Valheim grafikleri Legend of Zelda'dan esinlenmiş

Alparslan Gürlek 12.03.2021 - 13:10
Valheim geliştiricisi Iron Gate AB, oyunun geliştirme sürecinde Zelda: Breath of the Wild oyunundan esinlendiklerini açıkladı.

Valheim için aslında konuşulması gereken önemli yönlerinden biri de görsel tasarımı. 2021'de çıkan bir oyun için beklenenden ya da teknolojinin getirdiklerinden oldukça uzak, kendine has yapısıyla ve grafikleriyle karşımıza çıkan oyunda, oyuncular için de bu merak konusu. İlk PlayStation konsolundaki oyunlara benzeyen grafikleriyle, alıştığımızdan daha eski görünen bir yapım olduğu aşikar.

Valheim geliştirilirken Zelda ve PS1 oyunlarından esinlenilmiş

PCGamesN, Valheim geliştiricisi Iron Gate CEO'su Richard Svensson'a bu konuda konuşmak için ulaşmış. Ekibin neden Valheim'in estetik yönünü bu şekilde geliştirdiğini ve bunun Viking temalı hayatta kalma oyunlarına nasıl bir etkisi olduğunu sormuşlar.

Svensson: "PlayStation grafikleri geri geliyor! Bu, Iron Gate'te oldukça beğendiğimiz bir görsel stil, ancak bunun dışında aynı zamanda en yeni donanıma sahip olmayan insanların oynamasını da kolaylaştırıyor. Oyun için asset oluşturmadaki geri dönüş hızı ise gerçekten çok daha fazla. Bununla birlikte, dünyanın düşük detaylı stilleri, çok sayıda ortam efektleri ve post process ile oldukça güzelleştirildi."

Valheim grafikleri Legend of Zelda'dan esinlenmiş

Svennson ayrıca geliştirici ekibin ilham kaynağının tek oyunculu macera oyunları olduğunu da belirtiyor. Çok oyunculu hayatta kalma oyunları popülerliğini korurken, Rust gibi PvP odaklı hayatta kalma oyunlarından sıyrılmak için özel bir çaba sarf edip etmedikleri soruluyor. Svennson bu soruya "Evet, en başından beri bir PvE oyunu yapmak istedik" diye yanıt veriyor. "Zelda: Breath of the Wild ve bu tür tek oyunculu macera oyunlarından ilham alıyoruz."

Ayrıca son zamanlarda oyuncular arasında tartışılan bir diğer konuya da değiniliyor; Portallar. Portallar oyunda bir bölgeden diğerine hızlıca geçmenizi sağlıyor. Ancak bu geçiş, beraberinizde taşıdığınız "Ore" cevherlerini içermiyor. Oyunculardan gelen yoğun talepler, cevherlerin de bu portallardan geçebilmesi. Svennson ise bu konuda "topluluğun geri bildirimlerini dinlediklerini" söylüyor.

Valheim son zamanların en popüler oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Steam'de fırtınalar estiren, beş milyon kopyadan fazla satan oyun AAA geliştiricilerini imrendiriyor. Eğer hala okumadıysanız erken erişim incelememizi okumayı unutmayın. Ayrıca Valheim hakkında sizler için birçok içerik hazırladık, hemen alt taraftaki bağlantılardan onlara da ulaşabilirsiniz. Görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

İlginizi çekebilir:
Düşük FPS sorunu çözümü
ValheimWorldGenerator nedir? Nasıl kullanılır?
Hileleri ve bütün konsol komutları
Valheim'de neden lag sorunu yaşıyorsunuz?

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 04:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valheim grafikleri Legend of Zelda'dan esinlenmiş
İlginizi Çekebilir