Wasteland 3 geliştiricisinden yeni bir RPG oyunu geliyor

Alparslan Gürlek 7.01.2021 - 12:48
Wasteland 3 geliştirici stüdyosu inXile Entertainment'ın birkaç yeni RPG oyunu üzerinde çalıştığını biliyorduk. Şimdi ise daha fazla detay belli oldu.

Xbox Game Studios altında çalışan Wasteland 3 geliştiricisi inXile Entertainment bu yıl çok yoğun çalışıyor. Eş zamanlı olarak birkaç RPG oyunu geliştirdiğini bildiğimiz şirket için şimdi bazı detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yayınladıkları iş ilanlarına dayanarak elimizde güvenli varsayımlar yapabilecek kadar veri olduğunu söyleyebiliriz. Geliştirdikleri RPG oyunlarından birinin "birinci şahıs nişancı" türünde olduğunu söyleyebiliriz.

Wasteland 3 geliştiricisinin yeni oyunlarından biri "first-person RPG" olarak geliyor

Eylül ayında, inXile CEO'su Brian Fargo, stüdyonun "Harika yeni RPG'ler üzerinde çalıştığını" Twitter üzerinden duyurmuştu. Devamında ise "İkinci RPG'nin ön prodüksiyonunun başlangıç aşamasında olduğunu" belirtmişti. Twisted Voxel'in (GamesRadar aracılığıyla) fark ettiği gibi inXile'daki yeni iş ilanları, geliştirilmekte olan RPG'lerden birinin biraz daha net bir resmini veriyor. İş ilanlarından biri "stüdyonun yeni nesil bir aksiyon rol yapma oyunu" üzerinde çalışması ve "yeni birinci şahıs nişancı oyun özellikleri" geliştirmesine yardımcı olmak için bir baş oyun mühendisi aradığını gösteriyor.

Başka bir madde ise başvuru sahibinin "gerçekten yeni nesil bir savaş deneyimi elde etmek için geniş alanlarla uğraşması, yeni teknoloji yaratması veya başka örneklerden yararlanması" gerekeceğini belirtiyor. Yine başka bir listede kıdemli oyun tasarımcısı aranıyor ve "birinci şahıs nişancıların ve RPG'lerin anlık oyun döngüleri ve bu türleri eğlenceli kılan şeyler" hakkında bilgi sahibi olması isteniyor. Wasteland 3 geliştiricisi inXile'ın artık yeni nesil için "birinci şahıs türünde bir rol yapma oyunu" geliştirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Wasteland 3 geliştiricisinden yeni bir RPG oyunu geliyor

Aynı zamanda Sanat Tasarımcısı için de bir maddede başvuru sahiplerine "olağanüstü yeni bir dünyaya hayat verme" fırsatı vaat ettiği için bunun Wasteland 3'ün devam oyunu olmadığını da söyleyebiliriz. Yani muhtemelen bu bahsi geçen proje Wasteland 4 değil, yine de stüdyonun aynı anda birkaç oyun üzerinde çalıştığını bildiğimizden bunlardan herhangi birinin Wasteland 4 olması her zaman bir ihtimal. Namını rol yapma oyunları uzmanı olarak sürdüren inXile için geleceğin sürprizlerle dolu olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca projenin geliştirme sürecinde Unreal Engine 5 oyun motoru teknolojisinin de kullanıldığı söyleniyor.

Peki sizce bu yeni RYO'lar arasında yeni bir Wasteland oyunu görür müyüz? Fikirlerinizi ve görüşlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 20:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2021 11:04
Sıra tabanlı kadar boş bir olay yok. Oyunun icine dahil olamıyorsun satranç gibi fazlasıyla resmi geliyor. Gereksiz.
MK Okuru
MK Okuru 15.04.2021 14:40
Satranç oynamayı bilmeyenlerin satrancı kötülemesi gibi :) git CS Go oyna sen
MK Okuru
MK Okuru 11.01.2021 10:49
Lütfen Fortnite oynamaya geri dön.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.01.2021 17:11
Makyajlayıp makyajlayıp yeni oyun yaptık diye sürmesinler piyasaya. Şu izometrik kamera işini de kaldırın. Eskiden teknolojik dezavantajlar sebebi ile oluşturulan bir çözümü hala niye kullanırlar anlamıyorum.
MK Okuru
MK Okuru 9.01.2021 11:51
Mesajında tek doğru olduğun yer son kısım. Evet anlamıyorsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.01.2021 20:06
Wasteland 3 oyununu her rpg sever kesinlikle oynamalı. Oyunda size tanınan seçim özgürlüğü kolay kolay hiç bir oyunda yok. Oyunda sadece şu mu bu mu? şeklinde seçimlerde yok. Oyunda herkesi öldürebiliyosunuz ve bunu yaptığınızda direk farklı seçimler açabiliyor. Çok ince düşünülmüş olaylar dönüyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Wasteland 3 geliştiricisinden yeni bir RPG oyunu geliyor
İlginizi Çekebilir