Sony Firesprite stüdyosu Liverpool'un en büyük kiralamasını yaptı

Talha Ramazan Yüzmeç 15.06.2022 - 12:57
Firesprite, şu anda sahip olduğu ofisten daha büyük bir ofise taşınıyor. Bu geçiş ile birlikte Liverpool'un en büyük kiralaması yaşandı.

PlayStation tarafından satın alınan Firesprite, şu anda sahip olduğu ofisten 20 kat daha büyük bir ofise taşınıyor. Şu anda stüdyo Liverpool'un ofislere, perakende satış ve eğlence alanlarında şirketler içeren bir bina olan Vanilla Factory'de bulunuyor. Firesprite'ın Vanilla Factory'deki ofis birimi, binanın kat planı bilgisine göre 213 metre kareyi kapsıyor.

Firesprite yeni ofisi 20 kat daha büyük

Sony Firesprite stüdyosu Liverpool'un en büyük kiralamasını yaptı

Invest Liverpool, 2032 yılına kadar sürecek olan bu kiralamanın son üç yılın en büyük kiralaması olduğunu söylüyor. Şirket Liverpool'un Duke Caddesi'nde 4645 metre kare alan sağlayacak dört binayı kapsayan bir araziyi kiraladı. Mevcut Firesprite ofislerine sadece üç dakikalık yürüme mesafesinde olan yeni ofis, Liverpool'un halk kütüphanesi olarak kullanılan bina da dahil olmak üzere dört binadan oluşuyor.

Bu  büyük alana sahip ofis, Firesprite'ın şu anda üzerinde çalıştığı sayısız projeyi yönetmesine yardımcı olacak. Stüdyo Horizon: Call of the Mountain oyunu için Guerilla Games ile çalışıyor. Firesprite, 2012 yılında SIE Studio Sony tarafından kapatıldıktan sonra Liverpool'un eski üyeleri tarafından kuruldu.

Sony daha sonra Eylül 2021'de Firesprite'ı satın alarak onu 'PlayStation Studios ailesinin' resmi bir parçası haline getirdi. Yeni daha büyük ofise geçmeleri hem PlayStation hem de Firesprite tarafından olumlu olacak gibi gözüküyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 21:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony Firesprite stüdyosu Liverpool'un en büyük kiralamasını yaptı
İlginizi Çekebilir