The Elder Scrolls VI ve Starfield Xbox'a özel olabilir

Alparslan Gürlek 11.03.2021 - 20:18
Microsoft'un Bethesda'yı satın almasının ardından gözler The Elder Scrolls VI ve Starfield için Xbox özel oyunu olma ihtimaline dikildi.

Microsoft, Bethesda ana şirketi ZeniMax Media'yı bünyesine kattığını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Sevilen oyunlar geliştiren Bethesda ve alt stüdyoları artık Xbox bünyesinde çalışmaya devam edecek. Oyuncuların bu tür detaylardan daha çok merak ettiği bir şey var. The Elder Scrolls VI ve Starfield, Xbox özel oyunu mu olacak? İşte bu hem çok can alıcı hem de yanıtı ne olursa olsun herkesi aynı anda memnun etmeyecek. Bunun farkında olan geliştirici ekip ve Microsoft'un sıradaki hamlesi merak konusu. Ancak öyle görünüyor ki, bu iki oyun da en azından belirli bir süre için Xbox özel oyunu olacak.

The Elder Scrolls VI ve Starfield, büyük ihtimalle Xbox özel oyunu olacak

Geçtiğimiz günlerde Xbox patronu Phil Spencer, bir blog gönderisi paylaştı. Hepimizin beklediği gibi gönderi "net detaylar" içermiyor. Ancak aradan seçebileceğimiz bazı kelimeler var. Spencer'ın blog gönderisinde küçük detaylar verdiği kısım şöyle:

"Sıradaki adım, endüstriye liderlik eden bir stüdyolar takımı oluşturmak, bu Xbox topluluğumuza verdiğimiz bir taahhüt. Bethesda yaratıcı ekipleriyle birlikte oyuncular Xbox konsolları, PC ve Game Pass'in yeni Bethesda oyunlarını -Xbox ve PC için özel olacak yeni başlıklar da dahil- deneyimlemek için en iyi yer olduğunu bilmeliler."

Bu ilk bakışta daha önce duyduğumuz "duruma göre" yaklaşımlardan çok farklı değil gibi görünebilir. Ancak burada durum artık ciddiyete bindiği için, Xbox milyonlarca oyuncuyu kendi tarafına çekmeyi isteyecektir. The Elder Scrolls VI ve Starfield gibi büyük yapımları PC ve Xbox'a özel olarak çıkartmak ise, bunu yapmalarının en kolay yolu gibi görünebilir. Yine de TES 6'yı Xbox "özel" oyunu yapmak, şirketi PlayStation oyuncularının gazabıyla karşı karşıya bırakabilir. Bu nedenle bu oyunlar bir taraftan kazanırken diğer taraftan kaybetmemek için, en azından belirli bir süre özel oyun olarak kalabilir. Şimdi hak vermek lazım; 7.5 milyar dolar ödeyerek satın aldığın bir şirketin, sana sağlayabileceği müthiş değeri rakip platformda satmayı kimse istemez.

The Elder Scrolls VI ve Starfield Xbox'a özel olabilir

Bethesda oyunları artık Xbox Game Pass'i süsleyecek

Hali hazırda şirket Xbox Game Pass üzerine oldukça odaklanmış durumda. Bu da hem kısa hem de uzun vadede çok sevilen Bethesda oyunlarını kütüphaneye ekleyeceklerini gösteriyor. Zaten başladılar ve bu uzun vadede Bethesda'dan gelecek yeni oyunların ilk günden platformda yayınlayacağını da gösteriyor. Biliyorsunuz Bethesda tarafından şu sıralar Deathloop, Indiana Jones, Starfield ve TES 6 gibi oldukça ilgi çekici oyunlar geliyor. Zaten The Elder Scrolls VI için söylenecek pek bir şey yok, hepimiz bekliyoruz. Microsoft elindeki bu gücü lehine kullanmak isteyecektir.

PlayStation kullanıcıları The Elder Scrolls VI ya da Starfield gibi büyük Bethesda oyunlarını oynamak için biraz daha bekleyecek gibi görünüyor. Sektörün iki devi de rekabette geri adım atmıyor ve bunun sürekliliği, uzun vadede oyuncular için iyi haber demek. Tabi şunu da belirmeliyim, bu yazdıklarımızın hepsi birer varsayımdan ibaret. Şirket bu konuda ne resmi bir duyuru ne de açıklama yaptı. Bunun ışığında görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Sizce TES 6, Starfield, Indiana Jones gibi oyunlar Xbox özel oyunu olur mu?

Güncelleme(11.03.2021-23:39): Xbox patronu Phil Spencer, bugün yapılan bir yuvarlak masa toplantısında her şeyi biraz daha netleştirdi. Microsoft'un Bethesda ana şirketi ZeniMax'ı satın almasının aslında tamamen "Harika özel oyunlar" ile ilgili olduğunu söyledi. Bu da bu paragraftan önce bahsettiğimiz birçok şeyi destekler nitelikte. Toplantının tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yorumlar 21
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 09:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 19:57
Elder Scrolls dediğin oyun PC tabanlı bir yapıya sahip bir oyundur, elinde patlar MS'un.
nooder
nooder 14.03.2021 19:21
Xbox bir Microsoft ürünüdür PC ve Xbox exclusive olucak demektir buda ...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2021 22:20
Sony bile PC'ye geçirirken Exclusivelerini çok aptalca bir hareket olur, hele ki XBox, PS kadar tutmazken.
nooder
nooder 14.03.2021 19:21
Xbox bir Microsoft ürünüdür PC ve Xbox exclusive olucak demektir buda ...
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 13:56
08.04 PC'yi sonradan gördüm yazıda, başlığa aldanmışım. Özür.
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 12:14
Para var ya denerler. Tutarsa ama ortalık karışır :) Yeni ve taş gibi TES ve Fallout geliyor ama PS5'te yok.. Kabus gibi :)
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 08:04
pc ye getirir niye getirmesin
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 04:10
5 sene sonra pc ye geçirdikten sonra yemişim öyle geçişi. Yiyorsa ilk günden pc ye de çıkarsın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2021 15:47
İyi de bunu tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok. Windows ve XBox özel çıkıyor Microsoft bünyesindeki geliştiricilerin oyunları, çıkmaya da devam edecek. Ne yapsınlar karşıda sürüyle exclusive oyun varken hayrına PS'ye de mi çıkarsınlar?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 10:18
İyide TES VI nın ilk tanıtımını PS etkinliğinde yapmıştı. Xbox özel olmaz o. Xbox özel oyunlar dediği İndiana Jones gibi bethesta yapımlarıdır
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2021 01:55
Sen hangi paralel evrenden geliyon kardes tes 6 bethesdanın kendi konferansında e3 2018 de duyruldu ne ps'i
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 18:03
Starfield tamamda elder scrolls yapmazlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Elder Scrolls VI ve Starfield Xbox'a özel olabilir
İlginizi Çekebilir