Spellbreak Battle Royale oyunu kapanıyor

Batuhan Bolat 30.06.2022 - 02:50
Bağımsız geliştirici Proletariatü fantezi savaş oyunu Spellbreak için geliştirmeyi sonlandırmayı ve sunucuları kapatmayı planladığını duyurdu.

PUBG, Battlegrounds ve Fortnite: Battle Royale oyunlarının başarısı, modern battle royale türündeki oyunların rotasını bu yöne doğrultmasındaki en büyük nedenler arasında yer alıyor. Bu iki oyunun başarısı sonraki yıllarda çıkacak oyunların ve rekabetin temelini oluşturdu. Bu popüler alt türe bir fantezi ortamı eklemeye çalışan, oynaması ücretsiz battle royale oyunu olan Spellbreak hakkında üzücü bir haber mevcut.

Geliştirici stüdyo Proletariat Spellbreak'in fişini çekiyor

Ne yazık ki bu rekabet arasında olumlu yöndeki gelişmeler finansal başarıya ulaşmak konusunda tek başına yeterli olmayabilir. Sonuç olarak geliştirici stüdyo Proletariat oyunu geliştirmeyi sona erdirme ve Spellbreak'in sunucularını gelecek yılın başlarında kapatma planlarını açıkladı.

Spellbreak Battle Royale oyunu kapanıyor

İlginizi çekebilir: Blizzard Spellbreaker yapımcı stüdyosunu kadrosuna kattı

Proletariat stüdyosu, günün erken saatlerinde bir blog yazısında oyuncuları blog yazısında verdikleri karar hakkında bilgilendirdi. Geliştiricinin açıklaması kısa ve hızlı bir şekilde konuya girerek kapatma kararını duyuruyor ve oyuncuların destekleri konusunda teşekkür ediyordu. Proletariat, Spellbreak sunucularını kapatmak için belirli bir tarih vermedi. Ancak 2023'ün başlarında olacağını söyledi. Daha sonrasında blog gönderisi oyunun hayranlarına teşekkürlerini ifade ediyordu ve oyunun vizyonu konusunda bilgilendirme yapıyordu. Blog gönderisinde oyunu neden kapattığını açıkça belirtilmiyordu ancak oyunun düşük oyuncu sayısına sahip olması en önemli etken olabilir.

Öyle ki, SteamDB verilerine göre Spellbreak şu anda bu yazı yazılırken aktif 88 oyuncuya sahip. Bu en popüler battle royale oyunlarında bile bir maç eşleşmesi için gereken oyuncu sayısından daha az. İki yıl önce 5.500 oyuncu ile zirveye ulaşmıştı ve o zamandan beri yavaş yavaş azaldı. Spellbreak'in Twitch izleyici sayısındaki büyük artış da hiçbir zaman oyuncu sayısını arttırmasına neden olamadı. Tüm bu nedenler Spellbreak oyuncu kitlesine ve hayranları için üzücü ve talihsiz gibi görünse de bu son kaçınılmaz görünüyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 11:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spellbreak Battle Royale oyunu kapanıyor
İlginizi Çekebilir