Yeni güncelleme Microsoft Flight Simulator dosya boyutunu yarıya indiriyor

Ersin Kılıç 31.05.2021 - 11:49
Microsoft ve Asobo yayınladıkları yeni güncelleme ile şaşırtıcı ama Microsoft Flight Simulator dosya boyutunu yarıya indiriyor

Microsoft Flight Simulator için oldukça ilginç bir güncelleme yayınlandı. İlginç dememizin sebebi ise bu güncelleme ile birlikte oyunun dosya boyutunun yarı yarıya indirilmiş olması. Yeni sıkıştırma yöntemleri ve optimizasyon ile birlikte Microsoft ve Asobo yayınladıkları güncellemenin ardından oyunun dosya boyutunu 83 GB'a kadar indirmiş durumda.

Microsoft Flight Simulator dosya boyutu 81 GB'a indi

Yeni güncelleme Microsoft Flight Simulator dosya boyutunu yarıya indiriyor

Microsoft Flight Simulator son dönemin en başarılı oyunlarından birisi. Özellikle simülasyon severlerden oyunun tam puan aldığını söyleyebiliriz. Bing motoru sayesinde gerçek görüntüleri oyuna aktarmayı başaran Microsoft, tüm dünyayı oyuncuların ayaklarının altına sermeyi başarmış ve bulut teknolojisi gibi yenilikler sayesinde oyunu mümkün olduğunca gerçeğe yaklaştırmayı başarmıştı. Tabi oyunun kapladığı yeri geçtik, özellikle bizim gibi ülkelerdeki en büyük problemi ise dosya boyutunda karşımıza çıkıyordu. İşte bu duruma odaklanan yeni güncelleme ile birlikte dosya boyutunda inanılmaz bir düşüşe imza atıldı.

Daha önce 170 GB dosya boyutu bulunan Microsoft Flight Simulator'ın son güncellemeden sonraki dosya boyutu 81 GB'a kadar düşürüldü. Yani önceki durum ile kıyasladığımızda 89 GB'lık bir düşüş yaşandığını görüyoruz. Artık oyunu indirmeniz gerektiğinde 81 GB yeterli olacak da diyebiliriz. Microsoft ise bazı optimizasyonlar olarak geçiştirdiği bu düşüşün nasıl yapıldığına dair bir açıklama yapmaktan kaçınmış. Yine de oyunu 81 ile 83 GB indirseniz de depolama alanında kaplayacağı alanın 150 GB'a yakın olacağını hatırlatalım.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 01:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.06.2021 22:03
Bunu ilk başta yapmamış olmaları kötü esas
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.05.2021 12:32
Güzelmiş!!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni güncelleme Microsoft Flight Simulator dosya boyutunu yarıya indiriyor
İlginizi Çekebilir