Ünlü televizyon sunucusu Larry King hayatını kaybetti

Özgür Deveci 24.01.2021 - 14:32
Larry King Live televizyon programıyla tanıdığımız ünlü sunucu Larry King, 87 yaşında hayatını kaybetti.

Emmy ödüllü televizyon sunucusu Larry King, 87 yaşında hayatını kaybetti. King'in resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Ora Media, bu sabah Los Angeles'taki Cedars-Sinai Tıp Merkezi'nde vefat eden kurucu ortak, ev sahibi ve arkadaşımız Larry King'in 87 yaşında hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle duyuruyor. 63 yıldır radyo, televizyon ve dijital medya platformlarında binlerce röportajı yayınlanan ödüllü sunucu, bir yayıncı olarak benzersiz ve kalıcı yeteneğinin bir kanıtı olarak görülüyor." ifadeleri yer alıyor.

Time dergisi tarafından "mikrofonun efendisi" olarak adlandırılan King, güler yüzlü stili, ticari marka askıları ve siyah gözlükleriyle CNN'in değişmeyen ismiydi. 25 yıl süren Larry King Live programı, ünlülerle röportajların yanı sıra izleyicilerden gelen aramalar ve e-posta mesajlarını içeriyordu. King'in TV şovu çoğunlukla CNN'in Los Angeles'taki stüdyolarında çekildi. Ancak zaman zaman değişen programlarla birlikte New York, Washington DC ve Atlanta'da da çekildi.

Ünlü televizyon sunucusu Larry King hayatını kaybetti

Ünlü televizyon sunucusu Larry King, 87 yaşında hayatını kaybetti

CNN Başkanı Jeff Zucker konuyla ilgili "Brooklyn'li çılgın genç adamın radyo ve televizyona uzanan tarihi bir kariyeri vardı. Meraklı bir yapıya sahip olması, King'i sektörde ödüllü kariyerine ilerletti. Ancak insanları kendisine çeken, onun cömert ruhuydu." açıklamalarında bulundu. Buna ek olarak SAG-AFTRA, 1968'den beri sanatçılar sendikasına üye olan sunucuya saygılarını sundu. Türkiye'den de Bülent Ecevit dahil olmak üzere dünya çapında devlet başkanlarıyla röportaj yapan King, birçok mecra tarafından oldukça sevilen bir isimdi.

SAG-AFTRA Başkanı Gabrielle Carteris ise, üzüntüsünü "Sıcak ve samimi tavrıyla hem konukları hem de izleyicileri tarafından sempatik bulunuyordu. 60 yılı aşkın kariyeri boyunca, radyo, televizyon ve dijital platformlarda eşit derecede rahattı ve izleyicilerle bağlantı kurmayı asla bırakmadı. Onun kendine özgü sesini çok özleyeceğiz." sözleriyle dile getirdi. Larry King, geçtiğimiz Aralık ayında yakalandığı COVID-19 vakasından ötürü hastaneye kaldırılmıştı. 1987'de baypas ameliyatı, 2017'de akciğer kanseri ameliyatı ve son olarak Nisan 2019'da kalp krizi olmak üzere bir dizi sağlık sorunu yaşayan sunucu, koronavirüs salgınına yenik düştü.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 17:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.01.2021 00:02
E bin yaşındaydı bi zahmet, toprağı bol olsun.. Keşke bu günler görmeseydi de daha mutlu ayrılsaydı :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ünlü televizyon sunucusu Larry King hayatını kaybetti
İlginizi Çekebilir