Activision Blizzard taciz ve ayrımcılık davasında yeni gelişme

Murathan Özlü 17.06.2022 - 16:30
Activision Blizzard taciz ve ayrımcılık soruşturma süreci devam ediyor, firma kendi içinde yaptığı incelemede kanıt bulunamadığını iddia etti.

Activision Blizzard taciz ve ayrımcılık davasında yeni bir gelişme yaşandı. Bundan yaklaşık bir yıl önce, bir Temmuz gecesi Bloomberg'de yayınlanan bir makale ile, World of Warcraft ve Call of Duty markalarının arkasındaki Activision-Blizzard, firma içerisinde ağır bir cinsel taciz ve ayrımcılık yaşandığına dair iddialar ile gündeme gelmişti. Firma içinde 25 yıldır çalışan bir yöneticinin başta olduğu bir grup, yapılan incelemeler sonucunda "sistematik taciz, cinsel ayrımcılık veya misilleme"nin olmadığına kanat getirildiğini ifade etmişler.

Activision Blizzard taciz ve ayrımcılık davasında yeni aşama

Yapılan incelemenin ardından, soruşturmayı gerçekleştiren heyet şu açıklamayı yayınlamış:

"İddiaların tersine, İdare Heyeti tarafından tarafsız danışmanlar eşliğinde gerçekleşen incelemeler sonucunda Activision-Blizzard baş yöneticilerinin kasıtlı olarak, rapor edilen ve gerçekleştiği iddia edilen cinsel ayrımcılık ve taciz olaylarına göz yumduklarına dair kanıta rastlanamamıştır." 

Activision Blizzard taciz ve ayrımcılık
Açıklama şu şekilde devam ediyor:
" Firma içerisinde cinsiyetçi taciz olaylarının yaşandığına dair kanıtlanmış örnekler olsa da bunlar, Activision-Blizzard yönetiminin bu olaylardan haberdar olduğu ve göz yumduğunu veya firma içerisinde sistematik taciz, ayrımcılık veya misilleme örnekleri olduğu anlamına gelmemektedir."

Activision-Blizzard, bir kaç ay önce 18 milyon dolarlık tazminat ödemeyi kabul etmiş ve bahsi geçen soruşturmadaki iddiaların büyük kısmı sonuca bağlanmıştı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 10:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.06.2022 12:54
Arada debuff olarak geliyor şirketlere bu sıralar :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision Blizzard taciz ve ayrımcılık davasında yeni gelişme
İlginizi Çekebilir