Yeni duyurulan gizemli Assassin's Creed oyunları Red, Jade ve Hexe

Alparslan Gürlek 12.09.2022 - 12:33
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Ubisoft Forward'da Assassin's Creed Codename Red, Jade ve Hexe oyunları duyuruldu. İşte bildiğimiz tüm detaylar!

Ubisoft geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Ubisoft Forward etkinliğinde hem serinin 15. yılını kutladı hem de birçok ilgi çekici duyuruya imza attı. Etkinlikte kulağa garip gelebilir ancak tam 4 yeni AC oyunuyla karşılaştık. Bunlardan üçü farklı kod adlarıyla geliştirilen Assassin's Creed Codename Red, Jade ve Hexe olarak karşımıza çıktı. Gelin birlikte bu oyunlar hakkında bildiklerimizi şöyle bir masaya yatıralım.

Assassin's Creed Codename Red, Japonya'da geçen RPG

Her şeyden önce bu kod adlarıyla geliştirilen oyunları yakın zamanda görmeyi beklemiyoruz. Çünkü şirketin kendisinin de belirttiği gibi bunlar ileriye dönük projeler. Paylaşılan yol haritasında da hepsinden önce Mirage'ın çıkacağını paylaştılar. Ancak gelen bilgileri hamur misali yoğurarak anlamlı bir bütün elde etmeye çalışabiliriz. İlk olarak Assassin's Creed Codename Red adındaki yeni oyuna bakalım.

Japonya'da geçecek ve yeni nesil AC oyunlarının izinden gidecek bir yapım olduğunu biliyoruz. Yayınlanan kısa teaser videosunda da Shinobi'ye benzeyen bir karakterin bir elinde kültüre özgü silahını tuttuğunu ve diğer elinden de gizli bıçağını çıkarttığını gördük. Oyun, Odyssey geliştiricisi Ubisoft Quebec tarafından yapılıyor ve kreatif direktörü de yine Odyssey ile aynı. Federal Japonya'da geçecek yapım muhtemelen 2024 yılında kanlı canlı şekilde karşımıza çıkmaya başlayacak. Ancak tam anlamıyla piyasaya sürülmesi 2025'i bulacaktır. Açıkçası, Japonya'da geçen bir AC oyunu fikri oldukça ilgi çekici görünüyor.

Aynı zamanda bu oyunun, Valhalla ile benzerlik göstereceği de bilgiler arasında. PlayStation 5, Xbox Series X ve PC için geliştiriliyor. Bir önceki jenerasyondan konsollar artık Ubisoft'un ilgi alanları arasından çıkmış gibi görünüyor.

Antik Çin'de bir mobil AC oyunu: Codename JADE

Ubisoft Forward'da gösterilen yapımlardan birisi olarak karşımıza yeni mobil oyun Assassin's Creed Codename JADE de çıktı. Şirketin kendi tabiriyle mobil cihazlara gelen AAA RPG Aksiyon-Macera oyunu olacak yapım, Antik Çin'de geçecek. Red ve JADE ile serinin rotasını Asya'ya çevirdiğini de çok net görüyoruz. Aynı zamanda mobil platformlarda yayınlanacak bir Assassin's Creed oyunu da kulağa ilginç geliyor. Yine yakın gelecekte oyun hakkında çok bir detayın paylaşılmasını beklemiyoruz. Zira yol haritasına bakarak, bu oyunların yarının oyunları olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda JADE oynaması ücretsiz bir oyun olarak çıkacak.

Genshin-Impact tarzı detaylı karakter geliştirmeleri ve etkinliklerle desteklenecek, özelleştirmelerin ön planda olacağı bir oyun bekleyebiliriz. Her ne kadar bir şey paylaşmasalar da oyunun Tencent ile ortak geliştirildiğine dair içimizde kuvvetli hisler mevcut.

Yeni duyurulan gizemli Assassin's Creed oyunları Red, Jade ve Hexe

Fantastik AC oyunu Assassin's Creed Codename Hexe

Far Cry 2 ve Watch Dogs: Legion geliştirici stüdyosu Ubisoft Montréal'in geliştirdiği Hexe kod adındaki yeni AC oyunu hakkında detaylar çok kısıtlı. Ancak açıkça görülüyor ki seride fantastik ve özellikle korku öğeleri bu oyun ile karşımıza çıkmaya başlayacak. Hemen hemen 15 yıldan uzun bir süredir tarihi öyküler anlatan Assassin's Creed serisi bu oyun ile bambaşka bir türe giriş yapıyor diyebiliriz. Tabi gelen bilgiler ile bu oyunun Red kod adıyla geliştirilen oyundan da sonra karşımıza çıkacağı paylaşılmıştı. Bu nedenle en yakın 2026'da çıkması mümkün.

Geliştirici oyun hakkında açıklama yaparken şu ifadeleri kullandı:

"Origins, Odyssey ve Valhalla'dan bir şey öğrendiysek o da her yıl RPG oyunları çıkartmamızın şart olmadığı. Bu oyunlar çok uzun vadeli işler, eğer lansmandan sonra desteği sürdürürseniz oyuncuların ilgisini uzun süre üzerlerinde tutmayı başarabiliyorlar. Hexe ise daha oyunun yapısı ve şartları gereği daha farklı bir deneyim vaat edecek. Daha fazlasını göstermeye başladığımızda ne demek istediğimiz de ortaya çıkacaktır."

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 09:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.09.2022 19:46
kardesim bu ubisoft nefretiniz nedir ya sevmiyorsanız yorum yapmayın ilgilenmeyin baska seylere yazin ya bu nedir abi
Kalan Karakter: 300 Gönder
System32
System32 12.09.2022 12:44
etinden sütünden ne varsa faydalanıyorlar sineğin suyunu sıkmak bu olsa gerek iyice b*kunu çıkardı bu aç gözlü Ubisoft
MK Okuru
MK Okuru 14.09.2022 11:48
11.10 Abartmayınız AC I-II-III, Black Flag, Revelations da iyiler yani. Özellikle AC II
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2022 11:10
affedersim ama bomboş bir oyun ac yıllar önce broderhood oynamış ve hoşuma gitmişti , ac nin en iyi oyunu dedim geçen tekrar oynayınca ac nin hiç güzel oyunu yokmuş onu öğrendim
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2022 02:29
Ubisoft olmasa böyle büyük çaplı oyun yapan yok. Sonra da ağlarsınız yeni oyun çıkmıyor diye.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2022 18:19
Adam zorla al demiyor sizler ne diye adami dover gibi konusuyorsunuz mantigim almadi adam yapiyo ister alir oynarsin ister yuotubdan izlersinhayret bir sey ya
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2022 12:13
Bu şey demek. Elimizde tonla asset var biz de kopya kopya aynı oyunu yaptık. Siz de yiyeceksiniz. Ama hepsi aynı hamur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni duyurulan gizemli Assassin's Creed oyunları Red, Jade ve Hexe
İlginizi Çekebilir