John Bradley Ve Alex Sharp Röportajı

Murat Oktay 29.03.2024 - 21:57
Netflix'in 3 Cisim Problemi dizisinin aktörlerinde John Bradley Ve Alex Sharp ile gerçekleştirdiğimiz röportajda, merak ettiklerimizi sorduk.

Netflix'in 3 Cisim Problemi yayına girdi. Bizler de dizinin altı oyuncusu ile bir basın toplantısında röportaj yapma şansı yakaladık. Üçüncü sırada John Bradley (Jack Rooney) Ve Alex Sharp (Will Downing) röportajı bulunuyor. 3 Cisim Problemi İlk Bakış yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Netflix 3 Cisim Problemi Oyuncuları John Bradley Ve Alex Sharp

- Hikayede sizi en çok etkileyen ne oldu?

Sharp: Okuduğumda tüm hikayeden çok etkilenmiştim. Ama bence Will'in hikayesi, David ve Alex'in bu inanılmaz çığır açan kitaplardan yola çıkarak yarattıkları bu devasa şovda aslında çok basit bir hikaye. Senaryoyu ilk okuduğumda bir bakıma Will'in ya da hikayenin mikrokozmosunun sembolik olarak tüm insanlığın bu ani varoluşsal tehdit karşısında yaşadıklarını temsil ettiğini düşündüm. Bunu çok samimi bir bireysel düzeyde yaşıyor ve karakterin zihniyetini, duygusal yolculuğa çıktığı ruhani yolculuğu ve bir insanın her şeyi kaybetmeye verdiği tepkiyle kim olduğunu keşfetmesi gerçekten güzel ve basit ama aynı zamanda ürkütücü buldum. Biraz dehşete düştüm ki bu da heyecan vericiydi.

Netflix 3 Cisim Problemi Oyuncuları John Bradley Ve Alex Sharp - 1
Netflix 3 Cisim Problemi: Alex Sharp

- Arkadaşlığınız çok gerçekçi olmasına rağmen nasıl oluyor da hepiniz arasında bir topluluk oluşturmak için çalışıyorsunuz?

Bu bazen olan bir şey ve klişe gelmesin ama biz birbirimizi gerçekten seviyoruz ve çekimlerin başlangıcını biliyorsunuz, Covid zamanlarıydı. Bu yüzden başlangıçta bir araya gelmekte biraz zorluk yaşadık ama sonunda kaçınılmaz olarak sette çok fazla zaman geçiriyorsunuz ve bu zamanın çoğunda aslında rol yapmıyorsunuz, etrafta bekliyorsunuz ve birbirimizden gerçekten çok keyif aldık. Bu büyük bir hediyeydi ve bu gerçekleştiğinde işin çoğunu çok daha kolay hale getiriyor. Bu yüzden gerçek bir zevkti.

- Dizide kullandığınız VR cihazının çok uzak bir gelecekte olduğunu sanmıyorum. Çekim sırasında o gümüş sanal gerçeklik başlığını takmak nasıl bir duyguydu? Böyle bir teknolojinin gerçekleşmesi sizi korkutuyor mu? (John Bradley)

Kaskı takmak ilginçti. Çünkü sanki diğer herkesten tamamen izole edilmiş gibiydiniz. Taktığınızda kulaklarınızın üzerinden geçiyor, gözlerinizin üzerinden geçiyordu. Hiçbir şey göremiyordunuz. Gerçekten hiçbir şey duyamıyordunuz, bu yüzden etrafınızda tüm bu hayat devam ederken kendi başınıza olmak zorundaydınız. İşin en garip yanı da şuydu: Bir süre sonra hiçbir şey görmemeye alışıyorsunuz ve bir anda kendi gözlerinizin yansımasına odaklanmaya başlıyorsunuz ki bu gerçekten çok garip. Kendi gözlerinizin yansımasını bir kez gördüğünüzde, onlara bakmayı bırakamıyorsunuz. Ruhunuza bakıyorsunuz. Bence teknoloji çok hızlı ilerliyor. Daha önce hiç olmadığı kadar hızlı ilerliyor. Geçtiğimiz yıllarda geldiğimiz yere bakarsanız, önümüzdeki 10 yıl içinde nerede olacağımızı düşünmek biraz korkutucu, ancak sorumlu bir şekilde olduğu sürece her zaman gerçekte tutmak istediğim bir şey olduğu sürece hoş karşılayacağımı düşünüyorum.

Netflix 3 Cisim Problemi Oyuncuları John Bradley Ve Alex Sharp - 2
Netflix 3 Cisim Problemi: John Bradley

- Game of Thrones ekibiyle tekrar bir araya gelmekten mutlu musunuz?

Bradley: Dan ile tekrar birlikte olmak, üstelik ikince defa, bir rüyanın gerçekleşmesinden de ötesi, kariyerimin en büyük ayrıcalıklarından biriydi. Bana mesaj attıklarını ve Liam'ın filmde yer alacağını ve Wade'i oynayacağını söylediklerini hatırlıyorum. Kitapları okurken Liam'ın dahi bir karakteri canlandıracağını anladığımda, onun bu performansı harika bir şekilde ortaya koyacağını biliyordum. Nitekim, hepimiz onun performansı karşısında hayretler içinde kaldık.

Sharp: Liam'la sadece bir sahnem vardı ve beni gerçekten çok etkiledi, onun çalışma şeklini seviyorum ve bayıldım. O karakterle bir partner olarak sizi gerçekten şaşırtıyor. Sınırları gerçekten esnetebiliyor ve başlangıçta en heyecan verici günlerimden biriydi.

- Yolun sonunda karakterlerinize ne oluyor? Yani John beni gerçekten çok şaşırttı.

Bradley: Bunu senaryonu okuduğumda öğrendim ve biraz hayal kırıklığına uğradım. Şok bir ölümü iyi yapıyorlar ve sanırım Game of Thrones'ta da bunu gördük. Dizideki (GoT) büyük ikonik anların çoğu, Shaun Beam'in olduğu birinci sezona kadar gidiyor. Her zaman karakterleri öldürüyorlar. Seyirciler önemsiyor ve hoş karşılanıyordu. Seyirciyle bir ilişki kurmak için üç bölüm önüme çok net bir şekilde ortaya kondu.

- Alex, karakterinin sona ermesi ile sürpriz yaşadın mı?

Çok şaşırdım ve çok etkilendim. Bence bu oldukça güzel ve sembolik bir şey. Adamın bu kadına olan sevgisinin anlamlı bir kanıtı olarak, her şeyini kaybetmiş olmasına rağmen, elinde kalan çok az şeyi de onu mutlu etmek için kullanması bir sevgi göstergesidir ve onu istediği şekilde değil, onun en çok ihtiyaç duyduğu şekilde sevmektedir.

- Sizce bizler kurtuluş ya da yıkıma hizmet eden böcekler miyiz?

Bradley: İnsanların temelde iyi olduğuna inanıyorum. Doğduğumuza ve sonra dünya tarafından yürüdüğümüze ve masumiyetimizi kaybettiğimize inanıyorum, bu yüzden her şeyi bir şekilde biliyoruz ve her şey hayat deneyimi belirli bir şekilde davranıyor. Bu yüzden insan ırkı hakkında yeterince iyi olduğunu düşünüyorum. Grinin tüm tonları bizde bulunuyor. Bence olabileceğimizin en iyisi.

Sharp: Konu galaksiler arası varsayımsal tehdide geldiğinde ben oldukça insan yanlısıyım. Dışarıda tatlı, sevecen uzaylılar olduğuna eminim, ama ben Dünyadaki insanlar ile bir takımın parçasıyım.

3 Cisim Problemi Hakkındaki Diğer Röportajlar

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 08:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2024 01:09
çin dizisi daha iyi, bu biraz fazla tırt
Kalan Karakter: 300 Gönder
John Bradley Ve Alex Sharp
İlginizi Çekebilir