Yoshida: PlayStation 4 iyi gidiyor ama geldiğimiz yeri unutmadık

Ahmet Özçilingir 12.07.2018 - 11:42
Sony Worldwide Studios patronundan ilginç açıklamalar

Sony Worldwide Studios'un başındaki isim Shuei Yoshida, PlayStation 4'ün oldukça başarılı bir konsol olduğunu belirtti. Shuei Yoshida; " Evet, PlayStation 4 ile oldukça iyi bir iş çıkarttık ancak buraya nereden geldiğimizi de unutmadık" dedi.

Shuei Yoshida PlayStation 4'ün başarısından memnun

Yeni nesil konsollar arasında en fazla satış yapan ve bu başarısını uzun süredir sürdüren PlayStation 4 bu başarıyı devam ettirmek istiyor. Geçtiğimiz günlerde Develop: Brighton etkinliğinde konuşan Sony Worldwide Studios'un patronu Shuei Yoshida, başarıdan memnun olmasına karşın temkinli konuşmayı da ihmal etmedi. Yoshida PlayStation 4'ün başarılı olduğunu ancak liderlik pozisyonunda kalmak için de daha fazla çalışmaları gerektiğini belirtti.

PlayStation markası için alınan önemli kararların altında imzası bulunan Yoshida, PlayStation bünyesine 1993 yılının Şubat ayında katılmıştı. Bu yıllarda Yoshida ve ekibi PlayStation'ın başarısında kritik öneme sahip anlaşmalara imza attılar. Bu anlaşmalar, Square'in en başarılı oyunlarından Final Fantasy VII'in PlayStation'a gelmesini sağladı. O yıllarda Fumito Ueda ve Team Ico PlayStation 1 için planlanan ICO üzerinde çalışıyordu ancak teknik yetersizlik nedeniyle oyun PlayStation 1 yerine PlayStation 2 için çıkış yapmıştı. Bu kararı veren de Yoshida'nın kendisiydi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 19:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yoshida: PlayStation 4 iyi gidiyor ama geldiğimiz yeri unutmadık
İlginizi Çekebilir