Steam yaz indirimleri başladı

Alparslan Gürlek 26.06.2020 - 12:09
Steam tarafından her yıl belirli dönemlerde indirimler yapılıyor. Bu indirimlerden biri olan Steam 2020 yaz indirimleri de dün TSI 20:00 itibariyle başladı.

Steam tarafından her yılın belirli dönemlerinde büyük indirimlerin yapıldığını biliyorsunuz. Genelde kış aylarında, bahar başında ve yaz aylarında büyük indirimler yapılıyor. Bu yılın Steam 2020 yaz indirimi be başlamış durumda. Dün 20:00 TSI itibariyle Steam yaz indirimleri de başladı.

Steam 2020 yaz indirimleri dün 20:00 TSI itibariyle başladı

Steam'in her yıl yaptığı yaz indirimleri felaketler yılı olan 2020 için de başlamış durumda. Birçok büyük yayıncının ve büyük firmanın oyunlarının yanı sıra, Steam üzerinde yer alan sayısız bağımsız oyun da indirime girdi. Ayrıca Steam bu indirimler devam ederken birçok topluluk etkinliği de düzenliyor.

Steam yaz indirimleri başladı

Steam'in hemen hemen her büyük indiriminde yaptığı etkinlikler gibi 2020 yaz indirimlerinde de satın alımlarınız size dijital puanlar kazandırıyor. Yapılan her 1TL'lik alışveriş için 14 puan kazanıp, dilerseniz bunları Puan Dükkanı üzerinde harcayarak kendinize profil arka planları, çıkartmalar, rozetler ve sohbet ifadeleri alabiliyorsunuz. Ayrıca bu puanları bu yıl Steam'de ilk kez topluluk öğelerini ödüllendirmek için kullanabiliyorsunuz. Örneğin, bir oyunu oynarken çok takıldınız ve Steam üzerinden oyunun rehberlerini araştırarak bulduğunuz bir rehberden yardım aldınız. Bu rehberi daha çok kullanıcı görsün diye öne çıkarmak için puanlarınızı kullanarak ödül verebiliyorsunuz. Bu da rehberi oluşturan Steam kullanıcısına rozet kazandırıyor.

Steam bu yıl nereden baksak tanıdık gelen yeni bir indirim içi indirime de gidiyor. Steam platformundan yaptığınız 60TL'nin üzerindeki tüm alışverişler için sepetinizde otomatik olarak 10TL indirim uygulanıyor. Burada dikkat edilmesi gereken konu, her 60TL için değil, yalnızca 60TL'nin üzerinde olan satın alımlar için indirimin uygulanması. Yani Cyberpunk 2077 oyununu 240TL'ye aldığınızda size 40TL indirim uygulaması gibi bir durum söz konusu değil.

Steam yaz indirimleri genelde Steam platformunda en düşük fiyatların görüldüğü dönem olarak popülaritesini koruyor. Bu yıl da içinde birçok bağımsız geliştiricinin oyunlarının bulunduğu ve büyük yayıncı ve şirketlerden gelen oyunların da olduğu yığınla oyun indirime girmiş durumda. Bazı yeni ve büyük oyunlar ise indirimin dışında kalıyor. Steam üzerinde her yıl yaz aylarında oyunların gördüğümüz indirimli fiyatlarının, aynı oyunun 3 yıl önceki indirimsiz fiyatıyla aynı olması ise can sıkıcı. Bunun dışında kalan birçok oyun bulunsa da maalesef özellikle yeni oyunlar için durum böyle. Steam yaz indirimleri 2020 yılı için 25 Haziran'da başladı ve 9 Temmuz TSI ile 20:00'da sona erecek.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 21:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2020 15:22
Yaz indirimi diyorlar, hafta içi yaptıkları indirimlerin aynısını yapıyorlar, insan yüzdesi daha fazla indirimli satış bekliyor, yok! Fallout 4 Season Pass aldım, 10 tl indirimli, Epic'ten de The Sinking City oyununu aldım 60 tl indirim kuponuyla, oyun Türkçe hem de. Bir de Lost İn Vivo'yu aldım.
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2020 20:32
Aynen kardeşim ben bide steam daha iyi indirim yapar diye epicden hiç birşey almadım(hesabım olmasına rağmen).fena zarardayım. hele ki read dead almamak çok büyük hata oldu indirim kuponuyla epicte 180 liraydı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2020 13:32
Oyun arayanlar için tavsiyelerim

Metro serileri redux hali ile 7.5tl den 1. ve 2. oyunu alabilirsiniz.
MGS5 Phantom pain 16Tl gibi bir fiyata sahip
Shadow of the tombraider 60 Tl civarlarında
Whatch dogs2 de 50 küsür lira bandında
Dyin light ve batman serileride mükemmel fiyata alınabilir durumda.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam yaz indirimleri başladı
İlginizi Çekebilir