World of Warplanes 2.0 güncellemesi neler getiriyor?

Furkan Sakoğlu 20.10.2017 - 15:16
2. Dünya Savaşının yırtıcı kuşları

Dünya tarihinin görmüş olduğu en büyük savaş olan ve dünya nüfusunun %3'ünün, yani 60 milyon insanın hayatını kaybettiği 2. Dünya Savaşı, savaş teknolojileri açısından da bir dönüm noktası olarak kabul ediliyordu. Özellikle Savaş Uçaklarının gerçek manada doğumu olarak kabul edilen 2. Dünya Savaşında, hem Almanya ve Japonya, hem de Sovyetler Birliği, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri, hava kuvvetlerine çok büyük yatırımlar yapmış, bunun sonucu olarak da savaşa o zaman için son teknoloji savaş uçakları ile katılmıştı. Japon Zero'ları, Alman BF-109'ları, İngiliz Spitfire'lar, Amerikan Mustang'ler derken, dünyanın en ölümcül hava savaşları da bu dönemde gerçekleşti.

İkinci Dünya savaşı dönemine ilgi duyan oyuncular ise, o zamanın it dalaşlarını yeniden yaşamak için günümüzde World of Warplanes'e akın etmeye devam ediyor. World of Tanks ile büyük başarı yakalayan Wargaming'in ikinci oyunu olan World of Warplanes, muhteşem grafikleri, her oyuncuya hitap eden kolay anlaşılır oyun tarzı ve döneminin efsane olmuş savaş uçakları ile milyonlarca oyuncuya ev sahipliği yapıyor. Gelen güncellemeleri ile yeni özelliklere kavuşan World of Warplanes için, geçtiğimiz günlerde 2.0 güncellemesi yayınlandı. Bizler de bugün 2.0 güncellemesi neler getirmiş kısaca inceleyeceğiz.

World of Warplanes 2.0 güncellemesi neler getiriyor?
Fetih Mod'u

Wrold of Warplanes 2.0 güncellemesi ile birlikte en önemli yenilik olarak yeni bir oyun mod'una kavuşuyor. Fetih Kipi olarak anlandırılan yeni mod, rakiplerinize karşı taktik avantajı sağlamak için kilit bölgelere yapılan saldırıları ve bölgelerin ele geçirilmesini konu alıyor. Takımınız ile birlikte ilgili bölgeleri bir müddet kontrol altında tuttuktan sonra, belirli bir sayıda puan kazanıyorsunuz. Gerekli toplam puan kazanıldıktan sonra ise takımınız maçtan galibiyet ile ayrılmış oluyor.

World of Warplanes 2.0 güncellemesi neler getiriyor?

Yeniden Doğma

World of Warplanes oyuncularının şikayetçi olduğu konulardan biri de eğer uçak bir şekilde düşerse, yeni bir oyuna girmez zorunda kalmalarıydı. 2.0 güncellemesi ile birlikte Wargaming, oyunculara kulak verdi ve oyun içerisinde düşseniz dahi kısa bir bekleme süresinin ardından savaşa yeniden katılma şansının kapılarını açtı. Oyuncu düştükten sonra, bir süre bekleme süresi geçiyor, daha sonra ise harita üzerinde bulunan havaalanı bölgelerinden birinde tekrar doğabiliyor. Bu sayede oyun içerisinde aksiyona daha fazla giriyor, bu da oyun zevkini arttırıyor. Doğma süreleri ise minimum 10 saniyeden başlıyor her yeniden düşüte 15 saniye uzuyor. Ayrıca savaş başladıktan 7 dakika sonra "fırtına hattı" denilen bir oyun etkinliği başlıyor. Bu etkinlik sonrası ise yeniden doğma mümkün olmuyor. 

World of Warplanes 2.0 güncellemesi neler getiriyor?

Tamir

World of Warplanes'in 2.0 güncellemesi ile birlikte oyuna tamir olma özelliği de eklendi. Oyuncu hasar aldıktan sonra belli bir süre düşmandan uzak kalırsa CP'sinin yavaş yavaş dolduğunu farkedecek. Yapılan tamir miktarı uçağın tipine ve ne kadar hasar aldığına bağlı olarak da değişecek. Krik hasarlar bu şekilde tamir edilemeyecek. Kritik hasarlarda ise uçaklar hava üssü bölgelerinde özel bir nesne bulunabilecek. Haritada ingiliz anahtarı şeklinde gözüken bu nesneyi alan oyuncu, çok daha hızlı bir şekilde tamir olabilecek ve yaralı mürettabatı iyileşecek.

World of Warplanes 2.0 güncellemesi neler getiriyor?

Bombardıman Uçakları

2.0 güncellemesinin en büyük yeniliklerinden biri de bombardıman uçakları oldu. Yüksek irtifadan karaya bomba yağdıran bombardıman uçakları, aksiyondan ziyade taktiksel oynanış seven oyuncuların ilgisini çekecek. Yerdeki düşman birimlerini bombaları ile yok edecek olan bombardıman uçakları, avcı uçaklarına kıyasla çok daha dayanıklı olacak. Shift tuşu ile bombardıman mod'una girecek olan oyuncu, uçağın kontrolünü de oto pilota devretmiş olacak. Oyuna yeni bir heyecan katacak olan bombardıman uçakları, birçok oyuncunun beklentilerini karşılayacaktır.

Uzun lafın kısası 2.0 güncellemesi World of Warplanes oyuncularına beklenenden fazlasını sunmuş gözüküyor. Saydıklarımız haricinden çok daha fazlasını oyuncuya sunan 2.0 Güncellemesi, World of Warplanes'in gelecekte çok daha büyük yenilikler ile karşımıza çıkabileceğinin en büyük kanıtı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 18:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
World of Warplanes 2.0 güncellemesi neler getiriyor?
İlginizi Çekebilir