World of Warcraft mobil MMORPG oyunu iptal edildi

Alparslan Gürlek 4.08.2022 - 12:43
Blizzard ve NetEase tarafından ortaklaşa geliştirilen World of Warcraft mobil MMORPG oyunu projesinin 3 yıllık geliştirme sürecinin ardından iptal edildiği söyleniyor.

Bloomberg tarafından iddia edildiği üzere 3 yıldır geliştirme aşamasında olan World of Warcraft mobil MMORPG oyunu projesi iptal edilmiş. Bunun sebebinin ise iki geliştirici Blizzard ve NetEase arasındaki finansal anlaşmazlıklar olduğu söyleniyor. Neptune kod adı ile geliştirilen mobil MMORPG oyununun WoW evreninde geçeceği ancak farklı bir zaman diliminde kurgulanacağı biliniyordu. Şimdi ise proje iptal olmuş durumda.

World of Warcraft mobil MMORPG oyunu iptal edildi

Blizzard'ın oyunlarını Çin pazarında yayınlanan NetEase, aynı zamanda WoW'un da Çin'deki pazarlama işlerini üstleniyordu. Söz konusu Neptune kod adıyla geliştirilen yeni MMORPG oyununu da yine iki şirket ortaklaşa geliştiriyordu. NetEase aynı zamanda Diablo Immortal'ın Çin bölgesindeki faaliyetlerini de üstlenen şirket.

World of Warcraft mobil MMORPG oyunu iptal edildi

Aynı zamanda bu iptal edilen tek WoW projesi de değil. Bloomberg'e göre tıpkı Pokémon Go gibi bir AR (Artırılmış Gerçekçilik) oyunu da 4 yıllık bir geliştirme sürecinin ardından iptal edilmiş. Orbis kod adıyla gelişitirilen bu oyun da yine uzun bir geliştirme sürecinin ardından iptal edilen oyunlar arasında katılmış. Söz konusu Neptune kod adıyla geliştirilen MMORPG de 3 yıl kadar bir süredir geliştiriliyormuş. 

Blizzard hepimizin bildiği gibi bu sıralar oyuncular nezdinde iyi bir imaja sahip değil. Özellikle Diablo Immortal oyun içi satın alımlarına gelen tepkilerle birçok kızgın oyuncunun hedefi olmuş durumda. Bu yine de oyundan çılgınlar gibi para kazandıkları gerçeğini değiştirmiyor. Zira oyun Temmuz ayının sonlarına doğru 20 milyon indirme sayısına ulaştı ve ilk iki haftada 24 milyon doları geçen kazançlarını duyurmuştu.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 06:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2022 23:36
Nerde o eski blizzard :(
Kalan Karakter: 300 Gönder
World of Warcraft mobil MMORPG oyunu iptal edildi
İlginizi Çekebilir