Riot Games ve Blizzard'a aynı departmandan dava

Murathan Özlü 31.07.2021 - 00:12
Riot Games'e cinsel taciz iddiaları ile dava açan departmanın, son dönemde gündem olan Blizzard davasının da arkasında olduğu ortaya çıktı.

Riot Games, 3 Şubat 2021 tarihinde California Adil İstihdam ve Barınma Departmanı ve Çalışma Standartları Uygulama Departmanı tarafından  cinsel istismar, ayrımcılık ve haksız ödeme  iddialarıyla mahkemeye verilmişti. Dava raporunda, Riot'un yasaları çeşitli şekillerde defalarca kez delerek işe alım, ödeme, promosyon verme konularında cinsiyetçi yaklaşım ve cinsel taciz iddiaları yer alıyordu.

Bir reddit kullanıcısı, habere konu olan departmanın aynı zamanda Blizzard'a dava açan departman olduğunu fark etti.  Jeep-Eep isimli kullanıcı dava raporunun linkini de gönderinin altında paylaştı.

Riot Games ve Blizzard'a "piyango" aynı yerden vurdu

Riot Games'in başı bu dava ile ilk kez ağrımıyor. 2018 yılında da firma içinde cinsel ayrımcılık yapıldığına dair başka bir dava bu kez firma çalışanları tarafından açılmıştı.  Dava, sistemik cinsel taciz ve kadın çalışanların kasıtlı olarak kariyerlerinde ilerlemelerinin engellendiğini ileri sürüyordu.

Riot Games
2018 yılındaki dava dosyasında ayrıca kadın çalışanlara karşı küçük düşürücü hakaretler ve kadın çalışanlara gönderilen uygunsuz fotoğraf iddialarını içeriyordu.

Video oyunları ve internet protokolü davalarında uzman avukat  Kellen Voyer, güncel davanın mahkemeye gitmesi gerektiğini düşünmüyor. Voyer, bu tarz davaların uzun sürmeleri durumunda firma imajına verebilecekleri büyük zarar yüzünden tarafların, genelde iş mahkemeye kalmadan anlaşma yolunu aradıklarını ifade ediyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
Riot Games ve Blizzard'a aynı departmandan dava
İlginizi Çekebilir