Valve, Artifact kart oyununun fişini çekti

Alparslan Gürlek 5.03.2021 - 12:14
Valve tarafından geliştirilen Artifact, GabeN'a göre büyük hayal kırıklığı oldu ve geliştirme süreci durduruldu. İki sürümü de artık ücretsiz.

Valve ilk olarak Kasım 2018'de piyasaya sürdüğü Dota 2 kart oyunu Artifact için geliştirme sürecini durdurmuş durumda. Gabe Newell'ın daha önce "devasa bir hayal kırıklığı" olarak nitelendirdiği oyun, artık ücretsiz. Bir türlü istediği ivmeyi yakalayamayan oyun şirket için büyük bir hayal kırıklığı olmuş durumda.

Valve Artifact oyununun fişini çekti

Şirket Artifact'ın erken süreçteki satışlarının iyi olduğunu ancak bunu takip eden aylarda içinden çıkılamaz bir düşüşe sürüklendiğini bildiriyor. Mart 2019'da ise oyunun mekaniğini ve ekonomisini yeniden değerlendirmeyi planladıklarını söylemişlerdi. "Artifact, oyunlarımızdan birinin nasıl satılacağına ilişkin beklentilerimiz ile gerçek sonuç arasındaki en büyük tutarsızlığı temsil ediyor."

Perşembe günü ise oyunun yeniden başlatılmasıyla ilgili 18 aylık bir çalışmanın ardından, Valve Artifact için pes etti. "Aktif oyuncu sayılarını şu anda geliştirmeyi devam ettirecek sayılara çıkartamadık." Bunun üzerine de durumun şirket için zor bir kararla sonuçlandığını, Artifact 2.0 Beta'da geliştirmeyi durdurduklarını söylediler.

Valve, Artifact kart oyununun fişini çekti

Oyun artık güncelleme almayacak olsa da "Artifact" ve "Artifact 2.0 Beta (Artifact Foundry)" sürümleri ücretsiz olarak oyunculara sunuldu. Valve, oyunun 2.0 beta sürümünün cilalanmamış ve teknik olarak bitmemiş olduğunu ancak temel oyunu tamamen içerdiğini söyledi.

Foundry ve oyunun normal sürümünün farklarını bu sayfaya giderek öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda daha ayrıntılı bir açıklama da yine aynı sayfada yer alıyor. Mart 2020'de Valve kurucu ortağı ve CEO'su Gabe Newell, Half-Life Alyx için son yıllarda yaptığı birkaç yanlış adımdan sonra geri dönme şansını temsil ettiğini söylemişti. Görünene göre o yanlış adım, şirketin daha önce çıkarttığı kart oyunu.

Half-Life Alyx Newell'ın beklentilerini fazlasıyla karşılamış durumda. Dünya genelinde çok sevilen VR oyunu için biz de incelememizde "Direniş ekibinin önemli bir üyesi olan Alyx vence'in hikayesine tanıklık ettiğimiz oyun ayrıca Half-Life evreni için de çok önemli sahne ve hikaye işleyişine sahip" ifadelerini kullanmıştık. Videoya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ocak 2021'de ise Newell, Valve ile ilgili heyecanlandırıcı haberler vermişti. Şirketin birçok oyun üzerinde çalıştığını ve daha fazla tek oyunculu deneyimler sunmaya istekli olduğunu belirtmişti. Bu da özlediğimiz hikaye ve oynanış odaklı oyunlar üreten Valve'in geri dönüş mesajı olabilir.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 11:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2021 17:15
Hayal kırıklığı olur tabi. Millet half life 3 beklerken siz bu gereksizi duyurdunuz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve, Artifact kart oyununun fişini çekti
İlginizi Çekebilir