Tenet, dünya çapında 150 milyon dolar hasılata ulaştı

Özgür Deveci 10.09.2020 - 09:59
Christopher Nolan’ın senaryosunu yazıp yönetmeliğini yaptığı Tenet filmi, dünya çapında 150 milyon dolar hasılata ulaştı.

Bu yılın heyecanla beklenen filmlerinden biri olan Tenet, vizyona girmesiyle birlikte 53 milyon dolar hasılat elde ederek büyük bir başarıya imza atmıştı. İlk olarak 24 ülkede vizyona giren film için bu seferde Çin ve Amerika pazarından rakamlar paylaşıldı. Tenet, ilk haftasında Amerika'da 20 milyon dolar hasılat elde ederken Çin'de ise 30 milyon dolar hasılata ulaştı. Böylece film, dünya çapında 150 milyon dolar hasılatı geçmiş oldu.

Sinema dünyasının saygın web sitelerinden The Hollywood Reporter, Nolan'ın Prestij filminden bu yana en kötü açılış yapan filmi olduğunu yazdı. Bu durumun pandemi nedeniyle olduğunu belirten analistler, filmin kar elde edebilmesi için 500 milyon dolar barajını geçmesi gerektiğini söylüyor. Pazarlama harcamaları bir yana, filmin tek başına yapım bütçesinin bile 200 milyon dolar seviyelerinde olduğu tahmin ediliyor. Birçok analist, filmin ihtiyaç duyduğu 500 milyon dolar barajını çok rahat aşacağını düşünüyor. Hatta bazıları bu rakamın çok daha üzerine çıkabileceğini söylüyor. Bakalım, Tenet söylendiği gibi sinema salonlarının kurtarıcısı olacak mı?

Tenet, dünya çapında 150 milyon dolar hasılata ulaştı

Tenet, sinema salonlarını kurtaracak mı?

Tam olarak beklentileri karşılayamasa da filmin gösterime girmesiyle birlikte birçok sinema yeniden açılmaya karar verdi. Pandemi nedeniyle tam kapasitede hizmet veremeseler de, pek çok gösterim olabildiğince doluydu. Bu da tıpkı Nolan'ın söylediği gibi, insanların bu filmi beyaz perdede izlemek istediğini gösteriyor. Ancak filmin kendi içindeki savaşı kazanıp kazanmayacağı ise henüz belli değil.

Christopher Nolan'ın yeni filmi Tenet, dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak için savaşan bir kahramanın hikayesini konu ediyor. Gerçek zamanın ötesinde bir yerde uluslararası bir casusluk görevini yerine getirmeye çalışan kahraman, dünyayı kurtarabilmek için savaşmak zorunda kalır. Üçüncü Dünya Savaşı’ndan daha büyük bir tehlikeyi durdurmaya çalışan kahraman, casusun alacakaranlık dünyasında zorlu bir yolculuğa çıkar.

Tenet filminin oyuncu kadrosunda Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine ve Kenneth Branagh gibi Hollywood dünyasından ünlü isimler yer alıyor. Son olarak filmin fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 14:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2020 19:32
Tenet belkide nola'nın en iyi filmi filmin seyirciyle duygu alışverişine'de gelince kurgu bu amaç üzerine değildir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2020 19:31
Çok zor bu film gişede patladı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2020 16:21
Nolan efendi nolur azalarak bit. Filmlerden zerre bir şey anlaşılmıyor. Momentodan bu yana aynı terane. İnsan birazcık kendini geliştirir dunkürk faicasından sonra senin emekli olman gerekirdi. Neyse ki imdadına holivut medyası yetişti bi de corona. Ruhsuz ruhsuz filmlerinde millet ne buluyorsa.
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2020 17:47
İŞte hislere tercüman olan yorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tenet, dünya çapında 150 milyon dolar hasılata ulaştı
İlginizi Çekebilir