Steam Deck'in yeni rakibi AOKZOE A1 en güçlü el konsolu olabilir

Batuhan Bolat 30.06.2022 - 00:19
AOKZOE A1, şu anda piyasadaki en popüler el konsollarından biri olan Steam Deck'e rakip özellikleri ile piyasaya giriş yapmaya hazırlanıyor.

Steam Deck piyasaya çıkmadan önce el konsolu konusunda büyük bir açık vardı. Steam bu niş alana da el atınca rakipleri artmaya devam ediyor. Valve'ın el konsoluna yeni rakipler hızla geliyor ve Steam Deck bu kategorideki en güçlü cihazlardan biri olmaya devam etse de güçlü rakipleri çok sık görememiştik. Ancak bu durum değişiyor gibi görünüyor.

AOKZOE A1, AMD 6800U APU işlemcisinden güç alıyor

Yakında çıkacak olan AOKZOE A1, güçlü AMD 6800U APU işlemci ile donatılmış olduğu için Steam Deck'i performans açısından geçecek gibi görünüyor. Bu noktada AOKZOE adını duyurmaya niyetli görünüyor. 283 PPI piksel yoğunluğuna sahip 1920x1200 8 inç ekrana sahip olan AOKZOE A1'in 680M grafik yongası sayesinde Forza Horizon 5'i 100 FPS'in üzerinde çalıştırabileceği iddia ediliyor. Bu noktada ekran Hz değerinin 60'dan yüksek olup olmayacağının henüz belirtilmediğini söylemekte fayda var.

AOKZOE, A1'in fiyat aralığını henüz açıklamadı ancak cihazın en az iki farklı SKU (stok kodu) ile geleceğini söylüyor. A1 Ultimate, baz modelin 48Wh olan bataryasına nazaran 65Wh pile sahip olacak ve daha ağır olacak. A1'in bazı sürümlerinde 16 GB RAM bulunurken, diğerleri 32 GB ile gelecek ve bu ayrımın A1 ile A1 Ultimate arasındaki hangi modellerde olacağı ise net değil. AOKZOE A1, PC için el konsolu oyuncularının şimdiye kadar beğendiği tüm özelliklere ve yetkinliklere sahip olacak.

Steam Deck'in yeni rakibi AOKZOE A1 en güçlü el konsolları arasında yer alacak

İlginizi çekebilir: Steam Deck Windows 10 desteği geldi

Örneğin, jiroskopik hedef alma ve lineer trigger bunlara önemli bir örnek. Üretici aynı zamanda hızlı şarj konusunu da dikkate aldığını belirtiyor. Steam Deck, Windows desteğine sonradan sahip olsa da, AOKZOE A1 ilk günden Windows ve SteamOS desteğine sahip olacak.

AOKZOE A1'in son derece güçlü bir cihaz olacağı açıkça belli olsa da, Valve'ın Steam Deck'i ilerleyen zamanlarda bu cihazların gölgesinde kalır mı merak konusu. Tahminler bir sonraki Steam Deck'in RDNA 3 teknolojisine sahip olacağı konusunda. Steam Deck'in RDNA 3 teknolojisine sahip olması ona yaklaşan AOKZOE A1 dahil olmak üzere diğer tüm rakiplerinden bir adım önde olmasını sağlayacaktır. 

AOKZOE A1, Temmuz 2022'de piyasaya çıkıyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 07:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2022 09:55
Bizim ülkeye 17 binliradan giriş yapar artık
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam Deck'in yeni rakibi AOKZOE A1 en güçlü el konsolu olabilir
İlginizi Çekebilir