Riot Games yine California mahkemelerinin kıskacında

Murathan Özlü 20.08.2021 - 00:45
Activision-Blizzard'a da dava açan Kaliforniya departmanı, bu kez benzer suçlamalar ile yüzleşen Riot Games'i dava sürecini geciktirmekle suçladı.

Riot Games, Activison-Blizzard'a yönelttiği cinsel taciz suçlamaları ile tekrar gündeme gelen Kaliforniya Adil İstihdam ve Konut Departmanı'nın kıskacına tekrar düştü.  Riot Games, 2018 yılında eski firma çalışanlarından birinin davası ile karşı karşıya kalmış, "erkek önceliği ve toplumsal cinsiyetçiliğe dayalı ayrım" iddiası ile kadın çalışanlara ücret ayrımcılığı gibi iddialara maruz kalmıştı. Ancak Blizzard olayının aksine, Riot'un o dönem uğraştığı suçlamalar tamamen kişisel bir talep üzerine gündeme gelmişti.

Riot Games davayı geciktirmekle suçlanıyor

Geçtiğimiz ay bir reddit üyesi,  Blizzard davası ile gündem olan departmanın aslında Riot'a 2018 yılında dava açan departman olduğuna dikkat çekmişti. Riot'un olayı kişisel bazda çözüp kapatmaya çalıştığı ifade edilmişti.

Leauge of Legends ve Valorant gibi iki önemli markanın arkasındaki firmaya yapılan suçlamada, firmanın çalışanlarına, "cinsel taciz veya başka iş yeri problemleri konusunda" konuşma hakları olduğunu söylemeyi iki aydır "unuttuğu" iddia edildi.


Riot

Kaliforniya Adil İstihdam ve Konut Departmanı'ndan yapılan açıklamada;

" Hükümetin Riot'a cinsel taciz, ayrımcılık vb. gibi konularda dava açmasından bir yıl sonra firma, haklarını arayan 100 kadın ile gizli anlaşmalara varıldığını duyurmuştu. 18 ay boyunca, departmanımız bu gizli anlaşma şartlarına ulaşmaya çalıştık. 2021'in ocak ayında mahkeme bu anlaşma şartlarını öğrenme talebinde bulundu ancak Riot süreci Nisan 2021'e kadar geciktirdi. Mahkeme Riot Games'den çalışanlarının haklarına dair bilgilendirmesi talebinde bulundu ancak firma bu süreci 2 aydır geciktiriyor" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
Riot Games yine California mahkemelerinin kıskacında
İlginizi Çekebilir