Windows 11 Wi-Fi şifresi nasıl bulunur?

Taylan Bal 25.07.2023 - 13:19
Windows 11 Wi-Fi şifresi görüntülemek için işletim sistemi seçenekler sunuyor. Basit birkaç adımla Windows 11 Wi-Fi şifresini kolaylıkla bulabilirsiniz.

Wi-Fi şifrelerini unutmak kolay olabilir. Endişelenmeyin, Windows 11'de kayıtlı olan Wi-Fi ağlarının güvenlik anahtarlarını hala görüntüleyebilirsiniz. Windows 11 Wi-Fi şifresini bulabilmek için takip etmeniz gereken adımları aşağıda bulabilirsiniz.

Windows 11 Wi-Fi şifresi görüntüleme

Wi-Fi bağlantınızı bir şifreyle güvence altına almak, izinsiz erişimi engelleyerek gizliliğinizi korumaya yardımcı olabilir. Ancak bunu yapmanın da bazı dezavantajları vardır; çünkü tüm ağlarınızın şifrelerini hatırlamak oldukça zor olabilir.

Neyse ki, Windows 11, PC'nizde kayıtlı olan ağlarınızın güvenlik anahtarlarını görüntülemeniz için birkaç yöntem sunar. Bu makalede, Windows 11'de Wi-Fi bağlantılarınızın güvenlik anahtarlarını görüntülemek için kullanabileceğiniz en etkili yöntemi açıkladık.

Ayarlar seçeneğini kullanarak Wi-Fi şifresini nasıl görüntüleyebilirsiniz?

Wi-Fi şifrenizi kontrol etmek için en basit ve en hızlı yöntem Windows 11'in Ayarlar uygulamasıdır. Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var: Bu özelliğe yalnızca Windows 11 Build 23466 ve daha yeni sürümlerine sahip olan kullanıcılar erişebilir.

Bu yöntemi kullanabilmek için uygun bir Windows Insider Önizleme sürümüne sahip olmanız gerekecektir. İşte tam olarak Windows 11 sürüm numaranızı kontrol etmek için izlemeniz gereken adımlar:

  • Başlat butonuna sağ tıklayın ve Ayarlar'ı seçin.
  • Sistem menüsü altında yer alan Hakkında sekmesine tıklayın.
  • Windows özellikleri bölümü altında OS sürümü yanında sürüm numaranızı görebilirsiniz.

Ayarlar seçeneğini kullanarak Windows 11 Wi-Fi şifresini nasıl görüntüleyebilirsiniz?

Bu özelliğin görünmediği daha eski bir sürümde iseniz, önce en son sürüme güncellemeniz gerekecektir.

İlginizi Çekebilir: Windows 11 için gelen yenilikler

Wi-Fi şifrenizi şimdi aşağıdaki adımları izleyerek görebilirsiniz:

  • Ayarları açın ve Ağ ve İnternet sekmesi altında Wi-Fi'yi seçin.
  • Bilinen ağları yönet seçeneğini seçin.
  • İstediğiniz Wi-Fi ağını seçin.
  • Wi-Fi güvenlik anahtarını görüntüle seçeneğinin yanındaki Görüntüle butonuna tıklayarak Wi-Fi şifrenizi bir açılır pencerede görebilirsiniz.

Yukarıda belirtildiği gibi, Ayarlar üzerinden Wi-Fi şifresini görüntüleme özelliği yalnızca Windows 11 Build 23466 sürümünde mevcuttur. Bu özelliği ve birçok hata düzeltmesini içeren Windows 11 23H2 güncellemesi, önümüzdeki aylarda genel kullanıma sunulacak.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 13:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
Windows 11 Wi-Fi şifresi nasıl bulunur?
İlginizi Çekebilir