Vigor PS4 ve PS5 için bu yıl geliyor, Switch için ise ücretsiz olacak

Alparslan Gürlek 31.08.2020 - 12:51
Norveç'te geçen takım bazlı hayatta kalma ve loot yapma temalı FPS oyunu Vigor bu yıl PS4, PS5 ve Nintendo Switch için çıkacak.

Vigor, Bohemia Interactive tarafından orijinal olarak Xbox One için geliştirilen bir birinci şahıs nişancı oyunu. Aynı zamanda içinde loot sistemi ve çevreye karşı mücadele ederek hayatta kalmak zorunda olduğunuz bir dünyası var. Temmuz 2020 itibariyle Nintendo Switch için de çıkan oyun şu anda Switch ve Xbox One konsollarında bulunuyor.

Vigor PS4 ve PS5 için geliyor ve Nintendo Switch üzerinden oynaması ücretsiz olacak

Arma'nın yapımcısı Bohemia Interactive'in oyunu Vigor bu yılın sonlarında PlayStation 4 ve 5 yolcusu. Nintendo Switch üzerinde an itibariyle oynanabilen ve 20 dolar "Founder's Pack" alınarak oynanabilirken Switch'te de ücretsiz olacak. Gelin önce yayınlanan fragmanı seyredelim.

IGN, Gamescom 2020 kapsamında yaptığı bir duyuru ile Vigor'un 25 Kasım'da PlayStation 4'e geleceğini açıkladı, aynı zamanda bu yılın sonuna doğru PS5 için de geleceğini bildirdi. Ancak PlayStation 5 konsolunun hala bir çıkış tarihi olmadığı için PS5 sürümünün de ne zaman geleceği tam olarak belli değil. Switch oyuncuları 23 Eylül'den itibaren satın almadan ücretsiz olarak oynayabilecek.

Vigor, kıyamet sonrası bir temaya sahip ve Norveç'te geçiyor. Oyuncuları hayatta kalmak ve çevrenin, doğanın zorluklarıyla başa çıkmak için takım olmaya yönelten bir yapısı var. Vigor'un 4. sezonuyla yayınlanan Switch sürümü, PlayStation için çıktığında ücretsiz olacak. Piyasaya ilk kez 2018 yılında Xbox One için bir erken erişim  olarak sürülen Vigor, biraz gecikme ile PlayStation'a geliyor. Geliştirici bu gecikmenin nedenini "Sony'nin oyun önizleme seçeneği sunmaması" olarak belirtmişti.

Vigor PS4 ve PS5 için bu yıl geliyor, Switch için ise ücretsiz olacak

Vigor için tam olarak bir hayatta kalma mücadelesi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak mekanikleri alıştığımız hayatta kalma oyunlarına nazaran çok küçük bir fark taşıyor. Yine diğer hayatta kalma temalı yapımlarda görebildiğimiz üs inşa etme, ham maddelerden faydalanarak üssünü ve kendini geliştirme sistemleri olduğu gibi bir atom bombası sonucunda yaşanmaz hale gelen Norveç'in radyasyon gibi bir problemi de var.

Şu anda Xbox One üzerinde ücretsiz ve 25 Kasım itibariyle PlayStation 4'e, bu yılın sonuna doğru da PlayStation 5'e çıkacak. Bunlarla birlikte oyunun Nintendo Switch sürümü de ücretsiz olacak.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 23:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2020 04:13
Bu oyun PC ye gelirse çok güzel olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Vigor PS4 ve PS5 için bu yıl geliyor, Switch için ise ücretsiz olacak
İlginizi Çekebilir