Shovel Knight'ın ünlü ve tanınan silahı gerçeğe uyarlandırıldı

Mehmet Atilla Turan 29.01.2018 - 19:02
Yapımı kısa sürse de diğer yakın dövüş silahları kadar etkili.

Elinde fazla zamanı ve materyalleri olan insanlar, genellikle oyunlarda, filmlerde ve kitaplarda bulunan efsanevi araçları ve silahları gerçeği dönüştürmeyi başarabiliyorlar. Beceri ve sabır isteyen bu tür bir zanaatın sonuçları ise göz alıcı olabiliyor. Daha önce Men at Arms adlı YouTube programında League of Legends'deki "Nameless Blade"i ve Witcher'ın ana karakteri olan Geralt'ın çifte kılıcını yapılmıştı. Bu haftaki gerçeğe dönüştürülen silah ise Shovel Knight'ın yanından ayırmadığı küreği oldu.

Takım bu sefer pek zorlanmamış gibi görünüyor

Bahsettiğimiz gibi daha önceki soyut hikayelerden alınan kılıç ve türevi silahları gerçeğe çekmez bir hayli zor. Özellikle kullanılan maddeler ve emek, yapımın bitmesini uzunlaştırabiliyor. Fakat bu durum Shovel Knight'in silahında pek de görünmüyor, çünkü küreğin tasarımı ve ne istenildiği çok kolay bir şekilde ortada. Takım, ilk önce AutoCad'de küreği tasarladıktan sonra yapım aşamasına geçiyor. Aşağıda ise yapıma ait videoyu izleyebilirsiniz.


Shovel Knight, yayınladığı 2014 senesinde dikkat çekmişti. 1980'lerde popüler olan Nintendo Entertainment System oyunlarının hissini kolayca verebilmiş ve oynanışı ile herkesi sevindirmişti. Halen adından bahsedilen serinin yeni oyununun Steam sayfasına buradan ulaşabilir ve adına yapılan önermeleri bulabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 15:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
Shovel Knight'in ünlü silahı hayat buldu
İlginizi Çekebilir