Starlight Nintendo Switch oyun istasyonları hastanelerde kullanılıyor

Alparslan Gürlek 29.12.2020 - 12:30
Starlight's Children ve Nintendo ortaklığıyla geliştirilen Starlight Nintendo Switch oyun istasyonları ABD'de hastanelerde kullanılmaya başlandı.

Starlight Children's Foundation ve Nintendo of America 1992'den beri süregelen bir ortaklığa sahip. Starlight Children's Foundation 1982'den beri hastanedeki çocuklara hastane ortamının yıpratıcılığını azaltmak için oyunlar sağlamakta. Bu ortaklık da Starlight Nintendo Switch oyun istasyonlarının oluşmasını sağlıyor. İki şirket tahmini 11,6 milyon ağır hasta çocuk için Kuzey Amerika'da yüzlerce hastaneye 7200'den fazla Starlight oyun istasyonu teslim etti. SNES, Nintendo 64, Nintendo GameCube, Wii ve Wii U sistemleri dahil olmak üzere önceki Nintendo konsolları da istasyona dahil.

Starlight Nintendo Switch oyun istasyonları klasikleri de içeriyor

Her istasyonda Super Mario Party ve The Legend of Zelda: Breath of the Wild dahil olmak üzere (Nintendo Everything aracılığıyla) önceden yüklenmiş 25 oyun bulunuyor. "Sıkı enfeksiyon güvenliği protokollerini karşılacak şekilde üretildiklerini" ve hastanenin herhangi bir yerine yerleştirilebilecek kadar portatif olduklarını belirtmek gerekiyor.

Yeni Starlight Oyun İstasyonu ise popüler Nintendo Switch sistemine sahip ve Nintendo of America tarafından hastane ortamında kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış ve üretilmiştir. Cihaz, hastanenin sıkı güvenlik enfeksiyon protokollerini karşılamak için dezenfektanla tamamen temizlenebilir ve bir hastanede herhangi bir yere dönebilen monte edilmiş bir oynatma monitörü içerir. Böylece çocuklar en sevdikleri Nintendo video oyunlarından bazılarını kendi hastane yataklarının rahatlığında oynayarak keyfini çıkarabilir.

Starlight Nintendo Switch oyun istasyonları hastanelerde kullanılıyor

Doktor ve hemşireler Starlight Nintendo Switch oyun istasyonlarını bir akrabanın ziyareti sırasında çocukları eğlendirmek, acı verici bir tıbbi tedavi sırasında çocukların dikkatini dağıtmak gibi çeşitli amaçlarda kullanabiliyor. Uzun süreli izolasyon sırasında da bir başka grupla yapılacak eğlenceli aktiviteler sağlayıp rahatlamalarına olanak veriyor.

Starlight CEO'su Adam Garone'nin yaptığı açıklama şöyle:

"Yeni Starlight Nintendo Switch oyun istasyonunu tanıtmaktan ve Nintendo of America ile 27 yıllık ortaklığımızı duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Yıllar boyunca, Starlight Oyun İstasyonları milyonlarca ağır hasta çocuğa oyun, eğlence, sosyalleşme ve duygusal desteğin iyileştirici gücünü sağladı. Aileler için de başka türlü korkutucu bir durumu veya ortamı normalleştirmeye yardımcı oldu. Yenilik, etki ve cömert destekle beslenen böylesine uzun ve sürekli bir ortaklık için Nintendo ve çalışanlarına minnettarız."

Oyun endüstrisinin sağlık sektörüne günden güne daha fazla katkı sağladığını görmek elbette harika. Bu yılın başlarında reçete ile ilaç olarak yazılabilen bir video oyunundan da bahsetmiştik. İlgili haberimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Peki siz Starlight Nintendo Switch oyun istasyonları hakkında neler düşünüyorsunuz?

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 22:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
Starlight Nintendo Switch oyun istasyonları hastanelerde kullanılıyor
İlginizi Çekebilir