Yüzüklerin Efendisi 2. Sezon onayını aldı

Merlinin Kazanı 16.08.2021 - 11:42
Yüzüklerin Efendisi 2. sezon çalışmalarına tam gaz ile başlamış durumda. En az beş sezon hazırlanacak olan yapımın ilk bölümü 2 Eylül 2022'de yayınlanacak.

Biz ilk sezonu beklerken, Yüzüklerin Efendisi 2. Sezon çalışmaları başlamış durumda bile. Yüzüklerin Efendisi dizisinin daha ilk sezonu yayına girmedi ama 2. sezon için onayı şimdiden aldığı ortaya çıktı. Elbette beklenen birşey olsa da ilk sezonu seyirci ile buluşmadan 2. sezon açıklamasını pek sık görmüyoruz.

Yüzüklerin Efendisi 2. Sezon için çalışmalar başlamış bile

Geçtiğimiz günlerde Amazon Prime video akış hizmeti için hazırlanan Yüzüklerin Efendisi dizisi çekimleri İngiltere'ye taşınmıştı. Amazon, İngiltere'de kurduğu stüdyolarına kaynak ve içerik sağlamak için böyle bir karar aldığını açıklarken, yapımın çekimleri bitmiş olmasına rağmen henüz ön prodüksiyon aşamasında.

Amazon, Yüzüklerin Efendisi'nin televizyon haklarını Kasım 2017'de satın aldığında en az beş sezonluk bir yapım taahhüdünü zaten vermişti. Minimum 1 milyar dolarlık bütçesi ile şimdiye kadar yapılmış en pahalı televizyon dizisi olacak.

J. R. R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi adlı romanından uyarlanan dizi, Amazon Prime Video akış hizmeti için J.D. Payne ve Patrick McKay tarafından geliştirildi. İkilinin ismi daha önce çok duyulmamıştı. Daha önce Star Trek Sonsuzluk filminde görev almalarına rağmen, filmin kredi ekranında da isimlerine yer verilmiyordu. Amazon bu ikiliye şans vererek büyük bir risk almış olsa da, marka kendi izleyici kitlesi için büyük önem taşıyor ve ilgiyi çekecektir.

Yüzüklerin Efendisi 2. Sezon onayını aldı

Dizi, Yüzüklerin Efendisi romanında ve filminde geçen olayların öncesinde, Orta Dünya'nın İkinci Çağında geçiyor.

Sekiz bölümden oluşan ilk sezonun 2 Eylül 2022'de Prime Video'da yayınlanması bekleniyor. İkinci sezonun resmi olarak Kasım 2019'da sipariş edilmesi bekleniyordu ancak Covid 19'un yarattığı etki diziyi de vurdu. Yavaşlayan çalışmalar, yapım için de olumsuz sonuçlandı.

Eğer bir aksilik olmaz ise Yüzüklerin Efendisi 2. Sezon çekimlerinin önümüzdeki yıl başında, İngiltere'de başlaması bekleniyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 00:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.08.2021 00:02
In?allah patlamaz,efso olur :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
curse
curse 16.08.2021 17:41
daha çok var yayımlanmasına.geçmez 1 sene:(((
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yüzüklerin Efendisi 2. Sezon onayını aldı
İlginizi Çekebilir