Wolfenstein: Youngblood'la birlikte seri tarihinde ilk yaşanacak

Ahmet Özçilingir 27.06.2019 - 11:08
Wolfenstein: Youngblood ilklere sahne oluyor

Wolfenstein: Youngblood ve VR oyunu Wolfenwstein Cyberpilot ile birlikte Wolfenstein tarihinde de bir ilk yaşanacak. Her iki oyun da Almanya'da sansürsüz yayınlanacak. Daha önce Almanya'da yayınlanan Wolfenstein oyunlarına siyasi sansür uygulanıyor, Nazi partisi amblemleri hatta Adolf Hitler'in kendisi de sansürleniyordu. Nazi amblemleri, çeşitli figürler ve logolar, Wolfenstein oyunlarının Alman versiyonlarından kaldırılıyordu. 

Wolfenstein: Youngblood ile birlikte seri tarihinde bir ilk yaşanacak

Almanya'da piyasa sürülecek olan Wolfenstein: Youngblood ve VR oyunu Wolfenwstein Cyberpilot'ta Nazi amblemleri yer alacak ve oyuna sansür uygulanmayacak. Bu duyuru Bethesda'nın Alman forumlarından geldi. Almanya derecelendirme kuruluşu USK'nın yönetmeliklerindeki değişiklik, sansürün kalkmasına ön ayak oldu.

Ancak bu karardan önce Bethesda'nın Almanya'da piyasaya sürülecek bir sürüm hazırladığı belirtiliyor. Nazilere referans yapmayan, Nazilerin ismini anmadan faşist rejim olarak bahsedilen Wolfenstein: Youngblood sürümü ile bir de sansürsüz sürümün aynı anda piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Alman oyuncular bu iki sürüm arasında seçim yapacak. Nazili ya da Nazisiz sürümlerden istediklerini satın alabilecek.  Wolfenstein: Youngblood, 26 Temmuz'da PC, Playstation 4, Xbox One için çıkacak. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 13:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2019 04:16
Nazist düşüncelerin hortaldığı bu dönemde ya çoşturmaya yönelik olacak bu durum ya da bildiğin bastırılma hedeflenmiş olmuştur ama her iki durumda ya da amaçta da hortayacaktır, adamların damarına basa basa sizi öldürüyoruz demek, bu nazist düşüncedeki insanları sinirlendirecektir...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Wolfenstein: Youngblood'la birlikte seri tarihinde ilk yaşanacak
İlginizi Çekebilir