Star Wars: The Old Republic'i oynadık

Kaan Alkın 20.08.2011 - 11:56
Bir saga'nın sonu!
EA diyarları her yıl olduğu gibi bir başka. Reckoning, The Secret World, Mass Effect 3, FIFA2012, Battlefield 3, Need for Speed The Run, Sims, Fifa Manager 2012 ve elbette SWTOR.

Heyecanla beklediğinizi bekliyorum oyunu. Her fırsatta oyuna laf soktuğumun da farkındayım. Kimse kusura bakmasın. Bu kadar bekleyip, üstüne bu kadar yol teptikten sonra, yetmezmiş gibi EA alanına girip bir de SWTOR için randevu kopardıktan ve bir saatte orada dikildikten sonra insan biraz daha fazlasını görmek istiyor karşısında.

Görmez olmak

Bu yıl kapalı kapılar ardında oynatılan bölüm, ne kapalı betada oyunun tadına bakma şansı yakalamış oyuncuları ne de EA Basın Konferansında kanlı canlı girilen yüksek seviye aksiyonu gören oyuncuları tatmin edecek cinsten değildi. Konferansta gösterilen bölümde debelendiğimiz Hands-On seansında heyecanım daha bir kursağımda kaldı. Oyunun ilk duyurulduğundan beri en öne çıkartılan özelliği olan diyalog sistemi ve seslendirmeleri konusunda bir sıkıntı yok. Ses ekibi gerçekten iyi bir iş çıkartmış. Oyunun bu bölümüyle ilgli en büyük sorun; bu diyalogların biz diğer oyunları oynarken geçip durduğumuz konuşmalardan başka bir şey olmaması. Diğer enteresan bir durum aslında diyalogların büyük bir kısmında bir seçim hakkımızın da bulunmaması. Elbette ekranın altında tercihler beliriyor ancak bize söylenene ya da bizden istenene olumsuz bir tepki verdiğimizde ilgili NPC "gel biz baştan tartışalım konuyu" deyip sonunda dediğini yaptırıveriyor. Gerçek anlamda bir seçim hakkımız yok her daim kısaca.

Star Wars: The Old Republic'i oynadık
Klasik MMO'ların görev sistemi klişelerinden uzak duracağını tekrar tekrar dile getiren Bioware ne yazık ki bu sözünü de tutamıyor. Kapalı Beta'da yer alan oyuncuların bildiği gibi 10 ayı kesmek klişesine sadece diyalog artısı geliyor. O da artıysa artık.

End Game, oyun bitti demek değildir

End Game tabir ettiğimiz yüksek seviye oyuncuların SWTOR hayatına bir bakış atmamıza imkan veren firma maalesef yine duvara tosluyor. 50inci seviye bir instance ve karakterlerle karşımıza çıkması hoş elbette. Ancak başından beri söz verilen animasyon zenginliğine ekranda rastlayamıyor olmak bir kez daha üzüyor beni. Gayet yavaş, heyecansız bir çarpışma sonrasında patates oluyoruz hep birlikte.

Star Wars: The Old Republic'i oynadık
Oyunun bu sıkıntıları bir kaç rotuşla düzeltilebilir elbette. Ancak çatışma sistemin yetersizliği ve basitliği ekranda olmasını beklediğimiz heyecanı kendi kafamızda da yaratmamıza engel oluyor. Büyücü, şifacı vb sınıfların bi SW karakteri gibi değil de, faklı fantastik evrenlerden fırlamış gibi görünmesi de işin üstüne tuz biber ekiyor. Elf'ler Orc'lar nereden fırlayacak diye bakarken buluyorum kendimi. Bu görsel cümbüşün bir diğer eksisi oyunun SW fanlarını da kendinden soğutma potansiyelini arttırıyor.

Güdük kombat, güdük grafikler, güdük sunum, başarılı seslendirmeler, EA'in umut ettiği başarıyı sağlayacak formülü maalesef meydana çıkartamıyor. Hikayesi için oynarım dediğim oyun hakkında, patikalardan çıkamadığımı görünce aman boşver hikayesini demekten başka bir şey gelmiyor elimden. Vasat SW giydirmeli MMO. Hayırlı olsun.

Yorumlar 63
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 00:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
Star Wars: The Old Republic'i oynadık
İlginizi Çekebilir