Square Enix remake oyun duyurularına hazırlanıyor

Alparslan Gürlek 2.03.2021 - 12:27
Square Enix, Panzer Dragoon geliştiricisi Forever Entertainment ile bir serinin remake oyunları üzerine çalışıyor. Henüz serinin ismi belli değil.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan Panzer Dragoon: Remake'in geliştiricisi Forever Entertainment, Square Enix ile birlikte müjdeli haberler getiriyor. Forever, Square Enix'in serilerine dayanan birden fazla yeniden yapım (remake) oyunun yayınlanacağını duyurdu. Henüz hangi seri ya da serilerin remake oyunlarının yayınlanacağı duyurulmasa da bazı ihtimaller doğrudan devre dışı kalıyor.

Square Enix ve Forever Entertainment, bir serinin remake oyunları üzerine çalışıyor

Gematsu tarafından bildirildiği üzere, Polonyalı geliştirici Square Enix Japan ile bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşmayla birlikte yeniden yapımların isimlerinin ayrı bir duyuru ile açıklanacağını bildirdiler. Ayrıca duyurulmamış remake oyunlar için orijinal sürümleriyle aynı oynanış ve senaryoyu korurken yeni görseller içereceği bildirildi. Sahip olduğumuz bilgilere göre bazı seriler bu yeniden yapımların belli başlı sebeplerden ötürü dışında kalıyor.

Forever Entertainment'ın tüm platformlarda satılan oyunların her kopyası için satışların %50'sinden fazlasını alacağı bildiriliyor. Bu rakam da onların Square Enix'in büyük serilerinden Final Fantasy gibi seriler üzerinde çalışması ihtimalini hayli zayıflatıyor. Şirketin serileri arasında Parasite Eve, Chrono, Valkyrie Profile ve Star Ocean gibi oyunlar da bulunuyor. Henüz remake sürümü geliştirilen veya yayınlanacak oyunların isimleriyle ilgili herhangi bir resmi duyuru yok, ancak geldiğinde sizi en hızlı şekilde haberdar edeceğiz.

Square Enix remake oyun duyurularına hazırlanıyor

Bu sırada haberin başında bahsi geçen Panzer Dragoon: Remake, 2020 yılında Forever tarafından PS4, Xbox One, Switch, PC ve Stadia için piyasaya sürüldü. Şimdi ise Panzer Dragoon II Zwei: Remake'i 2021 yılında piyasaya sürmeyi planlıyorlar. Ayrıca Sega'nın The House of the Dead ve The House of the Dead 2 oyunlarının remake sürümleri üzerinde de çalıştıkları biliniyor.

Ayrıca geçen hafta Square Enix, geliştirilmiş görselliği, önemli ölçüde daha hızlı yükleme süreleri ve bir fotoğraf modu ile Final Fantasy 7 Remake Intergrade'i duyurmuştu. State of Play sunumu sırasında yapılan bu duyuru serinin hayranlarını oyunu yeni nesilde görecekleri için oldukça heyecanlandırmıştı. Ana oyundaki Yuffie karakterini remake sürümünde göremesek de Intergrade sürümünde olacağı da duyuruldu. Konuyla ilgili haberimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Peki sizce hangi Square Enix serisinin remake oyunları yapılmalı? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2024 23:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2021 12:57
Parasite eve oynamama rağmen güzel oyunmuş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2021 20:58
Soul Reaver 1 ve 2 artı Legacy of Kain: Defiance.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2021 13:23
Kane and Lynch?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2021 12:46
Parasite eve olsun yaa 2001 den beri bekliyorum elbet çıkacak elbet remake olsa süper oldurdu PS Vita ya çıktı ama asıl ilk iki oyun
Kalan Karakter: 300 Gönder
Square Enix remake oyun duyurularına hazırlanıyor
İlginizi Çekebilir