Türk oyun şirketi Gram Games, tam 250 milyon dolara satıldı

Ersin Kılıç 30.05.2018 - 16:47
6 yılın sonunda inanılmaz bir satış gerçekleşti

Mobil oyun tarafında oldukça başarılı işlere imza atan Gram Games'ten sürpriz bir haber geldi ve şirketin tam 250 milyon dolara satıldığı açıklandı. Dünyaca ünlü oyun geliştirme şirketi olan Zynga tarafından satın alınan Gram Games, bu ücret dışında ek ödemelere de kavuşacak. Konu ile ilgili yapılan resmi açıklama ise şu şekilde;

Gram Games, 250 milyon dolara satıldı

İstanbul ve Londra’da iki stüdyoda toplamda 77 çalışanıyla faaliyet gösteren ve innovatif bir mobil oyun stüdyosu olan Gram Games; 250 milyon dolar nakit ve ek ödemeler karşılığı dünyaca ünlü oyun geliştiricisi Zynga bünyesine katıldı. Çalışanlarına tanıdığı yıl içerisinde sınırsız tatil hakkı ile mesai ve alt üst ilişki kavramlarının bulunmadığı Gram Games, bir çok gencin de çalışmak için hayalini süslüyor.

“1010!” ve “Six!” gibi ünlü bulmaca oyunlarının üreticisi olan ve dünya çapında 170 milyondan fazla oyuncuya sahip Gram Games, bugüne kadar pek çok oyununu Amerika ve Avrupa mobil platformlarında da birinciliğe taşıma başarısını gösterdi. Geçtiğimiz sene geliştirdikleri yeni oyunları “Merge Dragons!” ile de en çok kazanan ilk 50 oyun içerisine giren Gram Games’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Mehmet Ecevit satınalma ile ilgili; “2012 yılından bugüne başarıyla yarattığımız Gram Games kültürünü, İstanbul ve Londra’daki stüdyolarda çalışan yetenekli takımımızı ve başarılı sayısız oyunumuzu; Zynga şirketinin dünya çapında etkin organizasyonuyla birleştirmekten gurur duyuyoruz. Zynga’nın dünyayı oyunlarla bağlama misyonuna derinden inanıyoruz ve takımları ile birlikte çalışmaya başlamak için çok heyecanlıyız” dedi.

Türk oyun şirketi tam 250 milyon dolara satıldı!

Gram Games Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karamancı ise Gram Games’in oyun geliştirmekteki özgün ve etkili yaklaşımını, Zynga’nın uzmanlığıyla birleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Ürettiğimiz “1010!” ve “Six!” gibi oyunlar ile dünyanın en başarılı bulmaca oyunu üreticileri arasında yer alıyoruz. Geçtiğimiz sene “Merge Dragons!” oyunumuz mobil oyun pazarında oldukça ses getirdi. Geliştirdiğimiz oyunlar ile milyonlarca insana ulaşmak istiyoruz. Bizler için bu paylaşım paha biçilmez bir keyif ve motivasyon kaynağı.”

Satın alma işlemini gerçekleştiren Zynga CEO’su Frank Gibeau; “Türk mobil oyun şirketi Gram Games ekibinin özgün kültürü ve yaratıcı oyun geliştirme yöntemleri açıkçası bizleri çok etkiledi. Hızlı hareket ederek, zevkli, oynaması kolay ve bağımlılık yaratan oyunlar üretiyorlar.” dedi.

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.06.2018 14:40
Iyi halt yemişler yükselişte olan bir şirketi hiç fiyata satmışlar. Hadi pılınızı pırtınızı toplayıp gidin Türkiyeden zaten ihtiyacımız yok sizin katkınıza.Neymiş mobil oyun yapıyolarmışş
Kalan Karakter: 300 Gönder
gvnaydn
gvnaydn 31.05.2018 08:58
Türk aklı bu işte; zynga olayım değil, aha paraya bak ooolum sat sat sat kafası. idealizm yok bu ülkede.
MK Okuru
MK Okuru 4.06.2018 13:23
Doğru, "Biz diğerlerini satın alalım" diye bir düşüncemiz yok. Hemen sat şirketi. Aferin!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.06.2018 11:12
Tebrik ederim. Güzel fiyata satıldı. Umarım daha da güzel projeler yapabilirler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.06.2018 09:56
Satışa laf ediyorsunuzda sonuçta az para mı?Adamlarda akıl var ki sirketi kurmuslar.Bu dereceye getirmişler. Satarkende akıl kullanmışlardır sonuçta. Belki kar oranı azaldı ve batmaya doğru gidecekti ? Hemen niye satıldı diye laf ediyorsunuz. Siz kurun büyütün sonra birisi size de 250 milyon önersin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.05.2018 11:13
Çok iyi yapmışlar 1010!dan sonra tek oynanan adam akıllı oyunları merged dı zaten.Son yıllarda istedikleri karı elde ettiklerini sanmıyorum.Bence gramda düşüş vardı zynga kurtardı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türk oyun şirketi tam 250 milyon dolara satıldı!
İlginizi Çekebilir