şeyler üretmekle uğraşmadan, eskinin ekmeğini yiyip duruyorlar. Defalarca oynayıp bitirdiğim oyunun grafikleri yeni olsa ne olur olmasa ne olur? B
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil 4 yapımcısı, oyunun Remake sürümü için görüşlerini belirtti
İlginizi Çekebilir