Resident Evil 9 detayları sızdırıldı

Atıf Doğan Özcan 1.08.2022 - 11:03
Serinin hayranları serinin son oyunu olan Resident Evil 9 için oldukça heyecanlılar. Capcom’dan resmi bir açıklama gelmedi fakat sızdırılan bilgiler heyecanı daha da arttırdı.

Yeni Resident Evil oyunu için bilgiler sızdırılmaya başlandı. Serinin hayranları çok iyi biliyorlar, Resident Evil 7: Biohazard ile oyun yeni bir üçlemeye başlamıştı işte bu üçlemenin son oyunu olacak Resident Evil 9 hakkında bazı önemli bilgiler sızdırıldı. RE: Village ile son oyun arasında bağ kuracak olan Shadows of Rose DLC’si 28 Ekim tarihinde çıkacak.

Resident Evil 9 gün ışığı görmeye başladı

Capcom tarafından bir açıklama gelmedi fakat ortaya çıkan bazı sızıntılar ve resmi olmayan bir takım bilgiler yapım hakkında bizlere ufak bilgiler verdi. Şuanda geliştirme aşamasında olan yeni Resident Evil oyunu yani Resident Evil 9 Apocalypse olarak karşımıza çıkacak. İsmine bakılırsa serinin diğer oyunlarına nazaran daha kaotik ve daha fazla aksiyon içerek gibi görünüyor.

Resident Evil 9 bilgileri sızdırıldı

Gelen sızıntıların arasında oyunun “9th Moon Phase” yani 9uncu Ay Evrenini içereceği ve oyunun sembolünün bir ay olacağı belirtiliyor. Hikâyenin batıda yer alan yepyeni bir hayalet kasabada geçeceği de gelen bilgiler arasında. Yapımda korku unsurunu korumaya yönelik yeni yaratıkların olacağı ve yerel halkın onlara “Wendigo” veya “Gotman” diyecekleri söyleniyor. Barghest olarak bilinen bir bölüm sonu canavarı da karşımıza çıkacaklar arasında. Bu canavar devasal bir köpek formunda yer alacak ve güçlü olmasına rağmen zekâ yapısı oldukça düşük olacakmış.


Oyunda birden fazla baş düşman ile mücadele edeceğiz gibi görünüyor. Sızıntılar arasında çok değişik bilgilerde mevcut. Serinin diğer oyunlarında yer alan kırılabilir eşyalar ve bazı durumlarda barikat kurma gibi mekanikler yeniden oyunda yer alacakmış. 

Şunu unutmamak lazım paylaşılan bu bilgiler sadece sızıntıdan ibaret yani Capcom tarafından henüz yapılan resmi bir açıklama ortada yok. Çünkü şuanda çıkmasını dört gözle beklediğimiz Resident Evil 4 Remake ve Resident Evil: Village son DLC’si için tüm güçleriyle çalışıyorlar.


Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 01:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2022 23:16
fps olsun atmosferi ve korku havasını 10 kat daha iyi veriyor bu üçlemenin tps olduğunu hayal edemiyorum berbat olurdu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2022 18:46
Lan yeter yeter ana karakterleri kullanın artık yeter lan... Kim olduğu belli olmayan asuruktan herifleri iki oyundur itelediniz yeter be. Köy teması da sıktı, Kojima'nın Silent Hills P.T. oyunundan direkt araklama havası da sıktı yeter be...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2022 23:46
Daha tps türü bir resident evil oyunu oynamadım ama village gerçekten oynadığım en iyi oyunlardan. Muhtemelen tps fps bakmaz bundan sonra çıkan bütün oyunlarını alırım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2022 22:26
Valla yine Fps kamera yaparlarsa yine oynamam.
sırf fps diye, 7 ve 8i oynamıyorum.
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2022 05:58
Hiç sıkıntı değil. Oynama.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2022 00:50
Hahahhaha çok fena tps tutkunları varmış bunu öğrendim :) hem tps hem fps olacaktır skyrim gibi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil 9 detayları sızdırıldı
İlginizi Çekebilir