Squid Game kripto para dolandırıcıları kayıplara karıştı

Murathan Özlü 3.11.2021 - 15:10
Ekim ayında ortaya çıkan Squid Game kripto paralarının yapımcıları, sistemdeki 3.3 Milyon dolarlık coin'i çekerek kayıplara karıştı.

Son dönemin, hatta belki de Netflix tarihinin en popüler yapımı Squid Game kripto tuzağına düştü. Dizinin popülerliğinden yararlanmak isteyen bir grup insan, kimliklerini paylaşmadan açtıkları SQUID bitcoin zincirine yatırım yapan herkesin parasını tabiri caizse yürütmüşler.

Squid Game kripto

Projenin yapımcıları, coinlerini satmak isteyen oyuncuları öncelikle bir "oyun"u kazanmalarını isteyip, oyundan edinecekleri "Marbles" adındaki tokenları kazanmaya mecbur kılmışlar. Satılması için ön şart koyulan SQUID coinleri (3.3 Milyon dolar değerinde), böylece kolayca projenin isimsiz sahipleri ile birlikte kayıplara karışmış.

Squid Game kripto paraları buhar oldu

Bahsi geçen kripto para SQUID'in sitesini veya Twitter adresini ziyaret ederek bu coin'e yatırım yapan hiç kimse, paralarını satarak gelir elde etme şansı bulamadı. Ki bahsi geçen kripto coinlerin değerinin, bir haftada 38 dolardan 2 milyon 861 bin dolara fırladığını belirtmek gerek.

Squid Game'in popülerliğinden esinlenen ve oyuncuların coinlerini satabilmek için oynamak zorunda oldukları, aslında olacakları demek daha doğru olur, çünkü oyun aslında hiç piyasaya sürülmemiş. Kriptonun yapımcıları, oyunun Ekim ayında piyasaya sürüleceğini belirtmişler, ancak ardından (kimse oyuna başlayıp coinlerini satamadığı için) sistemde biriken tüm coinleri alıp projei iptal etmişler.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 07:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2021 19:20
Dolandırıcıların türk olduklarını da yazsaydınız ya. Kimlikleri de ayan beyan belli zaten.
MK Okuru
MK Okuru 4.11.2021 09:14
Çok organize bi dolandırıcılıktı bizimkiler bu kadar organize olamaz bizimkilerin en fazla yapabileceği köylü kurnazlığı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2021 15:57
sdsfsfdgsdfs

Popüler sistemin kölesi olup bunu fırsata çevirmeye çalışan bu insanlara az bile yapmışlar :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Squid Game kripto para dolandırıcıları kayıplara karıştı
İlginizi Çekebilir