The Callisto Protocol ışın izleme desteği çok detaylı olacak

Alparslan Gürlek 5.09.2022 - 11:52
Merakla beklenen The Callisto Protocol için gelen yeni bilgiler, oyunun ışın izleme teknolojisini çok detaylı şekilde destekleyeceğini belirtiyor.

Son yıllarda teknolojinin gelişme hızına en güzel şekilde ayak uydurmayı başaran video oyunları bunu yapmaya kaldığı yerden devam ediyor. Herkesin merakla beklediği ve Dead Space oyunlarından geliştiricisine güvendiği The Callisto Protocol için gelen yeni detaylar da yine teknik yönde. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde oyunun yapısına yönelik bazı çarpıcı bilgiler de açıklanmıştı.

The Callisto Protocol ışın izleme işini baya abartacak gibi

Oyunun Baş Teknik Sorumlusu Mark James, TechRadar ile yaptığı bir görüşmede bazı yeni teknik detaylara ışık tuttu. Detaylandırmanın önemini ve oyundaki görsel gerçekçiliği vurgulayan James, karakterlerin gözbebeklerinde bile ışın izleme teknolojisinin öne çıktığını söylüyor. Tabiri caiz ise karakterlerin gözlerindeki ışıltıyı en net şekilde görebileceğimizi de belirtmişler diyebiliriz. James'e göre bazı insanlar karakterlerin 3 boyutlu modeller olduğunu ilk bakışta anlayamamış.

The Callisto Protocol ışın izleme desteği çok detaylı olacak

AI Upscaling ve ışın izleme son zamanlarda oyunlarda endüstri standardı haline gelmeye başladı. Yansımalar ve gölgelendirme kalitesinde kendisini gösteren ışın izleme teknolojisi görsel gerçekçiliği de artırıyor. The Callisto Protocol'de karakterlerin gözbebeklerinde bile ışın izleme olması, kulağa küçük bir şeymiş gibi gelebilir. Ancak James, bunun ekip için önemli olduğunun altını çiziyor. Video oyunları türlerine bağlı olarak her zaman gerçekçi görünmek zorunda değil, ancak Striking Dance'in yeni oyunu içerisindeki korku atmosferini, gerçekçi görsellerle destekleyecek gibi görünüyor.

Sizin için daha fazla Callisto Protocol içeriğini aşağıya bırakıyorum:


Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.09.2022 12:27
Bize nebatínin gözlerindeki ışıltı yeterde artar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Callisto Protocol ışın izleme desteği çok detaylı olacak
İlginizi Çekebilir