Sony PS VR2 için yeni bir firmayla görüşüyor

Emre Ozan Şirin 7.02.2022 - 18:48
Sony PS VR2 tekonolojisi için optik sensörlü kamera ve kafa takibi üzerine yazılım geliştiren bir firma ile görüşme halinde.

Sony geçtiğimiz sene PlayStation 5 için bir sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Göz izleme teknolojileri üzerinde uzmanlaşmış bir firma olan Tobii, Sony PS VR2 için yeni göz izleme teknolojisi sağlayıcısı olmak için ile Sony Interactive Entertainment görüşme halinde olduğunu duyurdu. Tobii, müzakereler devam ettiği için şu anda anlaşmanın finansal detayları hakkında bilgi vermedi.

Sony PS VR2 için yeni bir firmayla görüşüyor

Mevcut görüşme Sony PS VR2 teknolojisi için ne anlama geliyor?

Tobii, halihazırda göz ve kafa takip kameraları satmakta olan bir firma. Kullanıcıların göz hareketlerini izlemek için özel bir kızılötesi optik sensör kullanan kameralar, Far Cry 6 ve Flight Simulator dahil 50'den fazla oyunda destekleniyor. Firma ayrıca uyumlu dizüstü oyun bilgisayarlarında kafa hareketini izleyen ve kullanıcıların oyun içi kameraları yönlendirmesine olanak tanıyan bir PC uygulaması da yapıyor. Bu durumda Sony'nin ağırlıklı olarak optik sensör ve yazılım desteği için Tobii ile görüşme halinde olduğu tahmin ediliyor.

İlk yapılan açıklamalarda kontrolcülerinin DualSense özelliklerini barındıracağı ve ergonomiye de fazlasıyla odaklanılacağı belirtilen PS VR2, 110 derecelik bir görüş ekranına sahip OLED ekranı, göz başına 2000×2040 çözünürlük ve 90/120hz kare hızları sunacak. Cihazın çıkış tarihi henüz netlik kazanmadı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 20:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2022 22:06
move kullanmaya gerek olmasa mesela?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony PS VR2 için yeni bir firmayla görüşüyor
İlginizi Çekebilir