The Elder Scrolls Online: High Isle

Samet Basri Taşlı 11.06.2022 - 13:14
The Elder Scrolls Online: High Isle yazımızda, oyuncuları bekleyen yenilikler ve karşılaşacağımız bölge hakkında çeşitli bilgileri bir araya getirdik.

The Elder Scrolls Online: High Isle, Bethesda ve ZeniMax Online’ın popüler MMORPG oyununun 6. büyük güncellemesi olarak dikkat çekiyor. The Elder Scrolls Online’da (TESO) Chapter olarak tabir edilen büyük güncellemeler, diğer MMORPG oyunlarına göre daha kısa aralıklarla yayınlanan ve oyuna yeni hikaye/bölgelerin yanı sıra, yeni özellikler de ekleyen ek paketler gibi düşünülebilir. 

The Elder Scrolls Online: High Isle ilk bakış

The Elder Scrolls Online: High Isle

Oyunun 6. Chapter’ı olan ve 6 Haziran’da PC için yayınlanacak olan (tarihi tesadüf olmasa gerek) High Isle için hem oyunun yapımcıları hem de Bethesda Türkiye’nin  özel etkinliği tarafından düzenlenen özel turlara katılıp, High Isle bölgesini yakından tanıma fırsatı edindik. Daha önce Elder Scrolls serisinde pek karşılaşmadığımız High Isle bölgesinde bizi neler bekliyor, güncelleme ile ne gibi yenilikler gelmiş birlikte inceleyelim.

Daha Dünyevi Mücadelelere Dönme Zamanı

High Isle bölgesi daha önce Elder Scrolls oyunlarında neredeyse hiç işlenmemiş, tamamen yeni bir bölge. Breton ırkının ana yurdu olan High Isle, aslında zenginlerin ve politikacıların tatil beldesi olarak da biliniyor. Three Banners War adı verilen savaşın sona ermesi için gizli barış görüşmelerinin yapılacağı yer olarak seçilen High Isle’da oyuncular doğaüstü tehlikeleri ardında bırakıp, daha dünyevi meseleler olan politik kavgalar ile karşılaşacak. 

The Elder Scrolls Online: High Isle

Geçtiğimiz haftalarda oyunun geliştiricileri ile High Isle’ın çevresini gezip, bölgeler hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı edindik. Yeni Chapter ile gelecek olan High Isle ve Amenos adalarında gerçekleştirdiğimiz gezide, bölgenin mimarisini görme ve bazı mekanlar hakkında bilgi edinme şansı da yakaladık. 

High Isle bölgesi Avrupa mimarisinden esinlenen şehirler ve kasabalardan oluşuyor. Farklı dönemlere ait mimarilerin bir araya geldiği bir bölge. Daha eski döneme ait kale tarzı yapıların etrafına kurulu modern evler ile karşılaşıyoruz. Tatil bölgesi olmasının yanı sıra ticari bir liman bölgesi olan High Isle’da gezerken açıklarda ilerleyen gemileri görmek de mümkün.

Etrafta gezerken Akdeniz, Almanya ve İtalya gibi gerçek dünyadan aşina olduğumuz yapılar ile karşılaşıyoruz. Özellikle dikkatimi çeken şeylerden biri Gonfallon Limanı’nda bulunan ve İtalya’nın Venedik kentindekine benzer kanal sistemi oldu. Tıpkı Venedik’de olduğu gibi burada da kayıklara binip gezenler var. Hatta bu kayıkların bazılarında serenad yapan bardlar bile görmek mümkün.

The Elder Scrolls Online: High Isle

Yalnızca mimari açıdan değil, iklim bakımından da Akdeniz’e benzer bir bölgede olduğumuzu hissediyoruz. Ayçiçekleri ile dolu vadilerde at sürüp, yerden çıkan lavlardan kaçınarak bölgeyi gezebiliyorsunuz. Akdeniz’de lavlar yok tabi, varsa da ben denk gelmedim. High Isle’da bulunan lavlar ise yeni bir etkinlik ve bunu çözmek için diğer oyuncular ile birlikte Druid’lere yardım etmemiz gerekiyor. 

High Isle’da gezerken tüm ulusların farklılıklarını bırakıp tek bir hedefe saldırdığı döneme ait All Flag adası, savaşta yaralanan ve tarafı ne olursa olsun bir arada iyileşen askerlerin bulunduğu sağlık merkezi, şövalyelerin at üstüne çarpıştığı düello alanı gibi bölgeleri de görme şansı elde ediyoruz. Düello alanında diğer oyuncular ile savaşmamızı sağlayacak bir mekanik, ne yazık ki, yok ama bunun oyuncuları durduracağını sanmıyorum. 

Serbest Mahkumlarıyla Amenos Adası

The Elder Scrolls Online: High Isle

Yeni Chapter ile gelen diğer ada ise Amenos adındaki, çok daha tehlikeli bir bölge. Amenos aslında bir hapishane adası. Güney Pasifik adalarından ilham alan bir hapishane adası. Etrafı kayalar ve güçlü akıntılar ile çevrili olan Amenos’un tek bir güvenli limanı var ve burası da adanın tek korunaklı bölgesi. Gardiyanların ve bazı mahkumların kaldığı güvenli alandan ötesi tamamen vahşi bir bölge.

Amenos Ormanı içerisinde hayatta kalmaya çalışan çeşitli mahkum grupları, canavarlar ve başka tehlikeler oyuncuları bekliyor. Bu ada için mimariden söz etmek biraz zor, daha çok ağaçlar, kayalar ve mağaralar ile haşır neşir oluyoruz. Bir de gemi kalıntıları var tabi. Amenos Adası’nın çevresindeki sert akıntı, fırtınalar ve kayalıklar yüzünden adaya giriş ve çıkışlar neredeyse imkansız. 

Adada karşılaşacağımız tehlikeler yalnızca mahkumlar, korsanlar ve canavarlar ile sınırlı değil, henüz ne olduğunu bilmediğimiz akıllı deniz canlıları da bulunuyor. High Isle ne kadar iç açıcı ve tatil havasını veriyorsa burası da o kadar tekinsizlik veren bir bölge. Gemi yıkıntıları arasında güvensizlik hissi veren perili bölge atmosferi benim çok hoşuma gitti. Oyunda dolaşmak için sabırsızlanıyorum.

The Elder Scrolls Online: High Isle

Yeni Chapter Yeni Özellikler

The Elder Scrolls Online: High Isle ile birlikte oyuna gelecek yenilikler arasında Tales of Tribute isimli kart oyunu da bulunuyor. Savaşlar ve politik mücadelelerden kafamızı kaldırıp kartlarla mücadele etmemizi sağlayacak olan Tales of Tribute hem PvE hem de PvP modlarına sahip olacak. PvP tarafında diğer oyuncular ile neredeyse her yerde mücadele etmek mümkün olacak. Kendine ait sezonları olacak olan Tales of Tribute’da liderliğe oynayan oyuncular özel hediyeler kazanacak. PvE tarafında da çeşitli kulüpler ile karşılaşıp çeşitli ödüller kazanmak mümkün olacak. 

Bir önceki Chapter ile gelen ve çok sevilen companion özelliği üzerinde biraz daha çalışma yapılmış. Oyuna iki yeni yardımcı ekleniyor. Sokaklarda büyümüş bir Sorceress olan Khajiit ırkından Ember ve şövalyelik yolunda ilerleyen  onurlu Breton ırkından Templar Isobel. Blackwood ile gelen yardımcıların biraz fazla sessiz olması eleştirilmişti. Bu defa ekibimize katılan yardımcılar ise daha canlı, hareketlerimize göre tepkiler veren ve yorumlar yapan karakterler olacak. Üstelik Isobel’i Laura Bailey’in seslendirdiğini ve gördüğüm kadarıyla gayet iyi bir iş çıkardığını da belirtmek lazım. 

The Elder Scrolls Online: High Isle

Oyunun armory sistemi biraz daha geliştirilmiş ve build değiştirme işlemini hızı bir şekilde yapmamızı sağlayacak güncellemeler yapılmış. Ayrıca quickslot özelliğini yalnızca eşyalar için değil, emote, memento ve tool gibi özellikle için de kullanabilmemizi sağlayan UI geliştirmeleri var. 

Son olarak oyuncuların rahatsız olduğu kısımlardan birisi olan PvP alanlarındaki ping sorunları, US bölgesinde gerçekleştirilen hardware güncellemesi sonrası azalmış. Benzer bir güncellemenin yakın zamanda EU bölgesine de gelmesi bekleniyor. 

Sonuç

The Elder Scrolls Online: High Isle

Yaklaşık 30 saatlik hikaye içeriği sunacak olan The Elder Scrolls Online: High Isle’In PC, Mac ve Stadia için çıkış tarihi 6 Haziran. Konsol oyuncuları ise hem Xbox hem de Playstation tarafında 21 Haziran tarihinde oyuna başlayabilecek. High Isle hem PS4/PS5 hem de Xbox One/Xbox Series konsolları için yayınlanacak. 

Oyunun çıkışı öncesi hem yapımcıların turu hem de Bethesda Türkiye’nin özel sunumu ile bir araya getirdiğimiz bilgiler bunlar. Daha önce bazı özelliklerden de bahsetmiştik High Isle ile karşılaşacağımız hikayeyi, oyuna gelen yenilikliklerin ne kadar başarılı olduğunu, oyunu oynadıktan sonra yapacağımız inceleme ile ele alacağız. 

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 05:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2022 02:12
oyun içi gold v.s ile aylığı çıkartma olsa oynardım ama bu şartlarda zor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2022 21:41
Türkçe dil desteği gelse artık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Elder Scrolls Online: High Isle
İlginizi Çekebilir