Rockstar Games, COVID-19'a karşı verilen mücadeleyi destekliyor

Berat Darıcı 2.04.2020 - 02:56
Rockstar Games, Türk Telekom, Lamborghini ve Tofaş. COVID-19'a karşım verilen mücadelede dört bir yanden destek geliyor. Tıbbı maske üretimleri hızlandı.

2020 yılının en büyük olayı tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi oldu. Umarız daha büyük bir olayla karşılaşmadan bu yılı sadece bu olayla anarız. Kimilerine göre reklam kimilerine göre ise gerçekten içten bir yardım olarak görülen destek haberleri ise gelmeye devam ediyor. Otomotiv sektörü başta olmak üzere pek çok farklı alan COVID-19 için seferber olmuş durumda. Ünlü geliştirici Rockstar Games ise GTA Online ve Red Dead Online oyun içi satışlarından elde edilecek gelirin %5'ini bağışlayacağını açıkladı.

Grand Theft Auto ve Red Dead serilerinin geliştiricisi olan Rockstar Games yaptığı açıklamada sağlayacakları fonun korona virüsüne karşı ihtiyacı olan topluluklara ve kurumlara bağışlanacağını söyledi.

Rockstar Games Destek veren tek firma değil

Ülkemizde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Mart Pazartesi akşamı “Milli Dayanışma Kampanyası” adı altında başlattığı bağış kampanyasına Türk telekomdan 40 milyon Türk Lirasını geçkin bağış geldi.

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal Twitter üzerinden “ Türk Telekom olarak, her bir çalışanımız adına bir aylık net asgari ücrete karşılık gelen, toplamda 40 milyon TL’yi aşkın bağışla Millî Dayanışma Kampanyası’na katıldık. Bu mücadeleden birlikte güçlenerek çıkacağız.”  dedi.

Sayın Cumhurbaşkanımız kampanya amacının alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza destek olmak olduğunu söyledi.

Rockstar Games, COVID-19'a karşı verilen mücadeleyi destekliyor

Ubisoft'un ücretsiz oyun dağıttığını biliyor muydunuz?

Araba üreticileri de COVID-19'a karşı verilen mücadeleye destek veriyorlar

Destekler bununla sınırlı değil. Lamborghini, Sant'Agata Bolognese'de bulunan fabrikasının COVID-19 için tıbbı maske üretimine başladığı duyurdu. Araba üreticileri 3D yazıcıları ve gelişmiş üretim fabrikaları ile bu tür salgınlarda ne derece yardımcı olabileceğini hep beraber öğreniyoruz. Ülkemiz de ise Tofaş araba üretimini COVID-19 dolayısı ile durdurmuş ve hastanelerin ihtiyaçları doğrultusunda tıbbı malzeme üretimine başladığını duyurmuştu.

Diğer taraftan Netflix, Steam, Amazon, Youtube, Sony ve WhatsApp gibi devler çeşitli güncellemeler ile internet ağını rahatlatacak güncellemeler yaptılar. Dünya genelinde 900.000'den fazla insana bulaşan ve 45.000'den fazla insanın öldüğü pandemi, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre ülkemiz vakaların ilk ortaya çıkmasından sonra en hızlı artışın görüldüğü ülke.

Mount & Blade II: Bannerlord Geforce Now stream servisine eklendi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 07:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rockstar Games, COVID-19'a karşı verilen mücadeleyi destekliyor
İlginizi Çekebilir