Steam Deck konsolu ile oyun geliştirilebiliyor

Atıf Doğan Özcan 12.07.2022 - 15:46
Bir kullanıcı, Valve tarafından piyasaya sürülen taşınabilir konsolu yani Steam Deck ile oyun geliştiriyor. İmkanların ne kadar zorlanabileceğini bizlere gösteriyor.

Pazara çok iddialı bir giriş yapmak isteyen Valve tarafı, lansman zamanında cihazın Nintendo Switch benzeri bir konsol olmadığını hattan ondan daha fazlası olduğunu belirtmişti. Bu sözlerin üzerine bir kullanıcı Steam Deck ile oyun geliştiriyor. Basit bir oyunu programlamak için sadece cihazı kullanmanın mümkün olduğunu bizlere kanıtlıyor.

Steam Deck ile oyun geliştiriyor ve bu oyunu Steam kütüphanesine ekliyor

Steam Deck artık Windows tarafından desteklendiği için o artık taşınabilir bir PC olarak bile görülebilir.  Bu açıdan bakıldığından, standart bir ev bilgisayarının tüm çok yönlülüğünü sunduğu için bir kullanıcı neler yapılabileceğini ispatlar nitelikte Steam Deck ile oyun geliştiriyor. Valve tasarımcısı olan Lawrance Yang, yakın tarihli atmış olduğu bir tweet içeriğinde YouTuber Tranasus’us Steam Deck ile oyun geliştirdiğini ve hatta bunu Steam kütüphanesine eklediğini belirtiyor.

Bir kullanıcı Steam Deck ile oyun geliştiriyor

Tranasus tam bir bilgisayardan daha ucuz olduğu için Steam deck’in çok iyi bir alternatif olduğunu belirtiyor. Yapmış olduğu bu iş ile cihazın ev bilgisayarlarının yapabileceği her şeyi yaptığını kanıtlıyor aslında. Çünkü bağladığı Bluetooth klavye ve mouse ile Deck’i standart bir PC gibi kullanabiliyor. Deck geliştirilmeye o kadar açık ki geçtiğimiz günlerde bir kullanıcı Steam Deck içinde yer alan SSD’sini daha büyük kapasiteli bir SSD ile değiştirip kullanım alanını büyülttü. Gerçi Valve bu işlemin ilerde büyük sorunlara yol açabileceğini öngörerek başka kullanıcıların bunu yapmaması için uyardı.

Valve, şubat ayında piyasaya çıkmış olmasına rağmen Steam Deck satışlarda ciddi bir başarı sağladı ve üretimleri arttırdı. Fakat Valve, Steam Deck özelliklerini açıklama yapmadan el altından düşürdü. Değiştirilen bu özelliklerin neler olduğunu ilgili haberimizden okuyabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 03:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam Deck konsolu ile oyun geliştirilebiliyor
İlginizi Çekebilir