Shades of Rayna: Oynaması ücretsiz Türk yapımı ARPG oyunu

Alparslan Gürlek 12.05.2021 - 00:52
Shades of Rayna, tek kişi tarafından geliştirilen Türk yapımı oynaması ücretsiz bir aksiyon RPG oyunu. Potansiyeli yüksek bir yapım.

Shades of Rayna, tek kişi tarafından geliştirilen Türk yapımı oynaması ücretsiz bir aksiyon rol yapma oyunu. Kendine özgü mekanikleri içerisinde barındıran ve erken erişimde Steam üzerinden 10 Mayıs tarihinde yayınlanan oyun, oldukça büyük bir potansiyele sahip. Geliştirici QuickSave oyunun erken erişimde yayınlanmasının sebebinin ise "oyunu, oyuncularla birlikte geliştirme arzusu" olduğunu belirtiyor.

Shades of Rayna Steam'de oynaması ücretsiz olarak sizi bekliyor

Steam platformunda F2P (oynaması ücretsiz) olarak yayınlanan Shades of Rayna, bir ARPG. Aksiyon rol yapma türünde izometrik bir bakış açısıyla aslında yolun çok başında bir oyun diyebiliriz. Henüz üzerinde çalışılacak onlarca şey olduğu göze çarpan ancak içerisinde oldukça büyük bir potansiyel barındıran yapım yalnızca tek oyunculu ve hikayeye odaklanmanızı istiyor.

Karakterimiz Enya'nın hikayesi, Rayna isimli fantastik dünyada 9 yaşında kendisine hediye edilen bir yaydan yayılan Shade'in peşine düşerek başlıyor. Karakterimiz yayı aldıktan 10 yıl sonra, 19 yaşında kendisine yayı veren ve Shade'in yayılmasına sebep olan cadıyı bulmak için krallıktan ayrılıyor.

Shades of Rayna, kendisine özgü bazı özellikleri de temel aksiyon RPG mantığının üzerine eklemeyi başaran oyunlardan biri. Oyun içerisinde düşmanlardan kazanabileceğiniz "Relicler" yardımıyla ekstra özellikler elde edebiliyorsunuz. Giydiğiniz her zırh parçası kendine özgü üç adet Relic slotu bulunduruyor. Toplamda 21 Relic slotu ile karakterinizi geliştirebileceğiniz bu oyun, oynayış tarzınıza yönelik karakter gelişimini de Relic özelliği yardımıyla destekliyor.

Shades of Rayna oynanış görüntüsü

Şimdilik yalnızca menzilli olarak tek sınıf bulunsa da, geliştirici erken erişimde oyunun tam sürümüne gelene kadar yeni mekanlar, düşmanlar, sınıflar eklemeyi hedefliyor. Bütün bunları oyuncuların geri bildirimleri sayesinde, önerileriyle birlikte geliştirmek istiyor. Steam üzerinde hali hazırda yayında olan oynaması ücretsiz Shades of Rayna'yı buraya tıklayarak Steam mağazasından indirebilirsiniz. İndireceğiniz dosya boyutu yaklaşık 5.4 GB olmakla birlikte Türkiye'de ortalama bir internet ile yaklaşık 1 saatinizi alacaktır. Açıkçası bir oyunu denemek için gözden çıkarılabilecek bir süre. Oyunu denedikten sonra tecrübelerinizi bizlerle ve diğer okurlarla paylaşmayı unutmayın! Eğer oyun ilginizi çektiyse ancak indirmeye vaktiniz yoksa bile, geliştiriciye destek olmak adına Steam istek listenize ekleyebilirsiniz. Bunun geliştiricilere çok yardımcı olduğunu biliyoruz. Sevgiler!

Türk yapımı oyunlar demişken ilginizi çekebilecek bazı yazılarımız:

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 13:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.05.2021 12:24
better than erzurum
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2021 08:20
Everything is better than erzurum bro. Erzurum'u alan adam soyuldum diye polise başvursa yeridir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Shades of Rayna: Oynaması ücretsiz Türk yapımı ARPG oyunu
İlginizi Çekebilir