Star Wars izleme sırası: Star Wars Filmleri ve dizileri

Murat Oktay 8.05.2023 - 03:09
Eğer tüm seriyi baştan sona tamamlamak istiyorsanız, bu içeriğimizde sunacağımız Star Wars izleme sırası, tam aradığınız liste olacaktır.

George Lucas ilk Star Wars filminin senoryasonu yazdığında acaba bu kadar büyük bir başarıya imza atacağını tahmin etmiş miydi acaba? Eğer tüm seriyi baştan sona tamamlamak istiyorsanız, bu içeriğimizde sunacağımız Star Wars izleme sırası, tam aradığınız liste olacaktır.

Yıldız Savaşları serisi bugüne kadar ortaya koyduğu 20'den fazla yapım ile Marvel Sinematik Evreni ile arasına büyük fark koymuş durumda. 

Star Wars Evreni'nde (SWE) Skywalker destanının tamamlanmasının ardından gerek ara hikayeleri tamamlamak gerekse yeni destanları ortaya çıkarabilmek için yeni konular, diziler aracılığı ile Star Wars Evreni severlere aktarılıyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Star Wars Celebratition Europe etkinliğine katılanların yoğunluğu da SWE'nin hala ne kadar büyük bir marka olduğunun göstergesi.

İzleyenler bilecektir; geçtiğimiz günlerde yayına giren Mandalorian 3. Sezonu da SWE'nin genişlemesi yolunda önemli adımlar atıyor. Ancak dizi sezonlarını ardışık olarak izlemeniz bazı noktaları olması gerektiği sırada öğrenemeyeceğiniz anlamına geliyor. Bu sebeple size tercih edebilmeniz için birkaç sıralama önereceğiz.

Star Wars İzleme Sırası / Kronolojik Liste

SWE'deki olayları gerçekleşme sırası ile izlemek için aşağıdaki sırayı takip etmeniz gerekmektedir.

Türkçe AdıOrijinal Adı
Star Wars: Gizli TehlikeStar Wars Episode I The Phantom Menace
Star Wars: Klonların SaldırısıStar Wars Episode II Attack of the Clones
Star Wars: Klon Savaşları (animasyon filmi)Star Wars: The Clone Wars
Star Wars: Klon Savaşları (animasyon serisi)Star Wars: The Clone Wars
Star Wars: Sith'in İntikamıStar Wars Episode III Revenge of the Sith
Star Wars: Kötüler TimiStar Wars: The Bad Batch
Solo: Bir Star Wars HikayesiSolo: A Star Wars Story
Obi Wan KenobiObi-Wan Kenobi
Star Wars Asiler animasyon serisiStar Wars Rebels animated series
Andor sezon 1Andor season 1
Rogue One: Bir Star Wars HikayesiRogue One: A Star Wars Story
Star Wars: Yeni Bir UmutStar Wars Episode IV A New Hope
Star Wars: İmparatorluk Karşılık VeriyorStar Wars Episode V The Empire Strikes Back
Star Wars: Jedi'ın DönüşüStar Wars Episode VI Return of the Jedi
Mandalorian 1. sezonThe Mandalorian season 1
Mandalorian 2. sezonThe Mandalorian season 2
Boba Fett'in KitabıThe Book of Boba Fett
Mandalorian 2. sezonThe Mandalorian season 3
Star Wars Resistance 1. sezonStar Wars Resistance season 1
Star Wars: Güç UyanıyorStar Wars Episode VII The Force Awakens
Star Wars: Son JediStar Wars Episode IIX The Last Jedi
Star Wars Resistance 2. sezonStar Wars Resistance season 2
Star Wars: Skywalker'ın YükselişiStar Wars Episode IX The Rise of Skywalker

Muhtemelen film izlemenin en basit ve en basit yolu bu olsa gerek. Geçmişe dönüşler (flashback) olmaz ve evrene hakim olmayanların kafasını karıştıracak bilgiler bulunmaz. Artı, yan ürünler dahil edildiğinde, Rogue One'dan Yeni Bir Umut'a o kusursuz geçişi elde edersiniz ve Disney Plus serisi burada çok daha anlamlı hale gelir.

İlginizi Çekebilir: Marvel Filmleri İzleme Sırası

Çıkış Tarihine Göre Star Wars İzleme Sırası

Film izleyenlerin dikkat ettiği bir önemli nokta ise yapımların teknolojisine göre takip etmek. Bunun en önemli sebeplerinden biri de çekimleri, tasarımları günümüz için iyi olan bir yapımın ardından, sadece konusundan ötürü izlemek zorunda olduğumuz 30-40 sene öncesinin filmlerinin eksiklikleri izlerken yarıda bırakmamıza sebep olması.

Düşünsenize Milliennium Falcon ilk gözüntüğündeki detaylar ile Solo filmindeki detayları arasında dağlar kadar fark var. Her ne kadar gönlümüzdeki Han Solo Harrison Ford olsa da o bile değişti.

Türkçe AdıOrijinal AdıYayın Tarihi
Star Wars: Yeni Bir UmutStar Wars: A New Hope1977
Star Wars: İmparator'un DönüşüStar Wars: The Empire Strikes Back1980
Star Wars: Jedi'nin DönüşüStar Wars: Return of the Jedi1983
Star Wars: Gizli TehlikeStar Wars: The Phantom Menace1999
Star Wars: Klonların SaldırısıStar Wars: Attack of the Clones2002
Star Wars: Klon SavaşlarıStar Wars: The Clone Wars2003
Star Wars: Sith'in İntikamıStar Wars: Revenge of the Sith2005
Star Wars: Klon Savaşları (film)Star Wars: The Clone Wars2008
Star Wars: Klon Savaşları (animasyon serisi)Star Wars: The Clone Wars2008
Star Wars AsilerStar Wars Rebels2014
Star Wars: Güç UyanıyorStar Wars: The Force Awakens2015
Rogue One: Bir Star Wars HikayesiRogue One: A Star Wars Story2016
Star Wars: Son JediStar Wars: The Last Jedi2017
Star Wars: ResistanceStar Wars Resistance season 12018
Solo: Bir Star Wars HikayesiSolo: A Star Wars Story2018
Star Wars: Skywalker'ın YükselişiStar Wars: The Rise of Skywalker2019
Star Wars: The MandalorianThe Mandalorian2019
Star Wars: Kötüler TimiStar Wars: The Bad Batch 2021
Star Wars: VisionsStar Wars: Visions2021
Boba Fett'in KitabıThe Book of Boba Fett2021
Obi-Wan KenobiObi-Wan Kenobi2022
AndorAndor2022
Genç Jedi'nin MaceralarıYoung Jedi Adventures2023

Filmleri çıkış sırasına göre izlemek size kronolojik sıraya göre birkaç avantaj sağlar. Örneğin, bu Darth Vader dönüşü, genç adamın kaderini ortaya çıkaran ve sonradan eklenen diper filmler tarafından rezil edilmeden izleyebilmiş olursunuz.

Çıkacak Olan Star Wars Dizileri

Young Jedi Adventures Animasyon Dizisi

Çıkış Tarihi: 4 Mayıs 2023 (Yayınlandı)

Oyuncu Kardosu: Jamaal Avery, Jr., Juliet Donenfeld, Dee Bradley Baker, Emma Berman, Jonathan Lipow, Piotr Michael

Konusu: The Phantom Menace'tan 200 yıl önce, Yüksek Cumhuriyet döneminde geçen animasyon dizisi, Güç'ün yollarını öğrenen, galaksiyi keşfeden, ihtiyacı olan vatandaşlara ve yaratıklara yardım eden ve yol boyunca Jedi olmak için gereken değerli becerileri öğrenen Jedi gençlerini takip ediyor.

Tüm Star Wars filmleri izleme sırası - 2023

Star Wars İzleme Sırası

Disney+ ve Disney Junior için Wild Canary işbirliğiyle Lucasfilm tarafından hazırlanan "Star Wars: Genç Jedi Maceraları'nın yapımcılığını James Waugh, Jacqui Lopez ve Josh Rimes üstleniyor.

Visions - Volume 2

Çıkış Tarihi: 4 Mayıs 2023 (Yayınlandı)

Hakkında: Yedi Japon anime stüdyosu benzersiz yeteneklerini ve bakış açılarını, yalnızca Disney+'ta yayınlanacak kısa animasyon filmlerden oluşan Star Wars: Visions'a getirdi. Her stüdyo, çok çok uzak galaksiye dair kendi vizyonlarını gerçekleştirmek için kendilerine özgü animasyon ve hikaye anlatma stillerini kullanıyor.

Tüm Star Wars filmleri izleme sırası - 2023

Star Wars İzleme Sırası

Anime alanında ilk resmi girişim olan "Star Wars: Visions" kısa dizisi, birçok yönden Star Wars hikaye anlatımının tonu ve ruhuyla örtüşen benzersiz bir Japon duyarlılığı taşıyor.

"Star Wars: Vizyonlar" herhangi bir animasyon biçiminin ötesine uzanmakta ve Star Wars hikaye anlatımının kutlayıcı ifadeleri için daha geniş bir çerçeve görevi görmektedir. 2. sezon önünüzdeki günlerde yayınlanacak.

Ahsoka Dizisi

Çıkış Tarihi: Ağustos 2023

Konusu: İmparatorluğun çöküşünden sonra geçen "Ahsoka", eski Jedi şövalyesi Ahsoka Tano'nun savunmasız bir galaksiye yönelik ortaya çıkan bir tehdidi araştırmasını konu alıyor.

Tüm Star Wars filmleri izleme sırası - 2023

Star Wars İzleme Sırası

Skeleton Crew TV Dizisi

Çıkış Tarihi: 2024

Hakkında: Star Wars: Skeleton Crew, Disney+ yayın hizmeti için Jon Watts ve Christopher Ford tarafından yaratılan, yakında yayınlanacak bir Amerikan televizyon dizisidir. Star Wars serisinin bir parçası olan dizi, Jedi'ın Dönüşü olaylarından sonra The Mandalorian ve birbirine bağlı spin-off'ları ile aynı zaman diliminde geçiyor.

Andor Dizisi 2. Sezon

Çıkış Tarihi: Henüz açıklanmadı

Konusu: "Andor", Cassian Andor'un yaratabileceği farkı keşfetme yolculuğuna odaklanarak Star Wars galaksisinden yeni bir bakış açısını keşfediyor. Dizi, İmparatorluğa karşı filizlenmekte olan isyanın öyküsünü ve insanların ve gezegenlerin nasıl dahil olduklarını gözler önüne seriyor.

Star Wars Andor

Star Wars İzleme Sırası

The Book of Boba Fett 2. Sezon

Çıkış Tarihi: Henüz açıklanmadı

Konusu: "The Mandalorian "ın 2. Sezon finalinin ardından sürpriz bir jenerik sonu sekansıyla tanıtılan heyecan dolu Star Wars macerası "Boba Fett'in Kitabı", efsanevi ödül avcısı Boba Fett ve paralı asker Fennec Shand'ı, bir zamanlar Jabba the Hutt ve suç örgütü tarafından yönetilen bölgede hak iddia etmek için Tatooine kumlarına döndüklerinde galaksinin yeraltı dünyasında gezinirken buluyor.

Book of Boba Fett

Star Wars İzleme Sırası

The Acolyte: Star Wars Dizisi

Çıkış Tarihi: 2024

Oyuncu Kadrosu: Dafne Keen, Lee Jung-jae, Jedi Master, Amandla Stenberg, Manny Jacinto, Jodie Turner-Smith, Carrie-Anne Moss, Charlie Barnett, Dean-Charles Chapman, Rebecca Henderson, Vernestra Rwoh, Margarita Levieva

Hakkında: The Acolyte, Leslye Headland tarafından yaratılan bir Amerikan televizyon dizisidir. Star Wars serisinin bir parçası olup, ana Star Wars filmlerindeki olaylardan önce Yüksek Cumhuriyet döneminin sonunda geçmektedir. Başrollerde Amandla Stenberg ve Lee Jung-jae yer alıyor.

Lando Dizisi

Çıkış Tarihi: Henüz açıklanmadı

Konusu: Bir zamanlar tatlı dilli bir kaçakçı olan Lando Calrissian, kısa yoldan zengin olmak isteyen bir entrikacıdan İmparatorluğa karşı savaşta özverili bir lidere dönüştü. Asilerden oluşan Hayalet mürettebatıyla yaşadığı maceralardan Ölüm Yıldızı II'ye yapılan saldırıya kadar, kıvrak zekası ve cesareti paha biçilmez olduğunu kanıtladı.

Star Wars Lando

Star Wars İzleme Sırası

Hakkında: Daha önce İmparator'un Dönüşü (Billy Dee Williams) ve Solo (Donald Glover) filmlerinde ortaya çıkan karakterin dizisi henüz yapım aşamasında ve hakkında nerede ise hiçbir bilgi bulunmuyor.

Rangers of the New Republic Dizisi

Çıkış Tarihi: Henüz açıklanmadı

Hakkında: Rangers of the New Republic, Aralık 2020'de duyurulan bir canlı aksiyon televizyon dizisi. Yapımcılığını Dave Filoni ve Jon Favreau'nun üstleneceği dizi hakkında henüz hiçbir gelişme bulunmuyor. Bu yapılmadığı anlamana gelmese de dizinin akıbeti henüz bilinmiyor. Söylentiler, The Mandalorian'da yer alabileceği yönünde.

Star Wars film ve dizilerini Disney Plus üzerinden izleyebilirsiniz.

Çıkacak Olan Star Wars Filmleri

Star Wars filmleri o kadar yoğun bir şekilde açıklanıyor ki yakında Rey, Iron Man'den daha ünlü bir kahraman olursa şaşmamak lazım. Yayın programına alınmış üç üç Star Wars filmi olduğunu biliyoruz.

Yeni Üçleme

Henüz isimleri belli olmayan bu filmlerden ilkinin Star Wars Celebration 2023'de Rey'e odaklı olarak ve O'nun, Jedi'ların yok olan düzenini yeniden inşa edebilmek için geleceğini öğrenmiştik.Rise of Skywalker'ın 15 sene öncesinde geçecek olan yapımda kargaşa içindeki Jedi'ları yeniden bir araya getirme mücadelesini konu alıyor.

Taika Waititi'nin filmi

Waititi'nin Thor serisindeki başarısının ardından bir Star Wars yapımı ile karşımızda olması biraz garip. Nedeni de Star Wars'un karanlık dünyası ile yönetmenin Thor'daki performanslarını karşılaştırdığımızda anlamsızca bir gülme alıyor bizleri.

Shawn Levy'nin filmi

Yönetmenin yapım aşamasında olan bir Yıldız Savaşları filmi var. Ancak hakkında konuşmak için henüz erken. Zira Levy, Deadpool 3 ve Stranger Things 5. sezon tamamlanmadan bu yapıma başlamayacağını belirtiyor.

Yönetmen film hakkında, "Başlangıç çizgisine gelen film yapımcılarının çok fazla olduğunu biliyorum. Ama benim tavrım şu: Çok uzaklardaki bir galaksiye gitmek için bu altın biletim var ve kendimi bana bu filmi yapma ayrıcalığını verecek bir senaryo geliştirmeye adayacağım" dedi.

Rian Johnson'ın yeni üçlemesi

Son Jedi yönetmeni Rian Johnson, Lucasfilm ve Disney'de birilerini etkilemiş olmalı çünkü film vizyona girmeden hemen önce stüdyo, film yapımcısının "galaksinin bir köşesinden yeni karakterler" içeren yepyeni bir Star Wars film üçlemesinin başında olacağını duyurdu.

James Mangold'un filmi

James Mangold, ilk Jedi'lara odaklanan, binlerce yıl önce geçecek bir film üzerinde çalışıyor. Güç'ün doğuşu hakkındaki destanı anlatacak filmde nereden geldiğini öğreneceğiz.

Dave Filoni'nin filmi

Dave Filoni'nin canlı aksiyon Star Wars filmi, Jedi'ın Dönüşü ile The Force Awakens arasında biz zamanda geçecek.

Star Wars Filmleri

Phantom Menace

Star Wars filmleri izleme sırası - 1

Star Wars İzleme Sırası

  • Türkçe Adı: Star Wars: Gizli Tehlike
  • Çıkış Tarihi: 19 Mayıs 1999
  • Yönetmen: George Lucas
  • Oyuncular: Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman ve Jake Lloyd

Film, Jedi şövalyesi Qui-Gon Jinn ve Padawan öğrencisi Obi-Wan Kenobi'nin, Naboo gezegenini işgal eden Ticaret Federasyonu'na karşı savaşmalarını ve gizemli "Phantom Menace" adlı düşmanın ortaya çıkmasını konu almaktadır.

"Star Wars: Gizli Tehlike", özellikle Star Wars hayranları arasında tartışmalı bir filmdir. Bazıları, özellikle de serinin hayranları, filmin karakterleri ve efektleri ile hayranlık uyandıran bir yapıt olduğunu, bazıları ise senaryosunun zayıf olduğunu ve hayranların beklentilerini karşılamadığını düşünmektedir.

Attack of the Clones

Star Wars filmleri izleme sırası - 2

Star Wars İzleme Sırası

  • Türkçe Adı: Star Wars: Klonların Saldırısı
  • Çıkış Tarihi: 16 Mayıs 2002
  • Yönetmen: George Lucas
  • Oyuncular: Hayden Christensen, Ewan McGregor, Christopher Lee, Natalie Portman ve Jake Lloyd

Film, Padme Amidala'ya karşı gerçekleştirilen bir suikast girişimini araştıran Jedi şövalyesi Anakin Skywalker ve Obi-Wan Kenobi'nin maceralarını anlatmaktadır.

Film, aynı zamanda Jedi şövalyelerinin yeni bir düşmanla karşı karşıya kaldığı ve Cumhuriyet Ordusu'nun klon askerlerinin ortaya çıkışını da konu almaktadır. Jedi şövalyeleri, yavaş yavaş yükselen Kara Güç'e karşı savaşmak için bir araya gelmek zorundadırlar.

Revenge of the Sith

Star Wars filmleri izleme sırası - 9

Star Wars İzleme Sırası

  • Türkçe Adı: Star Wars: Sith'in İntikamı
  • Çıkış Tarihi: 19 Mayıs 2005
  • Yönetmen: George Lucas
  • Oyuncular: Hayden Christensen, Ewan McGregor, Ian McDiarmid ve Natalie Portman

Cumhuriyet'in son günlerinde Jedi şövalyelerinin ve klon askerlerin, Galaktik İmparatorluk'u kuracak olan Sith Lordu Darth Sidious'un saldırılarına karşı savaşlarını ve Jedi şövalyesi Anakin Skywalker'ın karanlık tarafa dönüşünü, İmparator Palpatine'in yükselişini ve Luke Skywalker'ın doğuşunu anlatmaktadır.

Star Wars Episode III: Sith'in İntikamı, Star Wars hayranları tarafından olumlu karşılanmıştır. Serinin önceki filmlerine göre daha karanlık ve yoğun bir atmosfere sahip olmakla birlikte, görsel efektleri, müzikleri ve karakterleriyle de hayranlarının beğeni toplamıştır. Ayrıca, serinin önemli sorularına yanıt vermesi ve olayların sonunu getirmesi nedeniyle de önemli bir yere sahiptir.

A New Hope

Star Wars filmleri izleme sırası - 3

Star Wars İzleme Sırası

  • Türkçe Adı: Star Wars: Yeni bir Umut
  • Çıkış Tarihi: 25 Mayıs 1977
  • Yönetmen: George Lucas
  • Oyuncular: Carrie Fisher, Mark Hamill, Harrison Ford ve Alec Guinness

Luke Skywalker, Han Solo ve Prenses Leia'nın Galaktik İmparatorluk'a karşı verdiği mücadeleyi anlatmaktan Yeni Bir Umut, Luke Skywalker'ın, bir çiftçi olarak yaşadığı gezegenden ayrılıp Jedi şövalyelerine katılmasını ve Galaktik İmparatorluk'u yıkmaya çalışan Rebel Alliance ile birlikte savaşmasını konu almaktadır. Film ayrıca, Darth Vader'ın Luke'un babası olduğunun ortaya çıkışını ve İmparator'un kötü niyetlerini de anlatmaktadır.

Yeni Bir Umut, birçok açıdan bilim kurgu sineması için dönüm noktası niteliğindedir ve Star Wars evreninin temelini oluşturan bir film olarak kabul edilmektedir. Film, sinema tarihindeki en önemli ve etkili filmlerden biri olarak da kabul edilmektedir.

Empire Strikes Back

Star Wars filmleri izleme sırası - 4

Star Wars İzleme Sırası

  • Türkçe Adı: Star Wars: İmparator
  • Çıkış Tarihi: 20 Haziran 1980
  • Yönetmen: George Lucas
  • Oyuncular: Carrie Fisher, Mark Hamill, Harrison Ford, Frank Oz ve Billy Dee Williams

Rebel Alliance ve Galaktik İmparatorluk arasındaki mücadelede Luke Skywalker'ın Jedi eğitimi alması ve Darth Vader'ın gerçek kimliğinin ortaya çıkıyor. Ayrıca, Han Solo'nun karbonite hapsedilmesi ve Luke ile Leia arasındaki romantik ilişkinin gelişmesi de filmde önemli bir yer tutmaktadır.

Star Wars hayranları tarafından en sevilen ve en iyi Star Wars filmi olarak da kabul edilir. Serinin önceki filmlerine göre daha karanlık bir tonu olsa da karakterlerin gelişimi ve ilişkileri konusunda daha fazla derinliğe sahip.

İmparator'un İntikamı, Star Wars evrenindeki birçok konuyu geliştirir ve serinin önemli bir bölümüdür.

Return of the Jedi

Star Wars filmleri izleme sırası - 5

Star Wars İzleme Sırası

  • Türkçe Adı: Star Wars: Jedi'nin Dönüşü
  • Çıkış Tarihi: 25 Mayıs 1983
  • Yönetmen: Richard Marquand
  • Oyuncular: Carrie Fisher, Mark Hamill, Harrison Ford ve Ian McDiarmid

Luke Skywalker, Prenses Leia ve Han Solo'nun, Galaktik İmparatorluğun sonunu getirmek için son mücadelesini konu alan filmde Luke Skywalker'ın babası Darth Vader'ı kurtarmaya çalışması ve İmparator Palpatine ile karşı karşıya gelmesiyle yükselişe geçer. Film ayrıca, Ewokların ve Rebel Alliance'ın İmparatorluk güçlerine karşı savaşını da anlatmaktadır.

Star Wars Episode VI: Jedi'ın Dönüşü, serinin önceki filmlerine göre daha hafif bir tonu vardır, ancak Star Wars evrenindeki birçok konuyu sonuçlandıran ve karakterlerin hikayelerini tamamlayan önemli bir bölümdür.

The Force Awakens

Star Wars filmleri izleme sırası - 6

Star Wars İzleme Sırası

  • Türkçe Adı: Star Wars: Güç Uyanıyor
  • Çıkış Tarihi: 17 Aralık 2015
  • Yönetmen: J. J. Abrams
  • Oyuncular: Daisy Ridley, John Boyega, Harrison Ford ve Adam Driver

Galaktik İmparatorluk'un yeniden canlanmış bir versiyonu olan "First Order" ile yeni nesil kahramanların mücadelesininde, yeni karakterlerin yanı sıra, eski karakterlerin de geri dönüşlerine yer veriliyor.

Filmin ana karakterleri, Rey adında bir toplayıcı, Finn adında bir Stormtrooper kaçağı ve Poe Dameron adında bir X-Wing pilotudur. Ayrıca, Kylo Ren adında yeni bir kötü karakter de filmde yer almaktadır.

The Last Jedi

Star Wars filmleri izleme sırası - 7

Star Wars İzleme Sırası

  • Türkçe Adı: Star Wars: Son Jedi
  • Çıkış Tarihi: 13 Aralık 2017
  • Yönetmen: Rian Johnson
  • Oyuncular: Daisy Ridley, John Boyega, Mark Hamill, Carrie Fisher, Harrison Ford, Matt Smith ve Adam Driver

Direniş ve Kylo Ren'in liderliğindeki First Order arasındaki mücadelede, Güç Uyanıyor filminin devamıdır. Luke Skywalker'ın eski Jedi Tapınağı'nda Rey'e eğitim vermesini ve Kylo Ren ile arasındaki çatışmayı konu almaktadır.

Filmin sonunda Carrie Fisher'ın canlandırdığı Leia karakterinin ölümü de sanatçıya bir veda niteliğindedir.

Rise of the Skywalker

Star Wars filmleri izleme sırası - 8

Star Wars İzleme Sırası

  • Türkçe Adı: Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi
  • Çıkış Tarihi: 20 Aralık 2019
  • Yönetmen: J. J. Abrams
  • Oyuncular: Daisy Ridley, John Boyega, Mark Hamill, Carrie Fisher, OScar Isaac, Billy Dee Williams ve Adam Driver

Rey'in geçmişi hakkında yeni bilgiler edinmesi ve Palpatine'in geri dönüşü gibi beklenmedik olayların yaşanmasıyla devam eder. Star Wars evrenindeki çeşitli karakterlerin bir araya geldiği bir final macerasıdır.

Filmin sonunda, Star Wars serisindeki birçok karakterin hikayesi tamamlanırken, yeni karakterlerin de hikayesi başlatılmış oldu. "Skywalker'ın Yükselişi", Star Wars evrenindeki 42 yıllık bir hikayenin sonunu getirirken, aynı zamanda hayranlara unutulmaz bir final macerası sunmuştur.

Görsel Kredileri: Disney

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2023 17:07
Jedi'nin dönüşünden sonra hangi filmi izliycez
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2023 09:44
Bilmeyenler için disney+'da bu şekilde otomatik bir oynatma listesi var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 14.04.2023 22:16
Benim anlamadığım; çıkış zamanına göre çıkan ilk film A New Hope, neden Episode I olarak değil de, Episode IV olarak adlandırılmış? Yani sahnelendiği tarihte Star Wars'un ilk filmi olmasına rağmen neden adında 4 ibaresi var? Sanki öncesinde 3 film çekilmiş de bu 4. filmmiş gibi isim neden vermişler?

------------

Bunu sonradan değiştirdiler. 4., 5. ve 6. filmi yapmaya karar verdiklerinde, tarihsel olarak ilk yayınlanan üç filmden önce geçeceği için eskileri 4, 5, 6 yaptılar. Yenileri de 1, 2 ve 3 olarak adlandırdılar.

- oktay1
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2023 12:09
A New Hope yapıldığında tutması beklenmiyormuş. Tek film olarak düşünülüyormuş ki bitiş itibariyle öyle zaten dikkat ederseniz. Film tutunca Lucas hızlı bir şekilde çevirmiş anlaşılan işi başarıyla. Gerisi Skywalker üzerine kurgu zaten, zekice.
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2023 23:03
Star Wars ilk çıktığında adı sadece Star Wars olarak gösterime girdi. Film çok sevilince bölüm 4 yeni bir umut olarak tekrar gösterime sokuldu. Sonra 5-6-1-2-3 olarak devam etti.
Ghost86
Ghost86 16.04.2023 20:57
Bilgilendirme için teşekkürler. Güzel detaylı, bilgilendirici bir yazı olmuş emeğinize sağlık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
allalla
allalla 8.05.2023 12:05
Star Wars evreni, ikiye ayrıldı dostlar.
Disney'den önceki döneme Legends, Disney sonrası döneme ise Canon deniliyor. Bu nedenle Legend'taki olaylar ınve karakterlerin bazıları yok sayılıyor veya değiştiriliyor.
O nedenle yeni Canon evreni, çizgi romanlara bağlı kalmadı, kalmıyor ve kalmayacak.
Yani, yeni çöplere hazırlıklı olunuz :p

İçerik için teşekkürler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.04.2023 19:29
Sağlam çalışma olmuş, teşekkürler. Bir kenara kaydedin arkadaşlar seriye başlamadıysanız
Kalan Karakter: 300 Gönder
Star Wars izleme sırası
İlginizi Çekebilir