Valheim lag sorunu geliştirici tarafından açıklandı

Alparslan Gürlek 2.03.2021 - 11:47
Geliştirici, Steam forumlarında Valheim lag sorunu ile ilgili açıklamalarda bulunurken olası çözümler hakkında da görüşlerini paylaştı.

Her geçen gün daha fazla popülerleşse de Valheim lag sorunu da dahil olmak üzere birçok ciddi probleme sahip bir erken erişim oyunu. Steam'in en çok oynanan oyunları arasına girmeyi başaran, kilometre taşlarını "bunlar benim için hiçbir şey" diyerek eze eze geçen yeni bağımsız yapım son paylaşılan verilere göre toplam dört milyon kopya satmış. Ancak bu onu erken erişimde olan birçok bağımsız yapımla aynı sorunu paylaşmaktan kurtaramıyor. Hatta öyle ki, sahip olduğu bazı sorunlar gerçekten çok can sıkıcı.

Valheim lag sorunu için açıklama: Oyun P2P değil

Bazı oyuncular co-op oynarken yaşadıkları gecikme sorununun oyunun P2P (Eşten eşe) ağ yapısından kaynaklandığını söylüyor. Oyunun "bağlantısı kötü olan bir oyuncuya karşı oldukça hassas" olduğunu belirtiliyor. Bu da 16mbps hızındaki internetimle neden inanılmaz gecikme problemleri yaşadığımı açıklar nitelikte. İnternette çözümünü ne kadar araştırsam da karşıma "Modeminizi kontrol edin, sürücünüzü güncelleyin" gibi çözümden oldukça uzak makalelerden başka bir şey çıkmadı. Hal böyle olunca gözler doğrudan geliştiriciden gelecek bir açıklamaya dikildi.

Geliştirici "Richard" da Steam forumlarında Valheim lag sorunu ile ilgili bir yorumda bulundu. Her oyuncunun dünyanın neresinde olduğunu, çevresinde gerçekleşen olayları kendi bağlantısı ile ele aldığını söylüyor. Bu da oyunun dünyasının prosedürel olmasından kaynaklanıyormuş. Bu sistem onlar için "sunucuları aşırı yüklemeden çok fazla fizik nesnesinin çalışmasına izin veriyor". Oyunda hayli fazla sayıda fizik nesnesi olduğunu da göz önünde tutarsak, yaklaşımlarının mantıklı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yaşanan bu gecikme sorunları çok oyunculu deneyimi fazlasıyla kötü etkiliyor ve oyunun uzun vadede sağlığı için kısa sürede elden geçirilmesi gerekiyor.

Valheim lag sorunu geliştirici tarafından açıklandı

Çözüm için ise Richard "Sistemin nasıl geliştirileceğine dair bazı fikirlerim var, ancak oldukça karmaşık ve kolayca düzeltilebilecek bir şey değil" diye yazdı. Hali hazırda Valheim lag sorunu için gelen en net açıklama bu oldu. Siz de bu sorunu yaşıyorsanız ve internet bağlantınızda donanımsal ya da yazılımsal olarak herhangi bir sorun bulunmuyorsa, geliştiriciden bir güncelleme beklemek durumundasınız. Ben de bu durumu yakından takip edip gelişmeleri en hızlı şekilde size aktarmaya çalışacağım.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 13:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 19:23
Dedicated kurun sorun kalmıyor. Ben https://tuchost.com/valheim-Sunucu-kiralama den aldım 2 hafta falan oldu günde 2 kez lag giriyor sadece 7 kişiyiz oda çok aktivite olan bir yere gidince oluyor. 5 1ü saniye sonra geçiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2021 23:49
50 saat beraber sıkıntısız oynadık, sonrası hüsran
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2021 09:02
Benim yaptığım gibi dedicater server kurun Google cloud üzerinden 3 ay deneme veriyor Google bu süre zarfında sıkılmaz isenizde 3 ay sonunda world dosyasını yeni servere taşıyabilir 45-60 ping ile oynayabilirsiniz.3 gün oldu sıkıntısız lagsız devam etmektedir Steam CMD ile kurmayı unutmayın.
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2021 18:15
Bununla ilgili video var mı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Daadsy
Daadsy 2.03.2021 13:25
Bu "prosedürel" mevzu tek oyunculu sistemler için sorun değil ama çok oyunculu sistemler için oldukça karmaşık bir sistem. Mesela herkesin eleştiri bombardumanına tuttuğu StarCitizen bu "prosedürel" mantığını çok oyunculu sistemlere getirmek için yıllardır çalışıyor." ilk önce object container streaming geldi sonra serverside object container streaming şimdi icash sisteminden bahsediyolar vs vs. Yani bunu oyunun içine eklemeleri lag sorununun üstesinden gelebilecek birşey gibi durmuyor. Çok oyunculu sistemler için ona uygun server sistemlerinin tasarlanması gerekiyor. Valheim takımı bu sorunun üstesinden gelebilir mi bilmiyorum ama bana sorarsanız çok zor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2021 13:15
benim de internetim 16mbit ve baya lag sorunu yaşıyordum oynarken, kısacası yapımcılar diyor ki "get better internet" :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valheim lag sorunu geliştirici tarafından açıklandı
İlginizi Çekebilir