Valve'dan PlayStation 3'e büyük Portal 2 kıyağı

Murat Halilbeyoğlu 15.04.2011 - 09:01
Steam ve PSN ortaklığı Portal 2 oyuncusuna yarayacak
Valve yaptığı bir açıklama ile Portal 2'nin PS3 versiyonunun Steam ile uyumlu bir şekilde çalışacağını ve oyunun platformlar arası eşleşme, oynanış, arkadaşlık, chat ve achievemnt gibi elementlerin kullanılmasına olanak sağlıyor.

Oyunun PS3 versiyonu bir Steam eklentisine sahip olacak. Büyük olasılıkla PC'dekine benzer bir uygulama ile karşılaşacağız. Bu eklenti ile hem PSN hem de Steam arkadaşlarınıza erişim sağlayabileceksiniz. Onların oyun içi veya online durumlarını görebileceksiniz. Ayrıca yazılı konuşma, oyuncu profilleri, arkadaşlık talepleri ve oyun davetlerine de buradan erişebileceksiniz.

Steam Achivement'ları da PSN Trophie'leri ile birilikte kazanılabilecek. Oyun ayrıca Steam Cloud adlı bulut bilişim versiyonu ile uyumlu olacak. Bu şekilde hem co-op oyunları hem de tek kişilik oyunları kaydedebilecek. Bu şekilde oyununa dilediğiniz PS3'ten devam edebileceksiniz.

Steam'in PS3 versiyonu sizin PSN hesabınız ile Steam hesabınız arasında bir bağlantı kurmak zorunda, bu bağlantı da oyun içerisinde kendiliğinden yapılacak.

Valve'dan PlayStation 3'e büyük Portal 2 kıyağı
Bir Steam kullanıcısı var olan bir hesabına girebilecek, olmayanlar ise kolayca yeni bir hesap açabilecek. Dolayısı ile hali hazırda Steam hesabınız varsa tekrardan yeni hesap açmak için uğraşmayacaksınız.

Ayrıca belki de en önemli olanı oyunun PS3 versiyonunu alanlar Portal 2'yi Steam ve PSN hesaplarını birbirlerine bağlayarak oyunu PC ve Mac'te de oynayabilecekler. Yani bir taşla iki kuş vurmuş olacağız.

Bu özelliklerin hiçbirisi maalesef Xbox 360 versiyonunda olmayacak.
Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 19:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve'dan PlayStation 3'e büyük Portal 2 kıyağı
İlginizi Çekebilir