Resident Evil ve Monster Hunter ile Capcom rekor bir yıl geçiriyor

Alparslan Gürlek 10.05.2021 - 13:19
Capcom Resident Evil Village ve Monster Hunter Rise'ın da etkisiyle art arda dördüncü kez rekor bir yıl geçirdiğini duyurdu.

Capcom 31 Mart 2021'de sona eren 12 aylık dönemde, net satışları ile birlikte şirketin kâr anlamında rekor bir yıl geçirdiğini bildirdi. Şirket, bu yıl çok satan iki oyunuyla birlikte büyümeye gidecek.

Capcom, Resident Evil ve Monster Hunter sayesinde rekor bir yıl geçiriyor

Son finansal sonuçlara göre Japon yayıncı kâr anlamında rekor bir mali yılı geride bıraktı. Resident Evil Village ve Monster Hunter Rise gibi yeni oyunlarının oldukça iyi satmasıyla birlikte şirketin kârı geçtiğimiz yıllara göre artmaya devam ediyor. 31 Mart'ta sona eren mali yılda net satışlar yüzde 17 artarken işletme geliri %51.6 arttı ve normal geliri %52 seviyesinde artış gösterdi. Şirketin toplam işletme geliri 34.6 milyar yen (317 milyon dolar) olurken normal geliri de 35 milyar yen (321 milyon dolar) sayılarına ulaştı.

Rakamlar Capcom için art arda sekizinci kez işletme geliri artışını ve art arda dördüncü rekor kârlar elde ettiği yılı temsil ediyor. Nintendo Switch için Monster Hunter Rise 31 Mart'a kadar dünya çapında toplam 4 milyonun üzerinde bir satışla iyi bir başarı yakaladı. Capcom, 5 Nisan'a kadar satışların 5 milyon birime ulaştığını söyledi.

Capcom için 2021 yeni bir kâr rekoru yılı oldu

Yayınladıkları oyunlar hem kısa hem de uzun vadede başarı gösterdi ve bu da Capcom'un kârını oldukça artırdı. Monster Hunter World: Iceborne gibi uzun ömürlü oyunlar sayesinde Capcom oldukça bereketli bir yıl geçirdi. Bununla birlikte şirket, Devil May Cry 5 Special Edition'un yeni nesil platformlarda "iyi performans gösterdiğini" bildirdi.

Şirket hem mevcut serilerini ilerleterek hem de yeni seriler oluşturarak geliştirme personelini artırmak ve oyun hattını genişletmek için çalışmalar yürüttüğünü bildirdi. Geçen yaz 8 yıldan sonra duyurdukları ilk yeni IP olan Pragmata oyunculara gösterilmişti.

Bununla birlikte Resident Evil Village, 7 Mayıs'ta PC'de güçlü bir çıkış yaparak serinin Steam'de eşzamanlı oyuncu sayısı konusundaki rekorunu rahatça kırdı. Aynı zamanda satışlar anlamında da çok satanların zirvesine oturmayı başardı. Şirketin yeni oyunları için kullandıkları formül oyuncular tarafından oldukça sevilmişe benziyor. Peki siz Village'ı oynadınız mı? Görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 16:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil ve Monster Hunter ile Capcom rekor bir yıl geçiriyor
İlginizi Çekebilir