Zack Snyder'dan Rebel Moon Açıklaması

Utku Biçer 27.12.2023 - 16:57
Rebel Moon: Part One – Ateşin Çocuğu'nun yönetmeni Zack Snyder, filmdeki tartışmalı açılış sahnesi ve yönetmen kurgusu hakkında derinlemesine açıklamalar yapıyor.

Rebel Moon: Part One Ateşin Çocuğu'nun yönetmeni Zack Snyder, filmdeki "ayırt edici geçit" olarak tanımlanan açılış sahnesini ele aldı. Film Junkee'ye verdiği röportajda, bu özel geçidin, uzayda yolculuk eden Ana Dünya'nın gemileri için nasıl bir anlam taşıdığını ve derin mitolojik bağlantılarını ortaya koyuyor.

Rebel Moon Açılış Sahnesinin Arkasındaki Anlam

Snyder, seyircilere "bu geçidin sadece bir kapı olmadığını" belirtiyor. Ana Dünya gemilerinin uzayda nasıl seyahat ettiği ve bu geçidin mitolojik önemine dair ipuçları veriyor. Yönetmen, "Bu, Ana Dünya için uzayı katlayan mitoloji için %100 doğru," diyerek açılış sahnesinin derinliğine vurgu yapıyor.

Yönetmen Kurgusunun Detayları

Snyder, Rebel Moon'un Yönetmen Kurgusu'nda yer alan değişikliklere değiniyor. Bu versiyonun, daha yapıbozucu ve bilimkurgu unsurları içerdiğini, heavy metal temasının filmde ironik bir şekilde işlendiğini belirtiyor. Ayrıca, yönetmen kurgusunun daha kişisel ve tuhaf bir deneyim sunduğunu ifade ediyor.

Zack Snyder'dan Rebel Moon Açıklaması - 1
Zack Snyder'dan Rebel Moon Açıklaması
Görsel: Netflix

Eleştirilere Karşı Duruş

Rebel Moon, eleştirmenlerden karışık yorumlar alsa da senarist Kurt Johnstad, eleştirilere açık bir yaklaşım sergiliyor. Johnstad, insanların filmi izlerken kendi deneyimlerine ve hislerine odaklanmaları gerektiğini, herkesin kendi zevkine göre değerlendireceğini söylüyor. Ayrıca, filmin temelinde güçlü duygusal bir yapı olduğunu ve karakterlerin bu duygusal yolculuğun bir parçası olduğunu vurguluyor.

İlginizi Çekebilir: Rebel Moon Part Two: The Scargiver Fragmanı

Rebel Moon’un Yorumları

Gösterime girdiğinden bu yana Rebel Moon için her şey güllük gülistanlık olmadı.

Zack Snyder'dan Rebel Moon Açıklaması - 2
Zack Snyder'dan Rebel Moon Açıklaması
Görsel: Netflix

Eleştirmenler Zack Snyder’ın son filmini pek beğenmedi. Variety, Rebel Moon’un yazar Kurt Johnstad’la görüşme sağladı. Şu anki Rotten Tomatoes %24 puanına değindi. Senarist ise şunları dile getirdi:

“Ben eleştirileri okumam, bu zamana kadar hiç okumadım. Eleştirmenin yapması gereken bir işi var. Biz bir demokraside yaşıyoruz. Dolayısıyla herkesin oy hakkı var,” diyor Johnstad Variety’ye. “İnsanlar filmi izlerse; bir deneyim yaşayacaklar ve bundan ya keyif alacaklar ya da almayacaklar. Tıpkı dondurma çeşitleri gibi. Bu işi yaptığım 20 yıllık kariyerimde, aldığım eleştiriler hiçbir zaman performansıma eşit olmadı. Bir film ya başarılı olur ya da olamaz.”

“İnsanlar filmi sevecek ya da ona bağlanacak. Bence bu filmin sahip olduğu tamamen duygusal bir dürtü, bir çekirdek ve savunmasız karakterler” diye ekledi. “Ve tabii ki aksiyon, sekans ve görsellik de var. Ama bence filmin temel özünde duygu var. Duygusal bir motor ve film boyunca işlendiğini düşündüğüm bir para birimi var. Bu yüzden insanları filmi izlemeye davet ediyorum.”

Meta: Rebel Moon: Part One – Ateşin Çocuğu hakkındaki açılış sahnesi izleyiciler tarafından yapılan eleştirilerle gündemdeydi. Film yönetmeni Zack Snyder bu konu hakkında bir programda açıklamalar yaptı.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 02:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.12.2023 20:53
o değil de bu adam Warhammer filmi yapsın, on numara olur
MK Okuru
MK Okuru 30.12.2023 01:09
28.12.2023 01:16 ; yanılıyorsun dostum DC'yi marvel'a benzeme çabası batırdı. Karakterler ayrı takılsa bence daha iyiydi. Bu adamın filmlerinde sinematografi oldukça güzel olabiliyor. Warhammer, Warcraft vb bilimum fantastik işlere katılması taraftarıyım.
MK Okuru
MK Okuru 28.12.2023 01:16
Bu adam artık film yapmasın yeter ya. Yaptığı filmler bir iki ortalama film haricinde kötü bildiğin kötü. Kabul etmek lazım. DC yi bu adam batırdı sinemada hatırlatırım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.12.2023 18:11
film , buram buram devrim kokuyor !!!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mejnun
Mejnun 28.12.2023 18:08
O kadar efekt eklemiş ki, bir şey anlaşılmıyor. Bir kaç sahne iyi o kadar. Senaryo zaten kötü. Adam artık nasıl anlaşmışsa netflix ile, habire saçma sapan filmler yapıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.12.2023 10:36
Bana göre film senaryo olarak pek güzel değil, görsel olarak güzel, aksiyon sahneleri fena değil. Ortalama film. Ayrıca uzay filmlerinde kadın ana karakter fikri sadece filmi ilginç yapmak için yapılmış. Açıkçası film tam anlamıyla Spartalı filmine çok benzetiyorum. Herkes izleyemez sanırım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.12.2023 08:52
bence sacmalamis filmin efekleri patlamalar dovus sahnesinde ki hissiyatlar cok kotu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Zack Snyder'dan Rebel Moon Açıklaması
İlginizi Çekebilir