Trump'ın Çin'e uyguladığı gümrük vergisi oyun sektörünü vuracak

Ahmet Özçilingir 27.06.2019 - 13:44
Sony, Microsoft ve Nintendo Trump'ı protesto etti

Her ne kadar üç teknoloji devi birbirine rakip gibi görünse de üç firmayı da ortak paydada buluşturan bir konu ortaya çıktı. Trump'ın Çin'e uyguladığı gümrük vergisi Sony, Microsoft ve Nintendo'nun Trump'a karşı birleşmelerini sağladı.  Üç şirket, Çin'den ithal edilen ürünlere uygulanan tarifelerin ABD'deki işletmelere ve tüketicilere "orantısız zarar" vereceğini söylüyor.

Sony, Microsoft ve Nintendo Donald Trump'ı protesto etti

ABD'nin Çin yaptırımları oyun sektörünü de vurabilir. Sony, Microsoft ve Nintendo ortak bir açıklama yayınlayarak bu görüşe vurgu yaptı. Teknoloji devi üç şirketin yetkilileri Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Temsilcis için bir şikayet dosyası hazırladı. Hazırlanan dosyada Çin'e uygulanan gümrük vergisinin oyun konsolları pazarını büyük sıkıntıya sokacağı belirtildi.

Mektuba göre, tarifelerin %25 oranında artması Amerikalı tüketicilere 840 milyon dolar ek maliyet olarak yansıyacak. Trump tariflerinin Amerikan PC pazarına da önemli etkileri olmuştu. Bu etkinin çok daha büyüğünün konsol pazarında yaşanacağı tahmin ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri'ne ithal edilen video oyun konsollarının% 96'sından fazlası Çin'de yapılıyor. Uygulana gümrük vergisinin maliyetleri arttıracağı ve oyun eko sistemine büyük zarar vereceği belirtiliyor.  

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 11:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2019 19:10
bos beles sari kafa isin gucun sov, abd tarihinin en rezil, en sebek baskanisin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Trump'ın Çin'e uyguladığı gümrük vergisi oyun sektörünü vuracak
İlginizi Çekebilir