Tell Me Why trans karakter yüzünden mi Türkiye'den engellendi?

Ersin Kılıç 3.09.2020 - 12:34
Tell me Why oyununun Steam ve Xbox Store sürümlerine ülkemizden erişilemiyor. Bu konuda açıklama yapılmasa da oyundaki trans karakterin bunda etkisi olabilir.

Geçtiğimiz Kasım ayında duyurulan Tell Me Why oyunu geçtiğimiz günlerde çıkmasına karşın an itibari ile ülkemizden ulaşılamaz duruma geldi. Bu konuda her hangi bir açıklama olmasa da bu erişim engelleme durumunun oyundaki trans karakterden dolayı olabileceği akıllara geliyor.

Tell Me Why oyununa ülkemizden erişilemiyor

Life is Strange serisinin geliştiricisi Dontnod Entertainment tarafından PC ve Xbox One için geliştirilen Tell Me Why, bölümle halinde çıkan bir oyun. İlk bölümü çıkmış olmasına karşın oyuna ülkemizden erişim tamamen kapatılmış durumda. Tabi ki VPN gibi uygulamalar ile oyuna erişmek mümkün ama resmi, yani normal yollardan hem Steam sayfasına hem de Xbox Store sayfasına ulaşılamıyor.

Biraz önce de belirttiğim gibi bu erişim engelinin sebebi henüz bilinmiyor. Yani bizim taraftan bir engelleme olduğunu düşünmüyoruz, muhtemelen dağıtım ekibi tarafından bir engelleme durumu söz konusu olabilir. Konu hakkında herhangi bir açıklama gelmedi fakat biz hem Focus Home firmasına hem de oyunun yapımcısı Dontnod firmasına konuyla ilgili bir mail gönderdik. Şayet cevap gelirse bunu sizlerle paylaşacağız.

Tell Me Why trans karakter yüzünden mi Türkiye'den engellendi?

Tell Me Why hakkında

Alaska'da küçük bir kasabada geçecek oyunda Tyler ve Alyson Ronan ikiz kardeşlerleri kontrol edeceğiz. Hem Tyler hem de Alyson karakteri oyunda oynanabilir karakter olacak. İkili arasındaki özel ikiz bağı oyunun da ana oynanış mekaniğini oluşturuyor. Dontnod ENtertainment'in geliştirdiği yayıncılığını Focus Home'un üstlendiği Tell Me Why, geliştirici ekibin sevilen serisi Life is Strange'den alışkın olduğumuz oynanış mekaniklerine sahip. Hikaye anlatımına odaklanan Tell Me Why, yine Life is Strange'de olduğu gibi bölümler halinde yayınlanıyor.

Yorumlar 60
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 21:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2020 01:03
yok çarpıklıklar yayınlanmaya başlamış da

bu insanlar hep vardı
izole yaşıyorlardı
şimdi her yerde kendilerine yer buluyorlar
bu kadar basit bir analizi dahi
yapamayacak kadar
kopuk hayatlarınız var
MK Okuru
MK Okuru 6.06.2023 20:21
Hayat kadınları da her zaman vardı. Var diye TV'de prime time saatlerinde porno film mi yayınlıyorlar? Ya da her filme bir tane genel ev kadını mı koyuyorlar?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2020 04:59
Oyunlarda ORC karakterler var ama hiç kimse istesede Org olamaz ama trans olayı olabilirlik imkanı taşır.. Aksi kıyaslama yapanlar doğru kıyas ve mantık yönünden Rahatsız GERÇEKTEN..
MK Okuru
MK Okuru 2.06.2023 02:41
Arkadaşım, trans olmak isteyen trans olur, ama bunu toplum içinde güzelleyemez, özendiremez, ya da ben transım ne de olsa, her türlü ahlaksızlık hakkımdır diyemez. Biyolojik olarak trans mı olman gerekti, ol, ama olduktan sonra yine insan kal, saçmalama, derdimiz bu bizim.
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2020 22:48
Trans olmak durup dururken istenmez. Cemil ipekçinin bir sözü vardır. Ben erkek bedenine hapsolmuş bir kadınım der. Rahat bırakın bir insanları kimseye zarar vermedikçe kalp kırmadıkça istedikleri gibi yaşasınlar artık çıkın şu taş devrinden.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.06.2023 02:38
Oyun dünya çapında o kadar tutmamış ki Steam'de ücretsiz oldu. İlgimi çeken bir oyun değildi, hala değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
GokhanKocaman54
GokhanKocaman54 9.09.2020 01:06
Cinsel kimlik bireyin kendi bedenini ve benliğini belirli bir cinsellik içinde algılayışı, kabullenişi ve duygu ve davranışlarında buna uygun olarak yönelimidir. Örneğin erkeğin kendini erkek olarak algılaması, kabullenmesi dürtü, duygu ve davranışlarında kadına yönelişi erkek cinsel kimliğinin varlığını gösterir. Eş cinsellik bireyin cinsel doyum için kendi cinsiyetinden olan kişilere yönelmesidir. Bu bağlamda eş cinsellik bireyin cinsel yönelimini tanımlar. Başarılı bir cinsel kimlik kabulü bireyin kendi cinsel yönelimini önce kendisinin kabullenebilmesi ve ardından bu yönelimini tüm alanlara (sosyal, özel gibi) taşıyabilmesidir. Kimliğin başarılı bir şekilde kabulü, yeri geldiğinde açıklana bilirliğini gerektirir. Heteroseksüalizmin yaygın olduğu bir dünyada eşcinsel bir kimliğin kabulü ve açıklanması oldukça güçtür. Heteroseksüalizm heteroseksüel ilişkilerin dışındaki ilişkileri reddederken eşcinsel ilişkilerin sağlıksız, ahlak dışı, anormal olduğu şeklinde bir ön yargıyı kendi içinde barındırır. Bu tür inanış ve tutumlar eş cinselliğin kabulünü giderek güçleştirmekte hatta eşcinsellerin kendilerinde bile çeşitli korku, kaygı ve ön yargılara neden olabilmektedir. Eş cinselliğin bir hastalık olarak psikiyatri sınıflandırma kitaplarından çıkarılması ancak 1980 yılında gerçekleşmiştir. Oysa eş cinsellik muhtemelen insanlık tarihi kadar eskidir. Cinsel yönelim yalnız başına bir bozukluk olarak kabul edilemez. Bugün için patolojik bir bozukluk olarak değil insan cinsel davranışının bir türü olarak kabul edilmektedir. Eş cinselliğin bir tercih meselesi olduğuna ilişkin kanılar da giderek inandırıcılığını kaybetmektedir. Eş cinselliğin kendisi bir tercih meselesi olmayıp onun ortaya konması ve yaşam alanlarına taşınabilmesi bir tercih meselesi olmaktadır.nasıl ki çoğu filmde oyunda kitapta müzikte hayatımızın hayatımızın her alanında heteroseksüel insanlar vıcık vıcık varken sesimiz çıkmıyor ise eşcinsellere de sesimizin çıkmaması lazım.aksini iddia etmek cehalettir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.09.2020 13:40
olm Televizyonda o kadar şiddet varken bu oyunu engellemeri çok salakca, ben ıgbt sevmiyorum desteklemiyorum ama bu oyun sayesinde dünyayı onların görüşünden görüb onları anlıyırom oyun yüzünden cinsiyyet degisticek degilim ya
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tell Me Why trans karakter yüzünden mi Türkiye'den engellendi?
İlginizi Çekebilir